Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: The Cú Chulainn Coaster (Tayto Park)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Cú Chulainn was niet alleen de eerste houten achtbaan van Ierland, het was ook meteen de eerste grote achtbaan in het land. Toen deze wooden coaster in 2014 werd aangekondigd kwam dat als een verassing bij de fans, want Tayto Park was een klein, jong parkje dat niet erg gekend was buiten de landsgrenzen.

Deze creatie van the Gravity Group, eerder verantwoordelijk voor Twister in Gröna Lund, kan zich meten met de beste houten achtbanen van Europa. De first drop is kaarsrecht maar brengt de vaart er meteen in. Wat volgt is een overdekte airtimeheuvel, soepel bochtenwerk en een parcours boordevol double up's en double downs. Halverwege kom je zelfs een 'ovebanked turn' tegen, een bocht waarin je zo scheef hangt dat het bijna lijkt alsof je over de kop gaat.

De achtbaan is niet uitvoerig gethematiseerd, maar er is wel een verhaal achter: Cú Chulainn was namelijk een Ierse legende.
Specificaties:
Type attractie: Wooden Coaster
Bouwer:
Opening: 2015
Hoogte: 32 meter
Lengte: 1094 meter
Topsnelheid: 90 km/u
Aantal inversies: 0
Aantal treinen en passagiers: 2 treinen 24 passagiers per trein.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.