Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Verhuist Holly's Wilde Autofahrt naar Eifelpark?
Share
Auteur: Bjorn Venken @ 28 Nov 16

Verhuist Holly's Wilde Autofahrt naar Eifelpark? De Wild Mouse-coaster uit Holiday Park, welke begin deze maand afgebroken werd, blijft mogelijk toch in Duitsland.

Het waren aandachtige Duitse pretparkfans die de oranje trackdelen van de coaster vervoerd hebben zien worden door de eigenaars van de Duitse Eifelpark. In een post op Facebook geven de eigenaren ook toe dat ze deze achtbaan wel degelijk getransporteerd hebben. Het is echter nog niet zeker dat deze achtbaan dan ook effectief in Eifelpark zal verschijnen. Het park wordt gerund door één van de grootste kermisfamilies in Duitsland waardoor een intrede op de Duitse kermis ook niet volledig uit te sluiten valt. De eigenaar van Eifelpark presenteert in 2017 namelijk ook een gloednieuwe 80 meter hoge Starflyer op Duitse kermissen en vooralsnog zijn er geen trackdelen bij Eifelpark zelf gespot.

Een verhuis naar Eifelpark is echter wel de meest waarschijnlijke optie. Nadat het park eind 2013 overgenomen werd door Alexander Goetzke kreeg het park een grote metamorfose en werd een heel arsenaal aan attracties aan het park toegevoegd. Ook het dierenbestand van het park werd behoorlijk uitgebreid. Qua achtbanen heeft het park vooralsnog enkel een Big Apple en een Alpine Coaster in het aanbod, een uitbreiding met een familiale thrillcoaster lijkt dus een logische zet.

Vierdehands

Indien de baan opgebouwd wordt in Eifelpark, begint deze achtbaan aan zijn vierde leven. In 1998 opende de baan in het Engelse Dreamland, een park dat vorig jaar na een sluiting van 9 jaar opnieuw geopend werd. Tussen 2005 en 2009 stond de baan iets noordelijker en draaide het zijn rondjes in het inmiddels failliete Loudon Castle, in Schotland. In 2010 opende de baan als Holly's Wilde Autofahrt in Holiday Park. Het was de laatste attractie die opende onder de familie Schneider, 4 maanden na de opening ervan werd aangekondigd dat Holiday Park overgenomen werd door Plopsa. Plopsa had deze achtbaan reeds enkele jaren te koop staan, omdat deze niet past in hun concept.

Discussieer mee over de nieuwigheden van Eifelpark in 2017 op ons forum.

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto: © 2011 - Juan Martínez - Pretparken.be

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.