Het Poolse pretpark Energylandia stunt weer en verbluft daardoor alles en iedereen. Op hun Facebookpagina heeft het park zopas meegedeeld dat ze in 2017 maar liefst 17 (!) nieuwigheden zullen openen. Het is werkelijk ongezien in Europa: een park dat nog maar twee jaar oud is, nu al acht achtbanen heeft en jaar na jaar blijft uitpakken met pakken nieuwe attracties. Er zit energie in Polen!

Zeventien nieuwigheden zet je niet zomaar eventjes in je pretpark, Energylandia zal volgend jaar flink uitbreiden in oppervlakte: van 26 naar 112 hectare. Hiermee katapulteert het zichzelf in de top vijf grootste pretparken in Europa. Energylandia ging aankloppen bij verschillende constructeurs voor hun nieuw arsenaal aan attracties: Intamin, Vekoma, Visa en Imagination: First.

De indrukwekkende lijst

1. Speed Water Coaster: de grootste (60 meter hoog) en snelste (110 km/u) waterachtbaan ter wereld, geproduceerd door Intamin
2. Roller Coaster Boomerang: een Family Boomerangcoaster met 25 meter hoogte en een snelheid van 70km/u (kopie van Paultons Park), geproduceerd door Vekoma 
3. Spill Water Anaconda: een spillwater die tot 55km/u haalt, geproduceerd door Intamin
4. Wild River Jungle Adventure: een rapid river, geproduceerd door Intamin 
5. F1 Area: afwerking thema F1-coaster en ook een nieuw restaurant in F1-stijl
6. Zwitsers gethematiseerd dorp met een rustige bootvaart
7. Vikingdorp: een Vikingdorp in de buurt van de Dragon Coaster, met verschillende kleine attracties
8. Parkingang: nieuwe parkingang in de vorm van een kasteel, verzorgd door Imagination: First
9. Dragon Coaster: kinderachtbaan, geproduceerd door Visa
10. Drift Race
11. Mini Carousel
12. Pearl Wheel
13. Flying Bus
14. Mini Aiport
15. Air Show
16. Funny Cars
17. Monorail Grifone

Maar er is meer...

Alsof deze monsteruitbreiding nog niet genoeg was, doet Energylandia er nog een ferm schepje bovenop! In 2018 zal het pretpark bovenop deze enorme uitbreiding ook nog eens een achtbaan van formaat neerpoten. Dit wordt een Mega Coaster van Intamin of Vekoma, één van de hoogste en snelste in Europa. De keuze is simpelweg aan de fans: aan de hand van twee filmpjes mogen ze stemmen en zo de achtbaan voor 2018 bepalen.

Intamin:

Vekoma:

Stemmen voor jouw favoriete achtbaan kan op de facebookpagina van Energylandia. Ga naar het filmpje van jouw favoriete coaster en reageer (in het Engels of Pools) waarom jouw gekozen achtbaan er moet komen en niet de andere.

Tekst: © Yelle Kleykens // Foto's en video's: © Energylandia