Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Fort Fun investeert 1,2 miljoen euro in nieuwigheden voor seizoen 2016
Share
Auteur: Juan Martínez @ 4 Feb 16

Fort Fun Abenteuerland investeert 1,2 miljoen euro in nieuwigheden voor het seizoen 2016. Dit is de grootste investering door het park sinds meer dan 10 jaar. Een groot nieuw indoor gedeelte en enkele nieuwe attracties zullen in 2016 het park verrijken.

De grootste nieuwigheid is Fort Fun L.A.B.S. dat Fort Fun samen met Yalp en Playparc heeft ontwikkeld. Het betreft een groot indoorgedeelte in een futuristisch thema. De naam staat voor Leren, Activeren, Bewegen en Spelen. Het is een innovatief en interactief concept waarbij "vrij beleven" de sleutel vormt. In totaal zes moderne spelelementen zullen ervoor zorgen dat bezoekers vrij kunnen gaan bewegen en ook wedstrijdjes tegen elkaar kunnen doen. Volgens Andreas Sievering, die de dagelijkse leiding in het park heeft, hebben kinderen de drang om voortdurend in beweging te zijn. Iets dat in deze moderne tijd steeds moeilijker wordt door vele inperkingen, maar ook door de toename van Technologie. Juist hier wil Fort Fun gebruik van maken, door de digitale wereld naar de realiteit toe te halen.

Yalp levert vier van de zes spellen: MEMO: bestaande uit zeven interactieve zuilen met touchscreen, FONO: een tafel waar je zelf voor DJ kan spelen met muziek vanaf je eigen Smartphone, SUTU: een interactieve doelwand en SONO een audio-actieve speelboog. De overeenkomst tussen deze spellen is dat ze allemaal motorieke en cognitieve vaardigheden trainen. Playparc levert de overige twee elementen. Hier kunnen kinderen zelf hun robots bouwen of een gigantische, interactieve softplay beleven. 

Voor dit nieuw indoorgedeelte komen maar liefst twee nieuwe familieattracties, beiden geleverd door het bedrijf SBF-Visa. Deze zullen later in het jaar openen. "Crash" wordt een drop&twist tower terwijl "AirObot" een zogenaamde Time Machine wordt. Zo kan het park voor iedereen uit de gehele familie wat bieden. Ook hier speelt bewegen een grote rol. De AirObot kennen wij van de vliegende fietsen: harder trappen betekent meer hoogte, zo kun je tot 12m hoog stijgen. In deze variant van Fort Fun ga je niet alleen hoger dan bij de bekende vliegende fietsen, er komt ook een speciale knop voor personen die het niet redden om tot helemaal bovenin te komen. Met één druk op de knop maak je één rondje op de maximale hoogte.

Wie van de hoogte snel terug naar beneden wil, kan van een ritje op "Crash" genieten. Met slechts 10m hoogte is dit een freefall voor beginners en dus ideaal voor de hele familie. 

De laatste nieuwigheid is een nieuwe XD film in de FoxDome. Het gaat om de film "Road Fighter" die nog nergens in Europa wordt vertoont. Door het interactieve element biedt Fort Fun iets dat in Duitsland uniek is. Door in te zetten op indoorattracties wordt het park ook meer geschikt voor dagen dat het weer niet mee zit en kunnen wellicht binnenkort het aantal openingsdagen worden vergroot. 

Het volledige indoor gebied Fort Fun L.A.B.S. zal al bij seizoendsstart 2016 geopend zijn. De beide attracties "Crash" en "AirObot" worden later geopend. Een preciese datum wordt vooralsnog niet genoemd.

Tekst: © Fort Fun // Vertaling: © André Bormans - Pretparken.be // Foto's: © Fort Fun // Bron: Fort Fun

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.