Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Grondplan nieuwe grote attractie 2018 van Alton Towers bekend
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 27 Apr 16

Afgelopen weekend heeft het Alton Towers plannen voor een nieuwe grote attractie in 2018 ingediend bij het district waarin het park gelegen is. Het gaat om Secret Weapon 8, Secret Weapons zijn grootse projecten die het park om de zoveel jaar uitvoert.

De nieuwe attractie zal samen met een winkel, games unit en horecapuntje komen te liggen in de themazone 'Forbidden Valley', op de locatie van de log flumedie dit jaar definitief gesloten werd. Dit is een gebied gaande van Mutin Bay en Katanga Canyon en heeft een oppervlakte van zo'n 1.150m². Verder is op het grondplan te zien dat de nieuwe attractie niet meer dan 11,5 meter boven de grond zal uitsteken, maar wel in de grond zal gaan met verschillende tunnels. Ook zullen er drie grote thema-objecten nabij de attractie gezet worden, waarvan de hoogste 15 meter wordt.

Zoals het meegeleverde grondplan bij de bouwplannen laat uitschijnen, zal Alton Towers hoogstwaarschijnlijk uitpakken met een achtbaan. Er is duidelijk een lifthill te zien, die volgens de plannen een helling van 24° gaat hebben. Geruchten gaan dat het een woodie zal worden, aangezien de lay-out van de attractie bijzonder veel doet denken aan die van bouwer GCI. Denk maar aan het zigzag-stukje net voor de lifthill of de first drop.

De reeks van Secret Weapons startte in 1994 met de Inverted Coaster 'Nemesis'. De laatste toevoeging dateert van 2013 met achtbaan 'The Smiler' en in 2018 zullen we er dus een nieuwe mogen verwelkomen.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Alton Towers // Bron: TowersTimes

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.