Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Fort Fun heropent alpine coaster na ongeval!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 14 Okt 17

Het pret- en avonturenpark Fort Fun Abenteuerland, gelegen nabij Winterberg in Duitsland, heropent vandaag de alpine coaster Trapper Slider nadat er vorige week zaterdag een 12-jarige jongen ernstig gewond raakte aan zijn onderbeen en voet.

Zaterdag 7 oktober rond 14u30 vond een tragisch ongeval plaats op de alpine coaster Trapper Slider. Een 12-jarige jongen raakte tijdens de rit met z'n voet geklemd in de onderstructuur van de achtbaantrack. Hierdoor liep de jongen zware verwondingen op aan het onderbeen. De operatoren van de attractie legden deze meteen stil en snelden te hulp, gevolgd door de hulpverleners van het park. Er kwam ook een helikopter aan te pas die de jongen naar het ziekenhuis van Gelsenkirchen overvloog. De jongen verkeerde niet in levensgevaar.

Directeur Andreas Sievering geeft aan dat zowel hij als alle medewerkers erg aangedaan waren door het tragische ongeval: "De veiligheid van onze gasten is steeds onze hoogste prioriteit. Net zoals voor onze andere attracties, gelden ook voor Trapper Slider strikte veiligheidsvereisten. Bovendien wordt de alpine coaster regelmatig gecontroleerd door de keuringsinstantie TÜV."

Tot op heden is het nog niet duidelijk hoe het ongeval juist kon gebeuren. Op de dag van het ongeval gaf het park al te kennen dat er geen operationele problemen waren en dat mogelijk de jongen zelf verantwoordelijk was voor het ongeval door ongepast gedrag.

De attractie bleef alleszins de rest van de dag en ook zondag gesloten. Afgelopen week was het park sowieso gesloten en konden twee onafhankelijke experten, waaronder TÜV Thuringia, het ongeval en de baan uitvoerig onderzoeken. Ook fabrikant Wiegand, wereldmarktleider in het segment van zomerrodelbanen en alpine achtbanen, was ter plaatse om de attractie opnieuw te controleren. Afdelingsmanager van Wiegand, Kai Köberich, deelt mee dat ze geen technische tekortkomingen hebben gevonden: "Onze alpince coaster is ontworpen om te voldoen aan de van toepassing zijnde veiligheids- en technische standaarden en is gebouwd volgens de DIN 33960 normen. Het systeem in Fort Fun vervult deze standaarden zonder beperking."

De lokale, verantwoordelijke dienst van justitie heeft o.b.v. de bevindingen van de onderzoeken beslist de site en attractie opnieuw vrij te geven. Het park, dat dit weekend opnieuw geopend is en vanaf volgend weekend nog twee volle weken geopend is voor Halloween, kan Trapper Slider dus opnieuw in gebruik nemen.

Het park en Wiegand zullen wel in nauw contact blijven om te kijken of er nog acties genomen kunnen worden om de veiligheid te optimaliseren zodat zo een ongeval - hoewel uniek en moeilijk te reconstrueren - zich niet zal herhalen in de toekomst. Als eerste concrete actie heeft het park alvast bijkomende instructies aangebracht op de wagentjes die de bezoekers duidelijk moeten maken dat het belangrijk is zich te houden aan de voorschriften.

Andreas Stievering besluit: "We denken nog steeds aan de jongen en zijn familie" en geeft aan dat ze contact houden met zowel het gezin als de voetbalclub waarmee de jongen het park bezocht, maar dat ze uit respect voor de privacy van de familie geen verklaringen zullen afleggen over de gezondheidstoestand van de jongen.

Tekst: Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Fort Fun; Juan Martínez, Bob Van Dyck - Pretparken.be // Bron: Fort Fun Abenteuerland

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.