Auteur: Juan Martínez - Gepubliceerd: 4 Aug 18, 12:14
Share


Dollywood Parks & Resorts heeft de laatste jaren al regelmatig het hart van menig pretparkliefhebber sneller doen slaan met hun grote investeringsdrang. En voor 2019 heeft Dolly Parton opnieuw groot nieuws: de komst van Wildwood Grove, een volledig nieuw themagebied, goed voor de grootste investering van het park ooit! We werpen een blik op wat Wildwood Grove te bieden heeft.

Dollywood is een intussen vrij groot resort dat zich bevindt in de Smoky Mountains, Tennessee. Het resort bestaat uit een themapark, een waterpark en een hotel. Wie er al geweest is, kan beamen dat het een prachtig en leuk park is dat hoog gewaardeerd wordt. Het park trekt regelmatig onze aandacht met grootse investeringen die ze doen. Zo heeft het park in 2014 als eerste een vrij unieke multilaunch coaster van Gerstlauer gebouwd, FireChaser Express. Een soortgelijke attractie vinden we sinds vorig jaar in het nabije Parc Astérix met Pégase Express. In 2016 pakten ze dan uit met de allereerste gelanceerde hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction, Lightning Rod. Sindsdien volgen we dan ook met interesse de nieuwe ontwikkelingen die het park in petto heeft. En voor 2019 is dit maar liefst een gans nieuw themagebied: Wildwood Grove. 

Wildwood Grove zal maar liefst 11 nieuwe ervaringen bieden voor gasten van alle leeftijden. Het is de bedoeling dat families samen ontdekken, spelen en inbeelden in de prachtige natuur van de Great Smoky Mountains. Naast attracties zal de zone ook een nieuw restaurant herbergen waar zuiders geïnspireerde gerechten worden geserveerd. Van de $37 miljoen die naar het project gaat, wordt ook $1 miljoen geïnvesteerd in het landschap van Wildwood Grove, met o.a. 400 bomen en 1000 struiken. Tevens zal de zone - samen met de attracties - voorzien worden van de nodige belichting. Immers, de zone zal ook 's avonds wanneer het donker wordt tot leven komen. Het is van 2008 geleden dat het park nog een nieuwe zone ontwikkeld heeft, toen werd de zone Wilderness Pass gecreëerd.

Het project werd uitvoerig uit de doeken gedaan tijdens een persconferentie in het Celebrity Theater van het park. Zoals steeds was Dolly Parton van de partij om mee het heuglijke nieuws voor te stellen aan pers en genodigden. Dolly Parton is mede-eigenaar van het resort en durft af en toe eens optreden in het park. Tevens vind je er een Dolly Parton museum, gewijd aan de rijke carrière van de populaire country zangeres. De investering maakt deel uit van het plan om vanaf 2013 op 10 jaar tijd $300 miljoen te investeren.

De eyecatcher van Wildwood Grove zal een 17m hoge boom zijn, de Wildwood Tree. Deze boom zal elke avond tot leven komen tijdens een unieke avondshow. De grootste attractie van de zone wordt een suspended family coaster van Vekoma, The Dragonflier. Hierover berichtten we al eerder dit jaar. Het gaat om een kopie van Orkanen in het Deense Farup Sommerland. De achtbaan is 453m lang, 19m hoog en haalt een maximale snelheid van 75 km/uur. 

Naast een achtbaan is er ook plaats voor een thrill ride in de vorm van een schommelschip. Sycamore Swing is een Zamperla Galleon en - weliswaar met een beetje verbeelding - zullen ze op en neer gaan net zoals een vallend blad van een gigantische Sycamore boom. Voor de wat jongere bezoekers komt een avontuurlijke rit op de rug van een zwarte beer. Het gaat om een zogenaame ponyride van Metallbau Emmeln. De zwarte beer neemt de bezoekers mee op pad door hun natuurlijke habitat. Om een uitzicht op de zone te krijgen kunnen de families de Treetop Tower gebruiken. De 13m hoge Zamperla Samba Tower neemt de bezoekers in eikels mee naar de top van deze eikenboom.

De vogel van de staat Tennessee is de mocking bird. Deze vogel krijgt een eigen attractie in de vorm van een Larson Flying Scooter. Dit type attractie vinden we voornamelijk terug in Amerikaanse parken. De vogel vliegt in cirkels rond een grote boom en de bezoekers kunnen de vogel doen uitwijken met behulp van een beweegbaar zeil/paneel. Voor de kleinste bezoekers wordt een Zamperla Jump Around voorzien. Frogs en Fireflies doen de kids op en neer springen rond een lelieblad. Tevens komt er met Hidden Hollow een 370m² groot indoor speelgebied met klimstructuren, dat bovendien met behulp van airco steeds een aangename temperatuur zal hebben.

Tot slot wordt er ook een welkomstzone voorzien, Wildwood Creek, die een oase voorstelt met fonteinen, plonsbaden en andere natte activiteiten, maar ook een droge speelplaats met muziekinstrumenten voorziet. 

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Bron en foto's: © Dollywood