Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Vertigo (Walibi Belgium)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Het Waverse pretpark opende in juni 2007 de langverwachte Mountain Glider, Vertigo. De opening van deze attractie was reeds in 2006 voorzien, maar vanwege technische problemen werd de opening met een seizoen vertraagd.
Vertigo is de combinatie van een kabelbaan met een achtbaan waarbij bezoekers per 4 plaatsnemen in één van de 8 hangende gondels. Door middel van een lift worden ze 55m hoog opgetakeld om vervolgens met een maximale snelheid van 60 km/u het spectaculaire traject van de attractie af te leggen.
De wachtrij van de attractie krijgt een speciale aankleding waarbij bezoekers kennis kunnen maken met het begrip “vliegen”. Effecten als wind, zicht op het oneindige, rook en licht zullen dat begrip alleszins vorm geven.
De attractie was gelegen tussen de Weerwolf en het westerndorpje van Lucky Luck. Met de komst van Vertigo zal de skyline van het park grondig zijn veranderd.

Technische specificaties

Lengte parcours: 722 m
Max. hoogte baan: 55 meter
Hoogste piloon: 60 meter
Maximum snelheid: 60 km/u
Capaciteit attractie: 800 personen per uur
Versnelling: 0,5 tot 3 G
Duur van de rit: 94 sec.
Scherpste afdaling: 45%
Passagiers per gondel: 4
Aantal gondels: 8
Gewicht lege gondel: 920 kg
Min. vereiste grootte passagier: 1m20
Specificaties:
Type attractie: Mountain-Glider
Bouwer:
Opening: 06/2007
Speciale elementen: unieke attractie

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.