Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Troy (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Troy is de in 2007 geopende houten achtbaan waarvan de facts en figures indrukwekkend zijn. De achtbaan is niet alleen de grootste, maar ook de hoogste en snelste houten achtbaan van de Benelux. Zelfs in gans Europa kent Troy niet veel gelijken. Kick je op snelheid en adrenaline dan is Troy de geschikte attractie voor jou!

Troy is dé absolute topper in Toverland. Hiermee bouwt Toverland letterlijk aan de toekomst. Met deze investering van 6,5 miljoen euro positioneert Toverland zich stevig op de spreekwoordelijke attractiekaart en werkt het park verder om een attractiepark te worden van internationaal formaat.

Tevens het vermelden waard is dat Toverland gekozen heeft voor een totaalaanpak, waarbij de attractie niet op zichzelf staat, maar omkaderd is door prachtige theming. De Griekse mythologie doet zijn intrede met het verhaal van de verovering van Troje door de Grieken die middels een sluwe list de stad wisten binnen te raken. Het Trojaans paard werd binnengehaald en de Grieken die erin verstopt zaten, verrassten de Trojanen in hun slaap en veroverden de stad. Het paard, de stadsmuren, de muziek, de padjes, het groen... kortom alles is aanwezig om je volledig in het verhaal in te leven.
Specificaties:
Type attractie: Wooden Coaster
Bouwer:
Opening: 2007
Hoogte: 32 meter
Lengte: 1077 meter
Topsnelheid: 90 km/u
G-Krachten: 2.00 G
Ritduur: 1.50 minuten
Aantal treinen en passagiers: 2 treinen 24 passagiers per trein.
Speciale elementen: Fly-through door het station

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.