Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Alton Towers bekent schuld tijdens rechtszaak 'The Smiler'
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 27 Apr 16

Afgelopen weekend heeft het Britse park Alton Towers schuld bekend tijdens een rechtszaak naar aanleiding van het vreselijke achtbaanongeluk met The Smiler van afgelopen jaar. Het Health and Safety Laboratory heeft daarbij ook foto's gepubliceerd van de zwaar beschadigde treinen.

Vorig jaar in juni raakten zestien mensen gewond, waarvan vijf zwaargewond, nadat een vol treintje met volle snelheid tegen een ander leeg karretje aanknalde. Daarbij verloren twee meisjes elk een been.

Bijna een jaar later is de rechtszaak tegen moederbedrijf merlin Entertainments gestart en het bedrijf geeft meteen haar schuld toe. Alton Towers zegt dat ze effectief bepaalde veiligheidsregels geschonden hebben en meer voorzorgsmaatregelen moesten genomen hebben. Een medewerker kon de computer probleemloos overrulen waardoor men een nieuwe karretje de bana op kon sturen terwijl er eentje stil was komen te staan in het midden van de baan met alle gevolgen van dien.

 

Ook werden op het proces voor het eerst beelden vrijgegeven van de ravage die is aangericht aan de achtbaantreintjes. De voorkant van de trein met de passagiers in is volledig ingedeukt en ijzeren stangen zijn overgeknipt om de bezoekers te kunnen bevrijden.

Op 20 mei wordt de strafeis bepaald.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Alton Towers // Bron: TowersTimes

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.