Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 20 Okt 2017
Het Zwitserse Conny-Land heeft zijn nieuwigheden voor 2018 bekend gemaakt. Het park gaat deze winter de hoogte in met de bouw van een 56 meter hoge shot'n drop-toren. Zo krijgt het park er een heuse thrill ride bij. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in vernieuwde dierenshows.
Nieuws🕘 19 Okt 2017
Energylandia, het ondertussen zeer bekende Poolse pretpark, opent volgend jaar een nieuwe spectaculaire Mega Coaster, de grootste van Europa. Dat nieuws was al langer bekend, maar nu heeft het park ook de naam uit de doeken gedaan: Hyperion.
Nieuws🕘 19 Okt 2017
Het Franse themapark Futuroscope kondigt de komst aan van haar eerste grote achtbaan. De investering bedraagt maar liefst €22 miljoen! Dat wijst erop dat het niet om een kleine achtbaan gaat. Opening zou voorzien zijn tegen einde 2019.
Nieuws🕘 18 Okt 2017
Djurs Sommerland weet van geen ophouden. In 2018 zal het Deense pretpark twee nieuwe attracties openen. Volgens een aankondiging in het park zullen een familiecarrousel en een kinderachtbaan aan het aanbod toegevoegd worden.
Nieuws🕘 14 Okt 2017
Het pret- en avonturenpark Fort Fun Abenteuerland, gelegen nabij Winterberg in Duitsland, heropent vandaag de alpine coaster Trapper Slider nadat er vorige week zaterdag een 12-jarige jongen ernstig gewond raakte aan zijn onderbeen en voet.
Nieuws🕘 13 Okt 2017
Beertje Paddington, het bekende literatuurpersonage uit het Verenigd Koninkrijk, krijgt een nieuwe thuis in Europa-Park. Dat werd onlangs bevestigd tijdens het Europees Branding Evenement.
Nieuws🕘 11 Okt 2017
In de Amerikaanse staat California woeden er al enkele dagen verschillende, grote en erg destructieve bosbranden. Een van de branden bevindt zich in de heuvels van Anaheim, op ongeveer 16km van het Disney resort.
Nieuws🕘 11 Okt 2017
De Olmense Zoo heeft vandaag per direct de deuren moeten sluiten op bevel van Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts. Hij trekt de vergunning van de dierentuin in omdat het park al jarenlang de regels aan haar laars lapt.
Nieuws🕘 4 Okt 2017
Een defecte attractie is niet alleen voor fans, maar voor alle pretparkbezoekers een grote teleurstelling teleurstellend. Zeker wanneer het net je favoriet is, of wanneer het verschillende zijn.
Nieuws🕘 4 Okt 2017
Energylandia, het inmiddels zeer bekende pretpark in Polen, heeft weer opmerkelijke plannen bekend gemaakt.
Nieuws🕘 2 Okt 2017
Er komt dan toch geen Plopsaqua in Deurne, dat is vandaag officieel bekend geraakt. De Plopsa-group had zeer concrete plannen om er een recreatiezwembad te bouwen, maar de stad heeft het voorstel dan toch verworpen.
Nieuws🕘 28 Sep 2017
Karls Erlebnis Dorf (lettterlijk Karl's Belevenis Dorp) in Elstal, Duitsland bouwt een tube coaster van ABC rides. De nieuwe achtbaan genaamd "K2" zal begin 2018 zal openen! Het wordt de eerste achtbaan van het kleine Duitse parkje.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.