Auteur: Jonas Claes - Gepubliceerd: 26 Apr 18, 19:56
Share

Er valt nieuws te rapen bij de ingediende ontwikkelingsplannen van Erlebnispark Tripsdrill. Het oudste park van Duitsland zou stiekem twee grote attracties plannen die respectievelijk in 2019 en 2020 zullen openen. Het gaat om een achtbaan en 'een attractie' tot 31 meter hoog.

Volgens ontwikkelingsplannen die fansite 'Coasters & Parks worldwide' kon inkijken heeft Tripsdrill wilde plannen. Volgend seizoen zou een achtbaan moeten openen met een hoogte van 22 meter. Verdere details over deze nieuwigheid zijn nog niet gekend en het park heeft dit voorlopig nog niet officieel bevestigd. Maar daar houdt het niet bij op: in de plannen zien we eveneens een grote attractie voor 2020, met een hoogte tot 31 meter. 

De laatste keer dat het park een achtbaan opende was in 2013: de gelanceerde loopingcoaster Karacho kwam toen het aanbod vervoegen. Afgaande op de hoogte van de nieuwe coaster, mogen we een familieachtbaan verwachten. De attractie die voor 2020 voorzien is, zou net één meter hoger worden dan Karacho. Het is goed mogelijk dat de coaster van de hand van Duitse fabrikant Gerstlauer zal zijn. Het park heeft met G'sengte Sau en Karacho al twee coasters uit die stal en vorig jaar opende het park nog de Sky-Fly Höhenflug eveneens van diezelfde bouwer.

In eerste instantie was er op de bronsite en op deze site sprake van twee nieuwe coasters. Dat bericht diende echter genuanceerd te worden tot één coaster en één attractie. Hoewel die algemene term een extra coaster niet uitsluit, maakt de formulering het minder waarschijnlijk gezien voor 2019 wel gewoon 'achtbaan' wordt gebruikt in de ontwikkelingsplannen.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Tripsdrill, Pretparken.be // Bron: Coasters & Parks worldwide, parkerlebnis