De deuren van van Walibi Holland gingen vandaag weer open! Om 15u mochten de eerste gewone gasten de nieuwe leipe ride Lost Gravity gaan ontdekken. Eerst was het echter de beurt aan de pers en genodigden. Ook wij waren er bij!

Op 25 september 2014 werd het contract getekend voor dit nieuwe concept van Mack. Via Snapchat kon iedereen volgen hoe de bouw van de achtbaan tot stand kwam en op 24 maart 2016 was het zover. We volgden de weg naar de aparte ingang waar we aankwamen in een vreemde campingsite. Hier lag de ingeslagen komeet die, volgens het verhaal, zorgde voor de vreemde kracht rondom het gebied. Verschillende acteurs en actrices toonden ons hoe speciaal het grondgebied wel was…

Veel tijd hadden we niet om te kijken, want wij waren bij de eerste om op de coaster te gaan! Via de Fast Lane kropen we door de bus die ons aan het station bracht. Een cool element alvast! Vandaar zagen we directrice Mascha Van Till die boven de genodigden ‘vloog’ aan de hand van een soort zipline. Daarna was Mr. Polska aan de beurt die op het dak van het station zijn nummer ‘Move Up’ bracht. Het nummer bleef voor de rest van de dag in ons hoofd hangen!

Na het nodige vuurwerk was het dan tijd voor de rit. De snelle lifthill bracht ons boven om daarna in een indrukwekkende first drop terug naar beneden te gaan. Zeker op die first drop word je echt meegesleurd naar beneden. Verder zijn de hoogtepunten in het ritverloop de bunny hop en na de rem: de twee inversies. In de eerste ga je heel traag naar beneden, wat volgens de directrice zeker de bedoeling was. In de tweede heb je een speciaal effect waar een fontein afgaat, net voor je ondersteboven draait. De eerste impressie was zoals verwacht: een goeie baan, niet zo zeer pittig, maar wel unieke elementen waardoor je zeker zin had om er nog een keer op te gaan.  We zaten links achter en dit zijn aan te raden plaatsen!

De genodigden zelf werden getrakteerd op snacks uit satellietschotels, drankjes en uiteraard een ritje op de coaster. Ook een interview met de directrice was mogelijk, maar daar lees je alles over in de nieuwste Brakesection! Om drie uur was het dan tijd aan de gewone gasten en die stormden meteen in de wachtrij.

We hadden al containers zien aankomen in het park als thematisatie en ze komen wel degelijk tot hun recht dankzij enkele speciale constructies. De eerste die we zagen, maakte een soort weg die helemaal scheef loopt. Een beetje verder vonden we het grootste stuk van de rij met opnieuw een indrukwekkende containerconstructie. De bovenste staat horizontaal en daarin zit een gigantische vlammenwerper verborgen die af en toe de volle lading gaf. In enkele ramen zag je ook taferelen zonder zwaartekracht. Vervolgens gingen we naar boven met een roltrap! Echter het is geen werkende, hoewel we af en toe speciale trillingen voelden.

Zo kwamen we in een container vol liften en enkele schermen met hectische beelden. Na even weer buiten te lopen met een blik op het station, kwamen we in de laatste containers volledig gevuld met een soort spiegel. Het tempo zat er goed in, zodat we vrij snel aankwamen in het station. Hier werd je voorgesorteerd en gevraagd je bagage te deponeren in de daarvoor voorziene boxen die openen aan twee kanten. En dan ja, volledig #hardgaan!

Na de wilde rit kan je in de nieuwe shop een actiefoto kopen of één van de verschillende Lost Gravity souvenirs. Ze hebben onder andere hoodies, T-shirts, sleutelhangers tot zelfs tissues!

Conclussie

Met Lost Gravity hebben ze nu in bijna elke hoek van het park een thrillcoaster staan. We merkten meteen dat het een instant hit was bij de jeugd. De pit die we eerst misten, kwam bij de tweede en derde rit wel. Het was niemand minder dan Marc Guffens, Marketing en Sales manager van Walibi Belgium, die zei dat we zeker een tweede keer moesten gaan. Eens wat ingereden krijgt hij namelijk wat meer snelheidsgevoel. Kortom, het was echt een super baantje dat elk park wel in zijn aanbod zou willen hebben. Gelukkig heeft Walibi Holland nog alleenheerschapij in hun regio en hebben ze met deze Mack coaster een prima investering gedaan!

Wil je dit jaar een goede nieuwe achtbaan toevoegen aan je lijst? The place to be: Walibi Holland! Bedankt voor het super evenement!

Tekst: © Sven Popelier – Pretparken.be // Foto’s: © Sven Popelier – pretparken.be