Auteur: Kris Peeters - Gepubliceerd: 26 Jul 17, 21:14
Share

Universal gaat in Orlando in het park Islands of Adventure een nieuw vervolg breiden aan het succesverhaal van de zone rond Harry Potter. Meer bepaald zal de duo inverted B&M achtbaan Dragon Challenge voorgoed verdwijnen en komt er een nieuwe generatie thrill ride in de plaats.

The Wizarding World Of Harry Potter Hogsmeade is de oorspronkelijke en allereerste zone rond de wereldwijd immens populaire franchise. De zone opende voor publiek in 2010 en zorgde voor een ongeziene toename in de bezoekersaantallen van Islands of Adventure. Surfend op het succes zag Universal de kans om in het ernaast gelegen Universal Studios een tweede zone te bouwen: The Wizarding World of Harry Potter Diagon Alley. Bovendien werd er een verbinding tussen beide parken aangelegd met de Hogwarts Express. Het geheel opende voor publiek in 2014 en zorgt ervoor dat ook de studios zelf nu sterk groeiende bezoekerscijfers noteren. 

Een erfenis uit het verleden is de duo inverted B&M achtbaan Dragon Challenge. Deze opende reeds in 1999 onder de naam Dueling Dragons en werd opgenomen in de Harry Potter zone. Buiten een naamswijziging was er echter geen link met de wereld van Harry Potter. Het station was reeds in hoge mate gethematiseerd en de banen zelf zijn zo groots en uitgestrekt dat deze zich niet makkelijk laten themen. Fans speculeerden dan ook dat deze baan wellicht ooit plaats zou moeten ruimen voor iets nieuws. De blog van Universal Orlando Resort geeft de speculanten nu gelijk, want kondigde op 24 juli aan dat Dragon Challenge aan zijn laatste weken bezig is. Reeds op 4 september dit jaar zullen bezoekers voor het laatst een ritje kunnen maken op beide achtbanen. 

In de plaats komt een nieuwe generatie thrill ride, en afgaande op de omschrijving zou het opnieuw om een achtbaan gaan. Deze zal echter wel volledig gethematiseerd worden en voorzien worden van de nieuwste technologieën en special effects. De ride zal de bezoekers dieper meenemen in de wereld van Harry Potter waar ze hun favoriete karakters kunnen ontmoeten. Het creatieve team, dat al verschillende awards gekregen heeft, werkt hiervoor opnieuw samen met de mensen van Warner Bros en met de creatieve geesten van de Harry Potter films om deze nieuwe coasterervaring tot leven te brengen. Zo wordt de nieuwe attractie een perfecte aanvulling voor Hogsmeade.

De opening van de nieuwe attractie is voorzien voor seizoen 2019!

Tekst & Foto's: © Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: blog.universalorlando.com