Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Magische Vallei (Toverland)
Fotoalbum:

Omschrijving:
De Magische Vallei is het derde outdoorgedeelte van Toverland en maakte het park anderhalve keer zo groot, want bij de bestaande 8 hectare kwam er 4 hectare bij. Het ging dan ook om een grote investering ter waarde van 14 miljoen euro.

Topattracties in dit themagebied zijn Djengu River en Dwervelwind. Met Djengu River, een rapid river van Hafema, voegde Toverland zijn tweede grote waterattractie toe aan het aanbod. Dwervelwind is een spinning achtbaan van Mack en vergroot het coasteraanbod.

Voorts zijn er 5 kinderattracties:
- Tolly Molly: een watercarrousel
- Coco Bolo: een panoramische pull-up toren
- Airtrampoline
- Kids Survival parcours
- Klimkasteel

Tot slot is er Katara, Fountain of Magic, een fonteinenshow die plaatsvindt aan Katara Plaza. Katara Plaza is het nieuwe grote restaurant in dit themagebied. Naast dit restaurant is er ook nog een kiosk met drank & ijs aan Tolly Molly en een nieuwe kiosk genaamd Vallerlei dat dienst doet als fotopunt van Boosterbike, maar waar je ook souvenirs, koffie en frisdrank kan kopen.

Naast de attracties is er nog een belangrijk gegeven en dat is dat de vallei bewoond wordt door de Dwervels, een grappig volkje dat in allerlei vreemde bouwsels woont en wiens leider, opper-dwervel Djengu, magische krachten bezit waarmee hij het water in de vallei tot leven doet komen.

Ook muziek staat centraal in dit themagebied, want Toverland heeft maar liefst 2 uur aan materiaal laten componeren door IMAscore, dat onder meer bekend staat voor zijn prachtige composities voor verschillende attracties in een aantal Europese parken. Dwervelwind heeft zijn eigen epische onboard soundtrack, voor de fonteinenshow werd een stuk van ongeveer 6 minuten in elkaar gestoken, in het station van Djengu River hoor je ook een apart stukje muziek en voorts zijn er verschillende stukken naar gelang het deel van de vallei waarin je je bevindt.

Om dit nieuwe gebied echt tot z'n recht te doen komen werden kosten, noch moeite gespaard. Zo heeft Toverland maar liefst 2800 ton gesteente uit een Duitse steengroeve laten aanvoeren en werden ongeveer 65000 planten geplant, alsook nieuwe bomen. Water is alom aanwezig met tal van watervallen, riviertjes en vijvers. Eens de natuur zijn steentje heeft bijgedragen, zal de Magische Vallei een groene oase zijn.
Specificaties:
Type attractie: Thema-land
Opening: 2013

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.