Altijd de goedkoopste pretparktickets?
Bezoek onze kortingspagina!

Grijp korting
Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Efteling presenteert nieuwe attractie Symbolica in zomer 2017
Share
Auteur: Kris Peeters @ 11 Jan 16

In de zomer van 2017 opent de Efteling de nieuwe attractie ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’. Symbolica wordt een zogenaamde darkride, net zoals bijvoorbeeld de bekende attracties Droomvlucht, Fata Morgana of Carnaval Festival dat ook zijn. Centraal in de rit staat de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie. De nieuwe familie-attractie kadert in het 65-jarige jubileum van de Efteling en komt middenin het park te staan.

Rijk der Fantasie
‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ wordt, naast het reeds bestaande pannenkoekenrestaurant Polles Keuken, het tweede en belangrijkste onderdeel van het nieuwe Rijk der Fantasie. In totaal gaat het om een investering van 42 miljoen euro. De bouw van Symbolica kost ongeveer 35 miljoen euro. Fons Jurgens, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Efteling: “Symbolica wordt de grootste en duurste attractie ooit. Het is altijd onze wens geweest om de darkride, voorheen ‘Hartenhof’ genaamd, voor 2020 te openen. We zijn blij om nu officieel bekend te kunnen maken dat, naast het nieuwe vakantiepark in het Loonsche Land, ook deze attractie wordt geopend in 2017, een voor de Efteling bijzonder jaar. Met deze attractie kunnen we de vernieuwing en vergroting van het attractieaanbod blijven garanderen op weg naar een internationale bestemming met vijf miljoen bezoekers per jaar. Symbolica wordt een brede familie-attractie, bezoekers van alle leeftijden en nationaliteiten gebruiken immers hun fantasie.”

Symbolica: Paleis der Fantasie
In een paleis waar Pardoes de Tovernar gastheer is, worden bezoekers uitgenodigd hun eigen fantasie te herontdekken. Dit gebeurt middels een ruim zes minuten durend avontuur langs de magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie. Bezoekers kiezen straks uit drie verschillende routes en stappen met maximaal zes personen in een voertuig, ‘Fantasievaarder’ genaamd. De verschillende routes zorgen voor een eigen, interactief avontuur door het Paleis der Fantasie.

“Deze darkride zorgt ervoor dat we als Efteling onderscheidend blijven binnen de top van de Europese attractieparken. Uiteraard door het toevoegen van onze eigen kenmerkende storytelling en unieke thematisering, maar vooral door het gebruik van oneindig veel details in de attractie. Iedere rit zorgt keer op keer voor verwondering en prikkelt de fantasie op steeds een andere manier”, besluit Jurgens.`

Tekst en foto's: © 2016 - Efteling

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.