Gisterenavond, op 4 juni 2016, werd onder de nodige persaandacht en feestgelegenheden de nieuwste attractie van Walibi Belgium officieel geopend. Met PULSAR heeft het park een primeur in huis gehaald: nergens ter wereld vind je dit soort attractie. De combinatie van vrije val, lanceringen en water is een unieke combinatie op een achtbaan. In PULSAR word je drie keer gelanceerd tot 100km/u en maak je een gigantische watersplash.

Bij zo'n opening hoort natuurlijk een feestje en ambiance.  Daar heeft het park wel voor gezorgd en hoe. Rond de klok van 18.30 is het feestje stilaan op gang gekomen. Op dit event mogen natuurlijk ook geen bekende Vlamingen ontbreken. Ondere andere Showbizz Bart was er, maar ook Wendy van Wanten maakte haar opwachting, samen met vele anderen. Ondertussen maakte een Dj-set van Robert Abigail de menigte goed warm voor de attractie. De sfeer zat er meteen in. Even zag het er naaruit dat het feestje in het water zou vallen - de hemelsluizen bleven niet dicht - maar het buitje was van korte duur, gelukkig.

Rond 20 uur was het dan tijd geworden om de attractie officieel te openen. De burgemeester en de verantwoordelijke van het park namen kort het woord. Je weet natuurlijk hoe dit gaat; hun dankwoordjes waren niet al te lang, dus nu kon het leuke gedeelte beginnen, het aftellen tot de officiële opening. Samen aftellen van 10 naar 1 en daar ging de boot van Pulsar voor zijn eerste officiële rit. De boot legde zijn parcour feilloos af, omringd door vuurwerk, om te eindigen met een enorme knal in het waterreservoir.

Zo was het tijd geworden voor de genodigden om Pulsar uit te testen. We moeten toegeven dat Walibi Belgium met dit baantje een toppertje in huis heeft gehaald. De wachtrijen zijn eveneens erg mooi aangekleed en maken het wachten minder lang. Kom hem zeker ook eens uitproberen, je zal er geen spijt van hebben! ;-)

Omdat foto's en beelden meer zeggen dan woorden, hieronder enkele sfeerbeelden van de officiële opening van Pulsar:

Foto's en tekst: © Kris Peeters - Pretparken.be