Het Oostenrijkse Familypark Neusiedlersee viert dit seizoen zijn vijftigste verjaardag en zal dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met maar liefst twee nieuwe attracties zal het parkaanbod groter zijn dan ooit tevoren worden. De nieuwe attracties voor 2018 zijn enerzijds een klassieke draaimolen en anderzijds twee freefall-torentjes.

Vijftig jaar Familypark

Het parkje aan het Neusiedlermeer in Oostenrijk opende in 1968, en bereikt met zijn vijftigste verjaardag een zeer grote mijlpaal. Van een kleinschalig sprookjesbos - met figuren gebouwd door de oprichter van het park - is het doorgegroeid tot Oostenrijks grootste reguliere pretpark. Met een ligging redelijk dichtbij Wenen en op een vijftal kilometer afstand van de Hongaarse grens kunnen ze rekenen op een breed, internationaal publiek met fans uit vele landen. Nieuwe attracties komen er bijna jaarlijks bij, en hoewel het zelden de grote kleppers zijn waar iedereen van droomt, trekken deze attracties toch vaak de aandacht van de fans vanwege hun hoge afwerkingsgraad en originaliteit.

Almjodler & Märchenkarussell

De grootste nieuwe attractie is de Almjodler, die gebouwd zal worden in het themagebied Bauernhof, een gebied met een boerderijthema. Het wordt een dubbele freefall van zo'n acht meter hoog, welke op de concepts afgaande waarschijnlijk geleverd zullen worden door Zierer. Gelijkaardige attracties vind je terug in de Plopsaland De Panne (de Valtoren) en Drievliet (Chute). Opvallend is dat de twee torentjes elk een aparte aankleding zullen krijgen en geen kopieën van elkaar zullen zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, hoopt het park met deze attractie ook de dapperste bezoekers te laten jodelen van plezier.

De tweede nieuwe attractie, Märchenkarussell, wordt gebouwd tussen de themagebieden Marchenwald en Erlebnisburg. Het betreft een klassieke carrousel in sprookjesthema.

Meer weten over Familypark? Ontdek het park in onze Parkgids!

Tekst: © Ignace Woinin // Foto: © Familypark