​​

Onlangs reserveerde SeaWorld enkele nieuwe merknamen. Waarvoor deze bestemd zijn is nog niet bekend, maar de namen zorgen voor veel speculatie in de fanwereld. Alleszins zou het gaan om plannen voor zusterpark Busch Gardens Africa in Tampa, Orlando.

Twisted Tiger

De eerste naam is Twisted Tiger. Sinds enkele jaren staat de dubbele houten achtbaan Gwazi al ongebruikt in themapark Busch Gardens Tampa, dat onderdeel is van de SeaWorld Groep. Gwazi is een beest met de kop van een tijger, maar het lichaam van een Leeuw. De duelling wooden coaster bestond dan ook uit de baan Lion (leeuw) en Tiger (tijger).

Gezien er al diverse woodies die door RMC omgebouwd zijn het voorvoegsel "twisted" hebben gekregen, is een RMC ombouw natuurlijk het eerste dat in gedachten komt bij deze naam. De baan is groot en beslaat aardig wat grond, genoeg dus voor RMC om er zeker iets moois van te kunnen maken.

Tigris & Uproar

Naast Twisted Tiger zijn ook de namen Tigris en Uproar geregistreerd. Gezien Gwazi een dubbele baan was, kan het best zo zijn dat er opnieuw een dueling coaster komt waarvan de ene helft Tigris en de ander Uproar zal heten.

Hier wringt echter een schoentje. Want de namen Tigris en Uproar zijn niet aan elkaar verwant. Daarentegen betekent "Kumba" en "Roar" hetzelfde, echter beiden in een andere taal. Sommigen speculeren dan ook dat Uproar een upgrade voor Kumba gaat zijn, de B&M Multi-Looper van het park.

Achtergrond van de situatie

Gezien er meerdere parken in de SeaWorld groep zitten, kan het natuurlijk nog zo zijn dat de namen geregistreerd zijn voor een ander park. Echter, tot nu toe heeft enkel Busch Gardens Tampa enige relatie met de namen. Ook geeft het registreren van namen geen enkele garantie dat de namen ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden.

Daarbij is het ook niet ongebruikelijk voor Busch Gardens om meerdere namen te registreren en er uiteindelijk eentje van te gebruiken. Zo was er voor Sheikra ook "Desert Dive" geregistreerd. Hun laatste achtbaan "Cobra's Curse" was geregistreerd tesamen met "Strikewinder" en "Reptilian". Wellicht vervallen er ook nu weer één of meerdere namen.

Al langer gaan er geruchten voor een nieuwe attractie in 2019 in Busch Gardens. De geruchten gingen echter steeds over de plek van de Spillwater, die ook al enkele jaren niet meer in gebruik is. Gezien het verblijf van de tijgers in het park vlakbij deze spillwater is, lijkt een attractie met een tijgernaam en/of -thema niet onlogisch.

Een gerucht dat de ronde doet, is dat er een Premier Sky Rocket II zou komen op de plek van de spillwater. Het is algemeen bekend dat SeaWorld het op financieel vlak niet erg goed doet. Volgens de geruchten zouden ze daarom een deal gesloten hebben met Premier Rides om in één keer drie stuks van deze Sky Rocket II te kopen tegen een aantrekkelijke prijs. Eentje is gebouwd in Busch Gardens Williamsburg, een tweede zou binnenkort openen in Sea World San Diego en de derde zou dan hier komen. Daarnaast past de baan perfect op de krappe ruimte die er is op de locatie van de splash en standaard-modellen zijn nou eenmaal goedkoper en makkelijker te plaatsen dan een custom baan.

Wat het ook zal worden blijft nog even geheim. Vroeg of laat zullen er vergunningen aangevraagd moeten worden en tegen eind van dit jaar zal de bouw moeten beginnen als ze een nieuwigheid voor 2019 willen presenteren.

► Wat denk jij van deze registratie? Discussier mee op ons forum: topic.

Tekst: © André Bormans - Pretparken.be // Foto's: © Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: Touring Central Florida