Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Kvasten (Tivoli Gröna Lund)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Kvasten opende in 2007 en was toen met 55 miljoen kronen (5,6 miljoen €) een van de grootste investeringen in de geschiedenis van het park. Voor de bouw van deze suspended coaster van Vekoma werd het reuzenrad uit het park verwijderd en de huidige rock express tijdelijk afgebroken. Door gebruik te maken van een lift met banden, kan 'Kvasten' bijna geruisloos vliegen. Tussen de lift en het station zijn er geen remsecties, waardoor er maximaal één trein tegelijk kan rijden. De achtbaan heeft een theoretische capaciteit van 650 personen/ uur en heeft overdag vaak een lange wachtrij.

'Kvasten' is Zweeds voor 'Bezem'. Het idee is dat je met deze achtbaan als een heks door het park kan scheren, wat het ritverloop perfect aanvult; Eerst heb je een eerder wijds parcours door 'Twister' en langs 'Blackfisken' welke beide langs de waterkant van het park staan. Daarna komen een paar snelle helixen op het pleintje voor het betalend spookhuis, gevolgd door een fijn near-miss effectje wanneer de trein door het bovenste deel van het stationsgebouw zoeft. Er wordt afgesloten met een vrij intense laatste helix. De sfeerzetting van het stationsgebouw doet op vlak van decoratie en muziek een beetje griezelig aan. Daardoor onstaat er samen met de Blauwe trein en het spookhuis een soort van griezelzone. Onderaan een van de helixen huist trouwens een trolvormig wezen dat licht van streek raakt telkens er een vlucht heksen voorbijvliegt.
Specificaties:
Type attractie: Inverted Coaster
Bouwer:
Opening: 2007
Hoogte: 20 meter
Lengte: 400 meter
Topsnelheid: 55 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 2.50 G
Ritduur: 1.03
Aantal treinen en passagiers: 1 trein 20 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.