Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Boomerang (Bellewaerde)
Fotoalbum:

Omschrijving:
De Boomerang behoort ongetwijfeld tot de topattracties van Bellewaerde Park. Toen de attractie opende in 1984 was het niet alleen de eerste Vekoma Boomerang in Europa, het was ook een van de eersten ter wereld. Ondanks zijn respectabele leeftijd staat de Boomerang nog steeds garant voor een grote kick in het park.

Speciaal aan dit type van achtbaan is dat het geen volledige track heeft. De trein wordt eerst achteruit het station uitgetakeld en naar een hoger gelegen punt gebracht. Vervolgens schiet de trein los en raast hij vooruit door het station, de cobra roll en een looping. Na al deze elementen klimt de trein opnieuw naar een hoger gelegen punt. Daar aangekomen lost de trein weer, maar dit keer achterwaarts. Vanzelfsprekend wordt hetzelfde traject afgelegd. Kortom, de Boomerang is een rit vol belevenissen.

De Boomerang werd ontwikkeld door de Nederlandse achtbaanconstructeur Vekoma. Het bedrijf verkocht wereldwijd meer dan 50 achtbanen van dit type, het is dan ook 1 van de meest voorkomende achtbanen. Zo vind je in het Waverse Walibi Belgium eenzelfde achtbaantype: Cobra.

Volgende attractie
Specificaties:
Type attractie: Boomerang Coaster
Bouwer:
Opening: 1984
Hoogte: 38 meter
Lengte: 267 meter
Topsnelheid: 90 km/u
Aantal inversies: 3
Ritduur: 2 minuten
Aantal treinen en passagiers: 1 trein 28 passagiers per trein.
Speciale elementen: klassieke boomerang

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.