Header pretparkpaspoort
Peter Van de Veire pretparkpaspoort

 

Ann Van Elsen
Ann Van Elsen werd Miss België in 2002 en verzorgde nadien verschillende tv-opdrachten bij ondermeer TV1 en VT4.

Regelamtig, zowel in binnen- als buitenland. Wanneer ik op vakantie ben, probeer ik altijd een park in de buurt te bezoeken.

Vroeger was dat Bobbejaanland, omdat dit dicht bij mijn woonplaats Mol ligt. De Looping Star was trouwens mijn eerste achtbaan. Maar als klein kind ging ik ook graag naar de Efteling. Verder eigenlijk ook Walibi omwille van de Sirocco en dat schommelschip dat over de kop draait (Bounty, nvdr.)

Ondertussen heb ik een aantal parken in Amerika bezocht en heb ik toch wel enorm genoten van Disney World en de Universal Studios.

 

 

Achtbanen! Hoe rapper, hoe beter!
De achtbanen die ik het liefst doe zijn diegene die gelanceerd worden, zoals de Sirocco en de Rock 'n Rollercoaster. Ik heb elke keer opnieuw wat schrik, maar 't is ongelooflijk plezant.

 

 

De Revolution in Bobbejaanland vind ik nog steeds een heel leuk ding. Was dat niet één van de eerste overdekte achtbanen van België?

Goh, en verder vind ik vooral de Space Mountain en de Rock 'n Rollercoaster superleuk. Maar ook Pirates Of The Caribbean vind ik heel mooi.

 

 

Zeker en vast een attractieholler. Ik wil zoveel mogelijk attracties op een dag doen, en de attracties liefst ook zoveel mogelijk achter elkaar doen. Zo eens kunnen blijven zitten op een achtbaan is zalig.

 

 

Elk pretparkbezoek is bij mij een feest. Phantasialand is bijvoorbeeld keer op keer plezant. 
Onlangs was ik met vakantie aan het Gardameer, en heb ik een bezoek gebracht aan Gardaland. Wat een mooi park is dat. Daar stond een Speedybob maar dan vertikaal (Sequoia Adventure). Ik wou er eerst niet in omdat het té onnozel leek, maar uiteindelijk was het een heel leuke achtbaan.

In een pretpark eet ik ook altijd vettig eten: friet met hamburgers. Ook dat vind ik keer op keer plezant.

 

Echt slechte ervaringen heb ik niet.
Tenzij 't feit dat ik laatst een treintje van Space Mountain heb doen stoppen. Het treintje vertrok en ik dacht dat mijn beugel niet goed gesloten was. Terwijl het treintje uit het station rijdt heb ik zitten zwaaien en roepen naar de operators om het terug te doen stoppen. Iedereen bekijkt je dan en dat is niet leuk...

Ooit ben ik ook eens op de kermis in zo'n Dalton Terror-achtige attractie geweest waar ze net aan gesleuteld hadden. De mensen van de kermis zagen dat ik niet op mijn gemak was en deden er alles aan om mijn schrik te doen krijgen.

 

 Tekst: Joris Steppe