Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Plopsa kondigt komst van eigen camping met vakantiewoningen aan!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 7 Jan 17

Plopsa kondigt aan dat het voor het park in de Panne de komende jaren verder gaat investeren in verblijfsaccomodaties. Meer bepaald komt er een camping met 150 vakantiewoningen in thema van verschillende Studio 100 figuren. Het gaat om een investering van €30 miljoen!

CEO Steve Van den Kerkhof heeft vandaag bekendgemaakt dat Plopsaland De Panne er in 2018 naast een hotel ook een camping bij krijgt. Daartoe heeft Plopsa de achterliggende camping Ter Hoeve en een stuk landbouwgrond, samen 10 hectare groot, aangekocht. Het gaat om een project dat in 3 fasen opgeleverd zal worden, maar de eerste fase is dus voorzien voor 2018, het jaar waarin ook het 127 kamers tellende hotel klaar zal zijn en de deuren zal openen. 

Naast de staanplekken voor caravans, mobilhomes en tenten komt er een zone met 50 gethematiseerde vakantiehuisjes voor gemiddeld 6 personen. Wat de vakantiehuisjes betreft, gaat het om de eerste fase. In twee volgende fasen komen er telkens 50 eenheden bij, waardoor er in totaal dus 150 huisjes gebouwd zullen worden. De bedoeling is dat er kleine dorpjes verschijnen, elk in een thema van Studio 100. Zo zou er een dorp rond Wickie de Viking, K3 en Plop komen.

"Door in te zetten op het verblijfssegment hopen we onze omzet met twintig procent te kunnen stijgen", zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. "Jaarlijks zijn er om en bij de 120.000 Plopsabezoekers die in de regio kust, Ieper en Gent overnachten. Een deel daarvan willen we graag zelf te slapen leggen." Tevens geeft de CEO aan dat inzetten op verblijfsaccommodatie absoluut nodig is om op gelijke voet te komen / blijven met parken als de Efteling en Phantasialand. In België wordt Plopsaland De Panne trouwens het eerste, en voorlopig ook enige, pretpark waar je zal kunnen blijven overnachten.

Hoeveel een overnachting in het hotel of in een van de vakantiehuisjes zal gaan kosten, is nog niet bekend. Plopsa beweert dat het zich hiervoor zal baseren op de marktconforme prijzen.

Het hotel dat gebouwd wordt, zal ongeveer €20 miljoen kosten. De camping met vakantiehuisjes zal op termijn €30 miljoen kosten. Plopsa investeert zo dus maar liefst €50 miljoen in verblijfsaccommodatie!

Discussieer mee over dit topic op ons forum.

© Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: © VTM Nieuws; © HLN // Foto: © Plopsa

 

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.