Het Duitse Plopsapark, Holiday Park, opent in 2017 wederom enkele nieuwe attracties. Rond de bestaande starflyer 'Lighthouse Tower' komt er een nieuw themagebied dat 'Holiday Beach Club' zal gaan heten. Na het gebied van de in 2014 geopende Sky Scream en de nog nieuwere Airshow-zone, krijgt Holiday Park wederom een themagebied waarin Studio 100-figuren geen rol spelen.

Holiday Park Fandag

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde Holiday Park ook dit jaar een dag speciaal voor de fans, waarop ze een presentatie te zien kregen met op het einde een blik om de toekomstplannen voor dit park. Al voor de nieuwe attracties aangekondigd werden, waren er al enkele interessante weetjes boven water gekomen: de vrijevaltoren van het park 'Anubis Free Fall Tower' zal na reparatiewerken terug op volle capaciteit kunnen werken en de Wilde Muis-achtbaan 'Hollys Wilde Autofahrt' zal uit het parkbeeld verdwijnen. Deze achtbaan van Maurer Sohne opende in 2010, maar had al een verleden en was één van de minst geliefde attracties van het park vanwege het oncomfortabele ritje dat het weggaf. Een vervanger voor deze familie-achtbaan wordt in 2018 voorzien.

Holiday Beach Club

De nieuwe zone komt in het achterste deel van het park te liggen, tussen Sky Scream en de waterskishow. De twee nieuwe attracties zijn Jetski's, een molen waar je met jetski's (op de concepts raftboten) op het water kan manoeuvreren en een rustige bootjesmolen van metalbau Emmeln. Beide attracties vind je ook terug in het moederpark van de groep, Plopsaland De Panne (Mega Mindy Jetski's en de Eendjes).

Behalve deze twee mechanische attracties komt er ook een half-overdekte speeltuin, een BBQ-horecapuntje (allicht vergelijkbaar met de Vikinggrill in Plopsaland de Panne) en een toiletblok. Een maritiem thema zal het Beachclub-gevoel versterken.

Waterskishow

Eén van de gevestigde waardes in Holiday Park is de waterskishow. Volgend jaar zal het het 35ste jaar op rij zijn dat het park deze spectaculaire show aanbiedt. Ter gelegenheid van deze verjaardag zal het park dan ook een nieuwe waterskistuntshow aanbieden: "35 years Wasserski Stuntshow".

Meer weten over de uitbreiding van Holiday Park of wil je zelf je mening delen? Discussier mee op ons forum!

Tekst: © Ignace Woinin - Pretparken.be // Foto's: © Holiday Park