Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Efteling verwelkomt Pinokkio in Sprookjesbos
Share
Auteur: Juan Martínez @ 24 Maa 16

Het Sprookjesbos in de Efteling, net over de grens bij Breda, heeft er een nieuwe bewoner bij: Pinokkio. Vanochtend startten de eerste bezoekers van het attractiepark de zoektocht naar de ondeugende houten pop. Het Sprookjesbos telt nu 29 sprookjes.

Het originele Italiaanse verhaal van Carlo Collodi over de ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden, wordt in de Efteling in meerdere scènes verteld. De taferelen zijn gebaseerd op bekende elementen uit het oorspronkelijke Italiaanse verhaal. De moraal van het sprookje, dat alleen het goede wordt beloond, is op Eftelingse wijze vormgegeven.

Stichting Carlo Collodi

Het sprookje Pinokkio is in nauwe samenwerking met de Italiaanse organisatie ‘Fondazione Nazionale Carlo Collodi’ tot stand gekomen. Deze stichting bewaakt het cultureel erfgoed van Carlo Collodi, houdt het bijzondere verhaal van Pinokkio levend en beheert het Pinokkio Park in het dorpje Collodi in Italië.

Waar is Pinokkio?
Meteen bij aankomst bij de werkplaats van Geppetto wordt duidelijk dat Pinokkio en de timmerman daar al heel lang niet zijn geweest. Bosdiertjes hebben de werkplaats overgenomen, terwijl de bezoekers zich afvragen: waar is Pinokkio? Ze vervolgen hun zoektocht en komen de sluwe kat en vos tegen die ook op zoek zijn naar Pinokkio. Bezoekers eindigen bij een haventje waar een reusachtige monstervis in het water ligt. Door de interactieve hengel te gebruiken wordt duidelijk of Pinokkio hier te vinden is of niet.

Foto: © Efteling // Bron: Efteling

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.