Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Tube coaster van ABC rides voor Karls Erlebnis Dorf Duitsland in 2018!
Share
Auteur: Jan Van Nespen @ 28 Sep 17

Karls Erlebnis Dorf (lettterlijk Karl's Belevenis Dorp) in Elstal, Duitsland bouwt een tube coaster van ABC rides. De nieuwe achtbaan genaamd "K2" zal begin 2018 zal openen! Het wordt de eerste achtbaan van het kleine Duitse parkje. 

Waarschijnlijk hebben de meesten nog nooit van dit park gehoord. Karls baat een vijftal kleine recreatieparken uit in Duitsland die allen een boerderijthema hebben. Samen trekken deze parken naar verluidt meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar.

Men ziet dan ook veel potentieel in deze parken en wil het momenteel nog kleinschalige park in Elstal - dat gelegen is een 25tal km ten westen van Berlijn - ombouwen tot een compleet amusementsresort. Dit bestaande uit een vakantiedorp, een hotel, een indoor waterpark en dus een pretpark in de komende jaren.

De achtbaan van de Zwitserse attractiebouwer ABC Rides is een zogenaamde Tube Coaster, waarbij je het parcours aflegt in korte treintjes die bestaan uit 2 aan elkaar gekoppelde mijnwagentjes. Hierin is telkens plaats voor 4 personen. K2 zal enkele leuke afdalingen bevatten en wat bochtenwerk. In de buurt kunnen we zo'n achtbaan vinden in BillyBird Park in Hemelrijk, Nederland die simpelweg Familieachtbaan heet. 

De baan zal ook een darkride-gedeelte bevatten, waarbij de bezoekers de transformatie van aardappelen tot chips van dichtbij zullen meemaken. Of je daarbij als bezoeker zelf tot een zakje chips zal worden herleid is niet bekend. 

Tekst: Jan Van Nespen - Pretparken.be // Foto's: © The Leisure Media Group // Bron: Movemotions

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.