Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Nieuwe interieurconcepts voor het Plopsa-hotel
Share
Auteur: Jonas Claes @ 8 Jan 19

Plopsa deelde onlangs enkele nieuwe concept-arts van het in aanbouw zijnde Plopsa-hotel, waarop delen van het interieur te zien zijn. Er komen ook themakamers met verschillende studio 100 figuren.

De nieuwe ontwerpen zijn een leuk voorproefje op hoe het hotel zal ingericht worden. Zo komt er een Piet Piraat-kamer met bedden in bootvorm, waar de muren met hout worden bekleed. Heidi, Prinsessia, Kaatje en F.C. De Kampioenen zouden eveneens themakamers krijgen. In totaal zullen er een 25-tal kamers ingericht worden naar een specifiek figuur. Ook zonder bekende figuren zorgt het hotel straks voor bezoekers met gevoel voor drama: de overige standaardkamers krijgen een theaterthema, inclusief rood gordijn en scène. De theatrale gordijn zou bij een aandachtige tweede kijk helaas ook een minder indrukwekkende print op de muur kunnen zijn.

Op een tweede tekening krijg je een sfeerbeeld van het buffetrestaurant, dat aansluit bij de theaterstijl die we al bij eerdere concepten zagen. Met de bouw van het hotel is een investering van 20 miljoen gemoeid. Het 117 kamers tellende hotel, goed voor 500 bedden, opent zijn deuren tijdens het 20-jarig jubileum van het park in 2020. Eigenlijk moest het hotel al in 2010 geopend zijn, maar het project liep vertraging op door problemen met vergunningen en het bestemmingsplan van de grond.

Onlangs is men gestart met de eerste echte bouwwerkzaamheden op het terrein waar het hotel moet verrijzen. Momenteel is men bezig met het graven van een vier meter diepe put om een ondergrondse parkeergarage te bouwen met 39 plaatsen. Ook zullen door de komst van het hotel de openingsuren van het naastgelegen Plopsaqua uitbreiden om de bezoekersstroom aan te kunnen. “Ons pretpark is met de komst van een indoorzone, het theater en waterpark uitgegroeid tot een meerdaagse bestemming. Vandaar de investering in het verblijfstoerisme”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof. Of ook het hoofdpark, Plopsaland De Panne zijn openingsdagen zal uitbreiden, is vooralsnog onbekend.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Plopsaland De Panne

Durf jij naar het Halloween van Plopsaland?
Share
Auteur: Jonas Claes @ 23 Okt 18

Het nieuwste Halloweenseizoen in pretparkland is helemaal gestart. Ben jij ook benieuwd wat de verschillende parken in elkaar hebben gestoken om je naar hun griezelevenement te lokken? Ontdek hier of Halloween in Plopsaland jou kan verleiden tot een huivertrip richting De Panne!

Dit jaar gooit Plopsaland het over een andere boeg met Halloween. Het studio 100 park snijdt voor het eerst de 16+ markt aan met Scare Nights en twee angstaanjagende spookhuizen! Uiteraard blijft dit netjes afgescheiden van de traditionele kindvriendelijke Halloween dat Plopsaland al jaren viert. Het wordt interessant om te zien of het park voor deze spreidstand beloond zal worden gedurende het komende halloween seizoen.

Scare zones

Plopsaland presenteert twee concepten waarbij je kan komen bibberen en beven. Het park komt weinig origineel uit de hoek met beproefde recepten: Freak Circus gebruikt met clowns een Halloween evergreen. Het wordt een tunnel waarin bezoekers het lugubere circuspersoneel van een failliet circusgezelschap tegen het lijf kunnen lopen. In de buurt van het Freak Circus ligt Camping ’t Zonnetje. Ondanks die naam kunnen wij al voorspellen dat de camping zelf er een pak minder idyllisch zal bijliggen, een concept dat ook al enkele jaren werkt bij concullega Bellewaerde.

Praktisch

Tickets zijn online beschikbaar vanaf €36,50. Beide spookhuizen zijn gratis toegankelijk. Plopsaland presenteert alle weekends tot en met 4 november een live-show met de nachtwacht. Nocturnes tot 22u vinden plaats van 29 oktober tot en met 2 november tijdens de Ketnet Halloween Nocturnes. Op die data wordt ook steeds afgesloten met vuurwerk en is er extra animatie voorzien.

Tekst: © Pretparken.be // Foto's: © Plopsaland // Bron: Plopsaland

Plopsaland De Panne kondigt tweede grote investering aan voor 2019
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 2 Okt 18

Kort na de aankondiging van een eerste investering voor 2019, pakt Plopsaland De Panne uit met nog meer investeringsplannen. Naast de Wizzy & Woppy-zone wordt ook de immens populaire Boomstammetjes aan een grondige make-over onderworpen. De waterattractie zal gethematiseerd worden naar de leefwereld van dinosaurussen.

Slechts twee weken geleden kondigde Plopsaland De Panne een investering aan waarbij de complete Wizzy & Woppy-zone een K3-thema zal krijgen. Hierbij zal de bestaande Rollerskater en het bijhorende restaurant in een K3-kleedje gestoken worden. Nu kondigt het park aan dat ook De Boomstammetjes aan een volledige renovatie zullen onderworpen worden. “De Boomstammetjes, een attractie die net als de Rollerskater nog uit de tijd van het Meli Park dateert, heeft eveneens nood aan een grondige opfrissingsbeurt.”, zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne, hierover. “We vinden het belangrijk om voortdurend te blijven investeren, ook in de bestaande zones, zodat deze mooi en up-to-date blijven.”, voegt CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof hieraan toe.

Lees verder onder de foto's.

De log flume-attractie werd gebouwd in 1989 en maakt deel uit van het Kasteelplein. De Boomstammetjes, die momenteel een Samson & Gert-thema hebben, wordt volledig gestript en krijgt een dinothema aangemeten. “Gezien de enorme populariteit van dino’s bij kinderen én na de succesvolle integratie van de Dino Splash in Plopsa Coo, is het een logische beslissing om dinosaurussen ook in Plopsaland De Panne te introduceren.”, zegt Steve Van den Kerkhof. “We zijn overtuigd van de blijvende populariteit van dino’s bij kinderen. Zo hebben we ook plannen om in het kader van scholen en educatieve projecten rond dit thema te werken.”

Levensechte dinosaurussen

“De Boomstammetjes wordt een echte belevingsattractie. Naast de sensatie die bezoekers ervaren door de 2 grote drops die de attractie maakt, zullen er heel wat belevingselementen toegevoegd worden aan de attractie door een ver doorgedreven thematisering.”, zegt Steve Van den Kerkhof enthousiast. “Zo zal men door een prehistorisch landschap varen en levensechte bewegende dinosaurussen kruisen. Het bootje zal zich een weg banen langs kolkende vulkanen en lavastromen.” Ook vanuit de populaire familieattractie De Draak zullen bezoekers zicht hebben op het parcours. Het kostenplaatje van de investering bedraagt 5 miljoen euro. De opening staat gepland voor de zomer van 2019.

Tekst en foto's: © Plopsa

K3 coaster aangekondigd voor Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Sven Popelier @ 18 Sep 18

Volgend jaar krijgt K3 een eigen zone in Plopsaland De Panne. Het bekende muzikale trio zal een eigen coaster en een restaurant in het hoofdpark van de Plopsa groep krijgen. Hierdoor verdwijnen de laatste sporen van het oude Studio 100 programma Wizzy en Woppy. Opening wordt voorzien bij de start van het seizoen.

K3 Roller Skater

Dit jaar nemen we afscheid van Wizzy en Woppy in Plopsaland De Panne. De laatste attractie die nog naar de twee muizen gethematiseerd was, de Roller Skater, krijgt volgend jaar een nieuw kleedje. Ook Wizzy's Fornuis, het restaurant ernaast, wordt deel van deze nieuwe K3 zone. De transformatie komt naar aanleiding van het nieuwe fictieprogramma K3 Roller Disco. Zo is het de tweede grote makeover voor de Roller Skater dat sinds 1991 in het toen nog voormalige Meli Park staat. Na een Wizzy en Woppy thema werd nu gekozen voor K3. Het is echter niet de eerste K3 attractie. Vroeger was er het K3 Museum - Telenet Disco waar nu de F.C. de Kampioenen te vinden zijn. Daarnaast is het Verkeerspark al een tijdje het K3 Verkeerspark. Ook in Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden is er de K3 Zweefmolen te vinden.

"De laatste jaren zijn we volop bezig geweest met het opfrissen van de verschillende zones in het park zoals de Ploptuin, het Kermisplein en Kaatje's zone. Uiteraard kon ook de Rollerskater met bijhorende zone niet achterblijven.", aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. "Het nieuwe programma K3 Roller Disco, in toepasselijk rolschaatsthema, zagen wij dan ook als de perfecte gelegenheid om de Roller Skater om te dopen tot de unieke en volledig gethematiseerd K3 Rollerskater.", verduidelijkt Van den Kerkhof. De nieuwe zone zou moeten klaar zijn in het begin van de Paasvakantie van 2019.

Voormalige Wizzy en Woppy Zone

Voorheen waren er nog meer attracties gethematiseerd naar Wizzy en Woppy. De Vaat en Dongo's Race werden omgevormd naar Viktor's Race en Kaatje Zoekt Eendje. Een transformatie dus naar een zone rond Ketnet figuur Kaatje. Daarnaast zijn de Koffiekopjes al enkele jaren in het thema van Prinsessia, inclusief restaurant. Het laatste stukje wordt dus overgenomen door K3 waardoor de oude zone opgesplitst is naar drie thema's rond verschillende Studio 100 dames. 

Tekst: © Plopsa, Sven Popelier - Pretparken.be // Bron en Foto's: Plopsa

Plopsaland heeft de twee beste achtbanen van België!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 8 Mei 18

Volgens de internationale, gerenommeerde pretparkwebsite Theme Park Review heeft Plopsaland De Panne de beste Belgische achtbanen in huis: zowel Heidi The Ride als Anubis The Ride kwamen als de grote winnaars uit de bus.

Meer dan 350 pretparkliefhebbers namen deel aan de 'TPR Coaster Poll', waarvan het resultaat eind april werd aangekondigd. Zij verkozen maar liefst twee achtbanen van Plopsaland De Panne tot de beste van België: Anubis The Ride, de launch coaster die bezoekers in 2 seconden naar een snelheid van 90 km/u lanceert, werd verkozen tot 'beste Belgische stalen achtbaan'. Ook de houten achtbaan Heidi The Ride, die pas vorig jaar haar deuren opende, viel al in de prijzen en sleepte de titel van 'beste Belgische houten achtbaan' in de wacht.

De rangorde van de befaamde poll is niet enkel gebaseerd op het aantal stemmen, maar ook de respectievelijke 'riding experience' van de kiezers werd mee in overweging genomen.

Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne is bijzonder tevreden met de resultaten: "We zijn natuurlijk enorm vereerd dat we over de twee beste achtbanen van België beschikken. Dat we met Heidi The Ride ook al meteen in de prijzen vallen, is een leuke verrassing gezien de achtbaan pas vorig jaar in april haar deuren opende!"

Bron: Plopsa // Foto's: © Plopsa; Bob Van Dyck - Pretparken.be

Plopsa dient bouwaanvraag in voor hotel
Share
Auteur: Jonas Claes @ 21 Apr 18

Plopsaland heeft een bouwaanvraag ingediend voor het geplande hotel. Als de bouwaanvraag midden mei goedgekeurd wordt, kan Plopsa eindelijk haar lang gekoesterde droom van eigen verblijfsaccommodaties waarmaken. Er wordt 20 miljoen euro voorzien voor het project.

De plannen voor het hotelproject beleefden al een tweede lente in de zomer van 2016. Het budget werd toen opgetrokken tot 16 miljoen, waarmee het goed zou zijn voor 120 gethematiseerde kamers, drie restaurants met een gezamenlijke capaciteit van 750 personen, enkele vergaderzalen en een bar. De parking voor het hotel zou ondergronds komen. Het hotel zou aan de binnenzijde een theaterthema meekrijgen. Aan de buitenzijde van het hotel koos men voor een aan belle epoque verwante stijl, waarbij de fascinatie voor pieken en torentjes van huisontwerper Piet De Koninck finaal ontspoort. Deze voorliefde voor piekfijne detailafwerking sluimerde al in de gevelrijen van het dorpsplein, werd subtiel getest bij het ontwerp van het Plopsa theater en nam een hoge vlucht bij de ontwerpen voor het prinsessia-kasteel. Ondertussen is er sprake van een investering van 20 miljoen euro. Het is daarbij niet duidelijk of en hoeveel er van de plannen uit 2016 wordt afgeweken op vlak van stijl en concept. Als alles goed gaat kan men dit jaar eindelijk aan de bouw van het hotel beginnen en zou een opening in de loop van 2020 haalbaar moeten zijn.

Camping

Ook het ontwikkelen van de camping zit nog steeds in de verblijfsaccommodatiepijplijn. Plopsa had daarvoor de achterliggende camping Ter Hoeve samen met een stuk landbouwgrond aangekocht, die samen goed zijn voor een oppervlakte van 10 hectare. Begin 2017 kondigde de groep naast de staanplekken voor caravans, mobilhomes en tenten een nieuwe zone met 50 gethematiseerde vakantiehuisjes voor gemiddeld 6 personen aan. Normaal gezien zou deze eerste fase gelijk met het hotel openen in 2018 en waren er zelfs nog twee volgende fasen met telkens 50 extra huisjes voorzien. De bedoeling was dat er kleine dorpjes verschijnen, elk in een thema van Studio 100. Zo zou er een dorp rond Wickie de Viking, K3 en Plop komen. In plaats van klassieke huisjes zou men kiezen voor alternatieven als caravans en boomhutten. Net als het hotel schuift ook de afwerking voor het vakantiepark gevoelig op in de tijd. Er is sprake van voltooiing tegen 2023.  

Problematisch papierwerk
Oorspronkelijk had Plopsa al plannen voor een hotel in 2007. Op toenmalige parkplannen was een hotel in aanbouw te zien met als openingsjaar 2010 en aan de wegkant adverteerde Plopsa met een investering van 10 miljoen voor het hotel. Plopsa bleek echter voor haar beurt gesproken te hebben: de gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen (GRUP) bleken geen verblijfsaccommodatie toe te laten.  In eerste instantie werd het GRUP aangepast om dit wel mogelijk te maken. Iets later werden echter ook de plannen voor het hotel aangepast, waardoor een klein deel van het hotel buiten de aangevraagde gewijzigde zone lag en het GRUP opnieuw aangepast moest worden en het papierwerk aansleepte. Het is niet de eerste keer dat Plopsaland sukkelt met het papierwerk: voor zwembad Plopsaqua was de milieuvergunning nog niet geleverd terwijl het bad al gebouwd was en in 2016 verloor het park tijdelijk haar vergunning waardoor houten achtbaan Heidi een jaar later opende dan voorzien.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Plopsa // Bron: Pretparken.be, Plopsafans, HLN, Looopings

Bouwt Plopsa eerste houten achtbaan van Polen?!
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 20 Feb 18

Binnen enkele maanden opent het nieuwe Plopsapark 'Majaland Kownaty' in Polen zijn deuren, en nu al zou er een uitbreiding op til staan. Een Poolse pretparksite laat namelijk weten dat het nog in opbouw zijnde park binnen enkele maanden zal beginnen aan de bouw van een houten achtbaan, de eerste in Polen!

Op 26 mei 2018 opent Plopsa een nieuw park in Polen: Majaland Kownaty. Het park is vergelijkbaar met de twee andere indoorparken van de Plopsagroep, maar met een ander thema (Heidi en Wickie) en enkele andere attracties. Naast de indoorhal, is er echter ook een groot buitengebied met attracties als 'De Konijntjes' die we kennen van in Plopsaland De Panne.

En die buitenzone zou zeer binnenkort zelfs nog groter worden, althans een gerucht dat een Poolse pretparksite verspreidt. Binnen twee tot drie maanden zouden namelijk de werken al starten voor een houten achtbaan van GCI! Het zou gaan om een kopie of gelijkaardige variant van Heidi The Ride in Plopsaland, die vorig jaar opende. Het openingsjaar, thema en andere zijn niet bekend.

Als deze plannen effectief uitgevoerd worden, betekent dit dat Plopsa de eerste houten achtbaan van Polen zal bouwen. Plopsa zelf heeft nog niets gecommuniceerd over dit nieuws.
UPDATE: Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsagroup, heeft dit nieuws ondertussen bevestigd.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Plopsa // Bron: Parkmag

Plopsaland De Panne: Solliciteren op de Bloemenmolen, de Glijbaan of in het Ballenbad
Share
Auteur: Juan Martínez @ 13 Feb 18

Ook dit jaar kiest Plopsa De Panne voor uiterst originele sollicitatierondes. Sollicitanten krijgen de kans om de nodige portie funfactor te bewijzen op een van de vele attracties in Mayaland Indoor.

De sollicitatiespeeddates op de houten achtbaan Heidi The Ride van afgelopen jaar waren een schot in de roos. Gezien de vele positieve reacties, zowel van sollicitanten als van diverse specialisten en arbeidsbureaus, besloot Plopsa om opnieuw sollicitaties af te nemen in een unieke pretparkomgeving. "Dit jaar organiseren we de gesprekken in Mayaland, de indoorzone in Plopsaland De Panne die de hele krokusvakantie geopend is. Sollicitanten kunnen onze recruiters trachten te overtuigen tijdens een gesprek op de Bloemenmolen, de Glijbaan of zelfs in het Ballenbad.", vertelt HR Directeur Niko Parmentier. "Het grote voordeel hiervan is dat het allereerste contactmoment op een bijzonder vlotte en ontspannen manier verloopt, heel anders dan in een formeel kennismakingsgesprek. Op die manier leren we de sollicitanten echt kennen én weten we zeker dat ze over de nodige dosis funfactor beschikken."

Plopsa De Panne nog op zoek naar 1.750 jobstudenten

De aankondiging van een nieuw waterpark, de opening van het allereerste Plopsa-park in Polen, investeringen en uitbreidingen in de bestaande parken, stijgende bezoekersaantallen, een uitgebreide evenementenkalender, ... Plopsa staat niet stil en is hierdoor continu op zoek naar nieuwe profielen. Momenteel staan er nog heel wat vacatures open. "Hierbij gaat het deels over vaste functies, maar vooral over seizoenmedewerkers en in de eerste plaats over jobstudenten.", vertelt HR Directeur Niko Parmentier. "Zo zijn we voor Plopsaland De Panne en het waterpark Plopsaqua nog op zoek naar maar liefst 1.750 jobstudenten."

Studenten of andere potentiële medewerkers met interesse kunnen zich steeds inschrijven via www.plopsajobs.be en worden zo snel mogelijk voor een introductiemoment gecontacteerd. Voor vragen of meer informatie kan contact worden opgenomen via team@plopsa.be.

Bron: Plopsaland De Panne

Definitief: Plopsa bouwt nieuw waterpark in samenwerking met Hannuit en Landen
Share
Auteur: Juan Martínez @ 9 Feb 18

Na het gigantische succes van Plopsaqua De Panne, werden zonet tijdens een persconferentie de plannen bekend gemaakt voor de bouw van een tweede waterpretpark in Hannuit, vlak op de taalgrens.

In 2020 plant de Plopsa Group de opening van haar tweede waterpark, dat naar de naam Plopsaqua Hannuit-Landen zal luisteren. Het gloednieuwe park wordt in samenwerking met de steden Hannuit en Landen gerealiseerd en zal maar liefst 4.800 vierkante meter in beslag nemen. Ditmaal opteerde Plopsa voor een ligging centraal in België, nabij de taalgrens en gelegen langs de autosnelweg voor een optimale en vlotte bereikbaarheid. "We bemerkten dat de bezoekersaantallen van Plopsaqua De Panne de verwachtingen sterk overstegen, met een groot percentage bezoekers die afkomstig zijn uit alle hoeken van het land.", aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. "We voelden dus echt wel de vraag en het potentieel om elders in België nog een waterpark te bouwen."

Ook burgemeester van Hannuit, Emmanuel Douette, en burgemeester van Landen, Iris Vander Schelde, waren aanwezig. "Door de veroudering van de huidige stedelijke zwembaden, was er dringend nood aan vernieuwing. Een volledig nieuw zwembad bouwen was echter financieel niet haalbaar.", aldus Emmanuel Douette. "Een belangrijk streefdoel bij dit project was dat we alles kunnen blijven aanbieden op een betaalbare manier, zowel voor de zwemmers als voor het gemeentelijk budget." Iris Vander Schelde vult aan: "Dankzij de samenwerking met Plopsa kunnen niet enkel inwoners, maar ook scholen en zwemclubs genieten van een voordelig tarief, een gegarandeerde toegang en een uniek concept. Niet veel steden kunnen zo'n prachtig waterpark aanbieden aan hun inwoners.", glundert ze. "Daarnaast zullen we met deze toeristische trekpleister ook heel wat mensen uit andere regio's aantrekken, wat de lokale middenstand dan ten goede komt."

Sport en ontspanning

Aan de bouw van Plopsaqua Hannuit-Landen hangt een prijskaartje van € 22,5 miljoen euro. In het gloednieuwe zwemcomplex zal zowel plaats zijn voor ontspanning en recreatie als voor sport en educatie. Naast een 25 meter bad met 8 banen en een instructiebad met 4 banen, die moeten beantwoorden aan het grote verwachte aantal scholen en groepen, komt er een reusachtig recreatief gedeelte met spectaculaire waterattracties, waaronder de 19 meter hoge Sky Drop, en een doorgedreven thematisering met Bumba en Maya als centrale figuren.

Bron: Plopsa

De Vleermuis vliegt buiten!
Share
Auteur: Jonas Claes @ 6 Jan 18

De geruchten over een mogelijke afbraak van hangende raceachtbaan ‘De Vleermuis’ in Plopsaland de Panne deden al enkele jaren de ronde, maar nu blijkt de kogel ook effectief door de kerk. Na 17 jaar dienst verdwijnt de baan voorgoed uit het park.

De vleermuis opende in 2000 samen met het tot Plopsaland herdoopte Meli Park. Het was dé blikvanger onder de nieuwe attracties in het openingsjaar en het was de hoofdattractie van de nieuwe Plopzone. Volgens de oorspronkelijke concepten zouden de als vleermuis vormgegeven gondels omhoog worden getakeld in een holle boomstronk. Maar bij de bouw werden deze plannen door een krappe planning en om budgetaire redenen geschrapt.

De achtbaan bestond uit een hydraulische lift die telkens twee gondels met plaats voor maximaal 2 bezoekers omhoog bracht. Bovenaan sloot de lift aan op 2 parallel lopende banen waarlangs hangende karretjes in een achtvormige beweging terug naar het station ‘vlogen’. In principe konden bezoekers op die manier tegen elkaar racen, maar in de praktijk bleek de linkerbaan altijd een fractie sneller. Aanvankelijk openden de beugels bij het binnenrijden van het station met behulp van een wiel dat door over een houten blok te rijden werd ingeklapt. Het blok werd verwijderd na de installatie van een extra veiligheid die openspringende beugels tijdens de rit moest voorkomen. Sindsdien moesten operators zelf het wiel omhoog duwen om de beugels los te maken.

De kinderachtbaan werd eigenlijk reeds na het zomerseizoen van 2015 in de etalage gezet. Uiteindelijk zou het tot 2018 duren eer de baan effectief het park zou verlaten. Het is niet bekend welk park de baan overkocht, maar volgens de geruchten zouden we de attractie niet opnieuw zien opduiken in Europa.

Capaciteitsmonster

De attractie was berucht om zijn beperkte capaciteit. Per vleermuis kon slechts één volwassene en één kind plaatsnemen. De motorgewijze zitpositie gecombineerd met de krap uitgemeten beugels eisten bovendien een ranke lichaamsbouw en plooibaarheid die niet elke bezoeker aan de dag kon leggen. Bijgevolg zakte de wachttijd zelfs op kalme dagen zelden onder de dertig minuten. Met de groeiende bezoekerscijfers van het park werd de capaciteit van de vleermuis steeds meer een doorn in het oog. Op diverse pretparkfora gingen daarom stemmen op om de baan te verwijderen. Ook CEO Steve Van den Kerkhof was de baan om die reden liever kwijt dan rijk.

Uniek onding

Met de vleermuis verdwijnt er een unieke attractie uit Plopsaland en zelfs Europa. Het was één van de 5 overblijvende operationele achtbanen van de inmiddels failliete fabrikant Caripro. Bovendien was het exemplaar in Adinkerke de enige duellerende variant. Een ritje op de vleermuis was bijgevolg een ervaring die zelfs op Europees niveau vrij uniek was. Door zijn individuele karretjes en korte ritverloop was de Vleermuis ook een ideale instapachtbaan voor kleine kinderen. Instappen in de vleermuis was echter verre van ideaal voor zijn oudere passagiers; de schokerige wijze waarop de gondels tot stilstand kwamen in de lift en de meedogenloos krachtige eindrem staan naar alle waarschijnlijkheid in het geheugen van menig ouder of volwassen passagier gegrift. Het leverde de baan terechte bijnamen als 'de notenkraker' of 'de klokkenluider' op en ook in het Frans sprak men wel eens van 'une machine à steriliser les hommes'.

Ook op technisch vlak ging het vaak mis. De attractie was soms maandenlang buiten dienst in afwachting van reserveonderdelen. Bovendien bleef ze ook na reparaties vaak erg storingsgevoelig met periodes waarin stilstanden dagdagelijkse kost waren. Niet zelden zaten bezoekers dan geblokkeerd bovenaan de lift of in de noodremmen. Volgens sommige geruchten zou het een verkoopsvoorwaarde zijn geweest dat de baan een bepaalde termijn operationeel kon blijven zonder ernstige stilstanden.

Als de Vleermuis is gevlogen

Na de afbraak opent het park komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid met een achtbaan minder. Het is afwachten of men een waardige opvolger zal voorzien en of er überhaupt iets zal  gebeuren met de vrijgekomen vlakte. Plopsaland heeft namelijk nog een hele boel andere projecten in de pijplijn zitten zoals een nieuw hotel en een vernieuwde camping. Daarnaast staan ook attracties de Boomstammetjes en Het bos van Plop al enige tijd op een wachtlijst voor renovatie of afbraak met daaropvolgende vervanging. Een ding is zeker: met de afbraak van de vleermuis verdwijnt er -alle gebreken ten spijt- toch één van de iconen van het park.

Tekst: © Jonas Claes - Pretparken.be // Foto's: © Pretparken.be, Bram Faems  // Bron: Plopsa

Nieuw Plopsaqua wijkt waarschijnlijk uit naar Mechelen (en Landen)
Share
Auteur: André Bormans @ 19 Dec 17

Nadat de kandidatuur voor een Plopsaqua in het Antwerpse Deurne  werd afgewezen ten voordele van Sportoase, stijgen de kansen op een vestiging in Mechelen. Meer bepaald zou er een waterpark naast Technopolis gebouwd kunnen worden. Daarvoor is de aanvraag intussen ingediend. De vlaamse overheid moet zich nu over het dossier uitspreken.

Studio 100 is al langer op zoek naar een nieuwe vestiging voor een Plopsaqua, deze keer ergens in het binneland. Na Antwerpen en de Rupelstreek als kanshebbers is het oog nu op Mechelen gevallen. Een stuk grond naast wetenschapscentrum Technopolis zou - volgens het bestemmingsplan - voor recreatieve doeleinden aangewend mogen worden. Diverse bedrijven mochten een voorstel indienen en Plopsa diende een dossier in om op deze locatie een waterpark te bouwen. De Vlaamse regering moet nu kijken of het plan van Studio 100 overeenkomt met het bestemmingsplan.

Het zwembad zou veertig miljoen euro gaan kosten. Naast het aanbod dat we al kennen van het bad in De Panne, zou er bij deze vestiging ook een 25 meterbad buiten komen. Er zouden voorzieningen worden getroffen voor clubs en er wordt nagedacht over combitickets met Technopolis. Plopsa denkt hier het grootste waterpark van België te kunnen plaatsen. Het park zal daarvoor echter met flink meer moeten uitpakken dan wat tot dusver in De Panne staat. De ligging net in de rand van de stad is ideaal, want de locatie is makkelijk bereikbaar zowel per auto als met het openbaar vervoer, dit vanuit zowel Brussel als Antwerpen. Wanneer het nieuwe bad moet gaan openen indien Plopsa de opdracht binnenhaalt, is nog niet bekend.

Update 23/12/'17: Plopsa zal in 2020 ook een vestiging van Plopsaqua openen in Landen. Het park moet openen net over de taalgrens, in het Luikse Hannuit. Daarmee bouwt Plopsa al een derde zwembad sinds Plopsaqua De Panne. Een definitieve beslissing wordt verwacht eind januari. Meer info in het volledige nieuwsbericht.

Tekst © André Bormans - Pretparken.be // Bron: Gazet van Antwerpen // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be

Plannen voor Plopsaqua's in Deurne en Hassloch afgewezen
Share
Auteur: Juan Martínez @ 2 Okt 17

Er komt dan toch geen Plopsaqua in Deurne, dat is vandaag officieel bekend geraakt. De Plopsa-group had zeer concrete plannen om er een recreatiezwembad te bouwen, maar de stad heeft het voorstel dan toch verworpen.

Bijna exact een jaar geleden, half oktober 2016, maakte Plopsa bekend dat het grote interesse had om een nieuwe Plopsaqua te bouwen op de plek van Skipiste Zondal in Deurne. De stad had de concessie van de skipiste opgezegd en wou er een nieuw recreatiezwembad in de plek zetten. Daartoe deed het een marktbevraging om potentiële investeerders te vinden. De plannen met de Plopsa-group waren ver gevorderd en ook Studio 100-CEO Hans Bourlon had begin dit jaar nog goede hoop op een goede afloop van de marktbevraging.

Helaas heeft Deurne vandaag gekozen voor Sportoase en verliest Plopsa dus de openbare aanbesteding. Sportoase zal begin volgend jaar reeds beginnen met de bouw van het nieuwe zwembad dat een recreatiegedeelte zal hebben en een niet-recreatiegedeelte. Maar wellicht interessanter: het zal ook uitpakken met een glijbaan die wereldwijd uniek is. Het nieuwe zwembad zal in 2020 openen.

Plopsa CEO Steve Van den Kerkhof neemt het verlies sportief op: “Ik wil Sportoase feliciteren met het binnenhalen van het project. We gaan dit ook niet in beroep aanvechten”, zegt Van den Kerkhof. “We vinden het wel jammer natuurlijk. Ik had het gevoel dat de stad naast het recreatiebad ook een nieuwe toeristische trekpleister wilde die bovenlokale bezoekers van 100 tot 150 kilometer verder zou lokken. Nu blijkt dat de jury en de stad duidelijk een keuze gemaakt hebben voor de stedelijke en sportieve kant van het verhaal.”

Landen en Mechelen

Plopsa heeft nog twee andere Belgische gemeentes waar de gesprekken ver gevorderd zijn en waar de kans op een Plopsaqua ook groot is, namelijk in Mechelen en Landen. Volgens bronnen zou Landen een erg grote kanshebber zijn voor een nieuwe samenwerking met Plopsa. "Het kan zijn dat we op een van deze twee andere locaties zelfs voor een nóg groter Plopsaqua-project gaan," laat Van den kerkhof nog weten.

Hassloch

Ook in Duitsland in Hassloch heeft Plopsa naast de bal geslagen. Het park kreeg vorige maand voor de tweede maal een 'nee' van de gemeente om een samenwerking met hen aan te gaan voor de bouw van een Plopsaqua langs Holiday Park. De gemeente koos daar liever voor de renovatie van het huidige gemeentezwembad. Plopsa gaat echter wél door met de plannen van het waterpark in Hassloch, ongeacht of de stad wil mee-investeren of niet.

Tekst en foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Bron: Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws

Plopsaland krijgt bijkomende voorwaarden voor milieuvergunning
Share
Auteur: Juan Martínez @ 23 Jun 17

Plopsaland De Panne mag dan wel sinds december 2016 een nieuwe milieuvergunning bekomen hebben, het park is nog niet volledig verlost van alle zorgen. Vlaams minister Joke Schauvliege, onder andere bevoegd voor ruimtelijke ordening, heeft gisteren 3 bijkomende voorwaarden opgelegd, verbonden aan de milieuvergunning.

De eerste voorwaarde is dat er een 5 meter hoge geluidswand gebouwd moet worden achter Wickieland. Die moet de hinder voor de rechtstreekse buren achter de zone inperken.

De tweede voorwaarde heeft een impact op achtbaan Viktors Race. Het lawaai van deze achtbaan, die slechts 8 meter hoog is, moet ook gedempt worden. Daar moet een tweede nieuwe geluidswand ten westen van het park voor zorgen. De muur zou dan gebouwd moeten worden achter het Plopsa Express-station in De Wereld van Kaatje. Bovendien zal de achtbaan voortaan, net zoals Heidi The Ride, vanaf 19u gesloten worden.

De derde en laatste voorwaarde heeft betrekking op de parkmuziek. Ook deze zal vanaf 19u stiller moeten en maximaal een geluidsniveau van 97 decibel voortbrengen. Plopsa heeft nog niet gereageerd op de extra voorwaarden.

Begin dit jaar nam Plopsaland De Panne ook al maatregelen om de verkeersproblemen rond het park deels op te lossen. In de De Pannelaan werd nieuwe signalisatie geplaatst die de ligging van de verschillende parkings duidelijker maakt. De omleidingsweg waarvan al jaren sprake is, komt er ten vroegste in 2020.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Bron: PlopsaFans, Focus WTV

Nieuwe bouwplannen Plopsa Camping bekend
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 21 Jun 17

Plopsaland De Panne heeft een eerste bouwplan voor de Plopsa Camping bekend gemaakt die in 2018 moet openen. Op het plan is de eerste bouwfase te zien van de eerste verblijfsaccommodatie van het park.

Begin dit jaar kondigde Plopsa hun nieuwe Plopsa camping aan. Op een pas verschenen bouwplan voor deze camping zijn vijf pleintjes te zien met daarrond telkens een groepje huisjes en ook twee parkings. Het gaat om de eerste bouwfase van het project dat in 2018 in gebruik zal genomen worden en telt vijftig huisjes.

In twee volgende fasen komen er telkens 50 eenheden bij, waardoor er in totaal dus 150 huisjes gebouwd zullen worden. De bedoeling is dat er kleine dorpjes verschijnen, elk in een thema van Studio 100. Zo zou er een dorp rond Wickie de Viking, K3 en Plop komen.

Op het plan is ook een vijfde, onuitgewerkt pleintje te zien dat tegen Wickieland ligt. Wellicht zal daar later een nieuwe doorgang naar Plopsaland De Panne komen voor de campingverblijvers.

Plopsaland De Panne investeert sterk in verblijfsaccomodaties. Naast de eerste fase van De Plopsa Camping opent het park ook een eigen hotel met 127 kamers. "Door in te zetten op het verblijfssegment hopen we onze omzet met twintig procent te kunnen stijgen", zei Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begin dit jaar. "Jaarlijks zijn er om en bij de 120.000 Plopsabezoekers die in de regio kust, Ieper en Gent overnachten. Een deel daarvan willen we graag zelf te slapen leggen."

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Plopsa // Bron: Pretpark.nl

Plopsaland De Panne krijgt voorwaarden op openingstijden houten achtbaan
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 16 Maa 17

Eerder deze week bevestigde Plopsa de officiële openingsdatum van Heidiland: het begin van de paasvakantie. Vandaag gaf de deputatie provincie ook groen licht om Heidi The Ride te openen, maar onder voorwaarden wat de openingstijden van de achtbaan betreft.

Nadat Plopsaland De Panne terug een nieuwe milieuvergunning in december 2016 kreeg nadat deze in juli 2016 verviel, moest het park nieuwe geluidsmetingen laten uitvoeren bij hun nieuwe houten achtbaan 'Heidi The Ride'. Ondertussen zijn deze geluidsmetingen uitgevoerd en deze bleken aan de voorwaarden te voldoen waardoor de achtbaan vanaf het begin van deze paasvakantie open mag zoals we begin deze week al berichtten.

Daar blijken nu ook nog voorwaarden aan verbonden te zijn. Plopsaland De Panne mag de houten achtbaan openen enkel tijdens de dagperiode, meerbepaald tot 19u. Wanneer het park langer open is, bijvoorbeeld tijdens nocturnes, dan moet Heidi The Ride noodgedwongen sluiten. De deputatie zegt de situatie nauwgezet op te volgen en wil binnenkort globale geluidsmetingen doen voor het hele pretpark.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Bron: VTM Nieuws

Bevestigd: Openingsdatum Heidiland in Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 14 Maa 17

De nieuwe houten achtbaan Heidi The Ride en bijhorend themagebied Heidiland zal in de paasvakantie openen, dat nieuws bevestigde Plopsaland De Panne vandaag officieel op hun Facebookpagina.

Na lang wachten krijgen we dan toch een officiële openingsdatum te horen van Plopsaland De Panne: 2 april 2017, oftewel het begin van de paasvakantie. Op die dag zal het nieuwe themagebied Heidiland geopend worden met de beruchte houten achtbaan Heidi The Ride. Een dag eerder, op één april, is het park al exclusief voor telenetklanten geopend aan wie Telenet per mail een exclusieve avant-première beloofd heeft.

Er werd de voorbije maanden druk gewerkt in Heidiland om alles tot in de puntjes af te werken voor de bezoekers. De huisjes en de zone werden gedecoreerd, het restaurant werd bemeubeld, de shop werd ingericht en de houten kinderdraaimolen, die de naam 'De Dierenmolen' kreeg, werd geplaatst.

Eigenlijk moest Heidiland al in de zomer van 2016 openen, maar door het vervallen van de milieuvergunning van Plopsaland moest het park de opening noodgedwongen uitstellen omwille van mogelijke geluidsoverlast van Heidi The Ride. Ondertussen zijn alle vergunningen en geluidsnormen weer in orde en kan het park dus hun nieuw themagebied met trots voorstellen tijdens de paasvakantie.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: Yelle Kleykens - Pretparken.be, Plopsa

Beleef een schitterende krokusvakantie in de Plopsa-parken
Share
Auteur: Juan Martínez @ 23 Feb 17

De Plopsa-parken maken zich klaar om hun bezoekers een onvergetelijk carnavalsfeest te bezorgen. Tijdens de krokusvakantie genieten jong en oud van spetterende liveshows en feestelijke animatie. 

Plopsa Indoor Hasselt

Kaatje-fans en hun familie gaan tijdens de krokusvakantie volledig uit de bol in Plopsa Indoor Hasselt. Het indoorpark maakt zich op voor een nieuwe editie van het succesvolle Ketnet Jr. Carnaval, dat plaatsvindt tijdens de weekends van 25 & 26 februari en 4 & 5 maart. Kaatje, Kamiel en Viktor zetten het park helemaal op z’n kop met hun knotsgekke fratsen tijdens de Kaatje Festival Show. Na de show dansen alle Ploppertjes in hun favoriete carnavalsoutfit tussen een schitterende confettiregen en kunnen ze zich uitleven op meer dan 25 attracties.

Tijdens de weekdagen van de krokusvakantie, van 27 februari tot en met 3 maart, barst het feest helemaal los in Plopsa Indoor Hasselt tijdens Bumba Carnaval onder leiding van de Circusdirecteur. Bezoekers kunnen samen met Bumba, Bumbalu, Nanadu en Kiwi op de foto en genieten van een knotsgekke Bumba Magico Show. Na de show neemt Bumba alle Plopsa-fans mee naar het Dorpsplein voor een feestelijke Bumba Polonaise tussen een kleurrijke confettiregen, de ideale afsluiter van een onvergetelijk carnavalsfeest.

Mayaland Indoor

Mayaland Indoor viert carnaval! Het indoorpark gelegen in Plopsaland De Panne is afzonderlijk open tijdens de volledige krokusvakantie en ontvangt Kabouter Klus die er de boel op stelten zet. Bezoekers genieten er van zijn knotsgekke Carnavalshow in het Plopsa Theater waarin hij al zijn bekendste liedjes zingt en dansjes toont. Bovendien krijgen alle Plopsa-fans de kans om hem in levenden lijve te ontmoeten tijdens dagelijkse meet & greets.

Naast het aangepaste carnavalsprogramma kunnen bezoekers ook steeds genieten van maar liefst 10 magische attracties in het indoorpark.

Plopsaqua De Panne

Ook Plopsaqua De Panne maakt zich klaar voor een feestelijk carnavalsfeest. Het park is in 2017 alle dagen open, waardoor men ook in de krokusvakantie naar hartenlust kan genieten van uren waterpret. De adembenemende attracties zoals de wildwaterrivier, het Stormbad en de zes indrukwekkende glijbanen zorgen voor een magische beleving voor alle bezoekers, de hele vakantie lang.

Combideal: Bij aankoop van een regulier ticket voor Plopsaqua De Panne aan €19,99 geniet men nu van GRATIS toegang op dezelfde dag tot Mayaland Indoor in De Panne t.w.v. €9,99. Een hele dag waterplezier en indoorpret met exclusieve liveshow van Kabouter Klus voor de prijs van één!

Voor meer informatie, het volledige programma en voordelige tickets kijk op www.plopsa.be.

Bron & Foto's: © Plopsa

 

Antwerpen in poleposition voor tweede Plopsaqua
Share
Auteur: Juan Martínez @ 14 Jan 17

Hans Bourlon, CEO van Studio 100, geeft in een interview met Gazet Van Antwerpen aan dat hij hoopt dat de stad Antwerpen nog dit jaar de toelating verleent om een Plopsaqua te bouwen op de site van skipiste Zondal aan de Ruggeveldlaan in Deurne. Indien dit zou gebeuren, dan start de bouw meteen, m.a.w. nog dit jaar!

De plannen voor een nieuw Plopsaqua in het Antwerpse Deurne werden voor het eerst publiekelijk gemaakt drie maanden geleden (Nieuwe Plopsaqua in Antwerpen (Deurne)?). Intussen heeft de Raad van Bestuur van Studio 100 beslist dat er effectief twee nieuwe, grote waterparken in België zullen gebouwd worden. Op dit ogenblik zijn er drie gemeenten waarbij de plannen en besprekingen in een vergevorderde fase zitten: Antwerpen, Mechelen en Landen. "Wellicht zullen andere gemeenten zich ook aanmelden, omdat veel van de bestaande zwembaden verouderd zijn", aldus de directeur.

Antwerpen en Mechelen liggen relatief dicht bij elkaar, de kans dat in beide gemeenten een Plopsaqua uit de grond zal verrijzen, lijkt eerder klein aldus Hans Bourlon. Voorlopig staat Antwerpen het verst met de procedure. "Als het stadsbestuur ons de toelating geeft om het waterpark te bouwen, zullen we dat ook doen. We hopen om die toelating dit jaar te krijgen". De bouw van het waterpark zou dan meteen opgestart worden en ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen. M.a.w. in de loop van 2019 zou Plopsaqua Antwerpen dan de deuren kunnen openen. 

Tevens geeft Hans Bourlon aan dat ze niet zomaar voor een lokaal zwembad gaan, de ambitie is om een bijzonder waterpark te bouwen waarvoor mensen bereid zijn om een uur onderweg te zijn. Met de versie in De Panne trekt Plopsa ongeveer 350 000 bezoekers aan, het waterpark in Antwerpen zal vermoedelijk nog iets groter worden.

TIP: Nog meer informatie, foto's of je opinie delen? Neem een kijkje op het betreffende topic op ons forum.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: © Gazet Van Antwerpen // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be

Plopsa kondigt komst van eigen camping met vakantiewoningen aan!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 7 Jan 17

Plopsa kondigt aan dat het voor het park in de Panne de komende jaren verder gaat investeren in verblijfsaccomodaties. Meer bepaald komt er een camping met 150 vakantiewoningen in thema van verschillende Studio 100 figuren. Het gaat om een investering van €30 miljoen!

CEO Steve Van den Kerkhof heeft vandaag bekendgemaakt dat Plopsaland De Panne er in 2018 naast een hotel ook een camping bij krijgt. Daartoe heeft Plopsa de achterliggende camping Ter Hoeve en een stuk landbouwgrond, samen 10 hectare groot, aangekocht. Het gaat om een project dat in 3 fasen opgeleverd zal worden, maar de eerste fase is dus voorzien voor 2018, het jaar waarin ook het 127 kamers tellende hotel klaar zal zijn en de deuren zal openen. 

Naast de staanplekken voor caravans, mobilhomes en tenten komt er een zone met 50 gethematiseerde vakantiehuisjes voor gemiddeld 6 personen. Wat de vakantiehuisjes betreft, gaat het om de eerste fase. In twee volgende fasen komen er telkens 50 eenheden bij, waardoor er in totaal dus 150 huisjes gebouwd zullen worden. De bedoeling is dat er kleine dorpjes verschijnen, elk in een thema van Studio 100. Zo zou er een dorp rond Wickie de Viking, K3 en Plop komen.

"Door in te zetten op het verblijfssegment hopen we onze omzet met twintig procent te kunnen stijgen", zegt Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. "Jaarlijks zijn er om en bij de 120.000 Plopsabezoekers die in de regio kust, Ieper en Gent overnachten. Een deel daarvan willen we graag zelf te slapen leggen." Tevens geeft de CEO aan dat inzetten op verblijfsaccommodatie absoluut nodig is om op gelijke voet te komen / blijven met parken als de Efteling en Phantasialand. In België wordt Plopsaland De Panne trouwens het eerste, en voorlopig ook enige, pretpark waar je zal kunnen blijven overnachten.

Hoeveel een overnachting in het hotel of in een van de vakantiehuisjes zal gaan kosten, is nog niet bekend. Plopsa beweert dat het zich hiervoor zal baseren op de marktconforme prijzen.

Het hotel dat gebouwd wordt, zal ongeveer €20 miljoen kosten. De camping met vakantiehuisjes zal op termijn €30 miljoen kosten. Plopsa investeert zo dus maar liefst €50 miljoen in verblijfsaccommodatie!

Discussieer mee over dit topic op ons forum.

© Juan Martínez - Pretparken.be // Bron: © VTM Nieuws; © HLN // Foto: © Plopsa

 

Plopsaland heeft nieuwe milieuvergunning beet, máár met voorwaarden!
Share
Auteur: Juan Martínez @ 15 Dec 16

Plopsaland De Panne krijgt een nieuwe milieuvergunning. Die had het park al enkele maanden niet meer, waardoor het met sluiten bedreigd was. Er zijn wel enkele voorwaarden verbonden aan de nieuwe vergunning die de hinder voor de buurt moeten beperken.

Aan de soap die afgelopen zomer startte en waarover we regelmatig berichtten, lijkt nu eindelijk een einde in zicht te komen. Het provinciebestuur van West-Vlaanderen heeft het park een nieuwe vergunning gegeven. De vorige vergunning was al verlopen sinds 18 juli.

Aan de vergunning zijn wel een aantal voorwaarden verbonden die de problemen in de buurt zoals lawaaioverlast moeten verminderen. Zo moet Plopsaland binnen de zes maanden extra geluidsmetingen bezorgen. "Pas als die in orde zijn, kan het park Heidi The Ride (een nieuwe houten rollercoaster) in gebruik nemen", zegt gedeputeerde van het provinciebestuur Bart Naeyaert (CD&V) aan Radio 2.

De buurt klaagt ook over het drukke verkeer rond het park, vooral in de zomermaanden. Ook om dat probleem op te lossen komt er een opvolgingscommissie.

Bron: © De Redactie // Foto's: © Leroy Samyn; © Plopsaland De Panne

Nieuwe Plopsaqua in Antwerpen (Deurne)?
Share
Auteur: Juan Martínez @ 11 Okt 16

Krijgt ons land er binnenkort een nieuw Plopsaqua bij in het Antwerpe Deurne? Studio 100 toont alvast interesse voor een nieuwe Plopsaqua op de plaats van Skipiste Zondal, op de Ruggeveldlaan in Deurne. De stad heeft de concessie van de skipiste opgezegd en lanceert een marktbevraging voor een bovenlokaal recreatief zwembad. 

In het Antwerpse Deurne bevindt zich aan de Ruggeveldlaan al jaar en dag een sportcentrum met een indoor schaatsbaan en een outdoor skipiste op borstels. Eind dit jaar zou Skiclub Zondal haar vijftigjarig bestaan vieren, maar het Antwerpse stadsbestuur steekt hier een stokje voor. Immers, de skipiste zal over een half jaar gesloopt worden aangezien het Antwerpse stadsbestuur de concessie heeft opgezegd. In de plaats komen een recreatief zwembad en een nieuwe schaatsbaan.

Voor dat zwembad lanceert de stad nu een marktbevraging. Volgens de krant Het Nieuwsblad toont Studio 100 interesse om daarop in te tekenen voor een nieuwe Plopsaqua. “Alles hangt af van welke voorwaarden er opgelegd worden in die marktbevraging”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Het is op dit moment dus nog lang niet zeker dat er een Plopsaqua in Antwerpen komt, maar feit is dat sinds de opening van Plopsaqua in De Panne, Studio 100 al tal van aanvragen van steden en gemeenten heeft ontvangen om samen te werken en Studio 100 al deze aanvragen grondig onderzoekt. Zo was er tot nu toe sprake van een PlopsAqua in de Rupelstreek (Aartselaar, Schelle, Niel, Boom) nabij de A12.

Plopsa zou graag een Plopsaqua openen in de regio Antwerpen aangezien de groep nog geen filiaal in de brede omgeving rond Antwerpen heeft en Antwerpen hierbij dus centraal ligt, niet enkel binnen Vlaanderen, maar ook richting Nederland. Tevens heeft groot Antwerpen een hoog eigen bevolkingsaantal. Indien er een zwembad zou komen in Deurne, dan vervallen wel sowieso de plannen voor een exemplaar in de Rupelstreek.

In een interview met de regionale televisiezender ATV vertelt Steve Van den Kerkhof tevens dat een zwembad in Antwerpen sowieso veel groter zal worden en meerdere figuren uit de Studio 100 stal zal bevatten, dan dit van De Panne. De bouw van het zwembad zou dan ook ruim anderhalf jaar in beslag nemen.

Tekst: © Juan Martínez - Pretparken.be // Foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, @ Racing Team Zondal // Bron: Nieuwsblad, ATV

Milieueffectenrapport Plopsaland De Panne eindelijk goedgekeurd
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 13 Sep 16

Plopsaland De Panne heeft begin deze maand goed nieuws gekregen van de overheid: hun milieueffectenrapport is goedgekeurd. De aanvraag van een nieuwe milieuvergunning kan dus voortgezet worden.

Midden juli verviel de milieuvergunning van Plopsaland De Panne, maar door het laattijdig aanvragen van een nieuwe vergunning kwam het park zonder te zitten. Als klap op de vuurpijl werd het milieueffectenrapport dat het park indiende om een nieuwe milieuvergunning te bekomen eind juli ook nog eens afgekeurd. Een woordvoerder vertelde Pretparken.be toen dat ze een nieuw MER in de eerste helft van september zouden indienen.

Dat is ook succesvol gebeurd, de overheid heeft het MER van Plopsaland De Panne op 6 september goedgekeurd waardoor de aanvraag van de milieuvergunning terug verder kan gaan. Eind dit jaar moet de hele zaak afgerond zijn.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Plopsaland De Panne

Milieueffectenrapport Plopsaland De Panne afgekeurd
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 21 Aug 16

Plopsaland De Panne zit sinds 18 juli 2016 zonder geldige milieuvergunning, die is na twintig jaar vervallen. Het park schakelde 2,5 jaar geleden een extern bedrijf in voor de hervergunning, maar de aanvraag werd veel te laat ingediend. Nu is het milieueffectenrapport op de koop toe ook nog eens afgekeurd.

Voor de aanvraag van een nieuwe milieuvergunning moest Plopsaland De Panne ook een milieueffectenrapport (MER) indienen, dat is een verplicht onderdeel van een hervergunningsaanvraag. Dit MER werd ingediend op 15 juli 2016, maar is ondertussen al afgekeurd. In het afkeuringsrapport is te lezen dat er bepaalde studies en gegevens ontbreken in het MER van Plopsaland De Panne. Het pretpark zal dus een nieuw rapport moeten opstellen en opnieuw indienen bij de overheid.

Volgens een woordvoerder van Plopsaland De Panne moeten we geen schrik hebben dat de hervergunning nu opnieuw vertraging oploopt door de afkeuring van het MER: "We trachten de nieuwe MER klaar te hebben en dus in te dienen in de eerste helft van september, met als doel tegen het einde van dit jaar een nieuwe milieuvergunning te hebben." Bij de seizoensstart in 2017 zou dus alles weer in orde moeten zijn.

Door het ontbreken van een geldige milieuvergunning kon het park hun grote nieuwigheid van dit jaar, de houten achtbaan Heidi The Ride, niet openen. De opening werd naar Pasen 2017 verplaatst. "Onder normale omstandigheden gaat de houten coaster ‘Heidi The Ride’ en de bijhorende zone ‘Heidiland’ volledig voltooid open tegen Pasen 2017," aldus de woordvoerder van het park.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Plopsaland De Panne

Houten achtbaan Plopsaland De Panne uitgesteld naar 2017!
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 28 Jul 16

 

Wat reeds vermoeden werd, is vandaag door Plopsaland De Panne zelf bevestigd: de nieuwe houten achtbaan 'Heidi The Ride' die deze zomervakantie moest openen, zal dit jaar niet meer openen. De opening wordt namelijk uitgesteld naar de paasvakantie van 2017.

Eerder meldden we al dat Heidi The Ride momenteel voor onbepaalde duur gesloten gehouden wordt vanwege de vervallen milieuvergunning van Plopsaland. Vandaag maakte het park bekend dat men de opening zal uitstellen naar de paasvakantie van volgend jaar. Het park hoopt dan alle vergunningen in orde te hebben.

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group: “We zijn voortdurend in constructief overleg met de overheid om de tekortkomingen in het dossier zo snel mogelijk weg te werken. We trachten momenteel het park zoveel mogelijk te exploiteren zoals we in het verleden geëxploiteerd hebben. Vandaar dat we beslist hebben om de nieuwe houten achtbaan gesloten te houden.”

Normaal ging de achtbaan dit jaar in een onafgewerkt nieuw themagebied, Heidiland, openen. Nu dat Plopsaland De Panne ongeveer acht maanden extra tijd heeft, zal men tegen volgend jaar ook Heidiland volledig afwerken zodat het als een totaalplaatje kan ingehuldigd worden.

Bovendien worden er momenteel - naast de geluidsschermen- ook tunnels over Heidi The Ride gebouwd, dit om de geluidshinder voor de omwonenden te beperken.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, Plopsa Pictures

Heidi The Ride gesloten door vervallen milieuvergunning
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 21 Jul 16

De gloednieuwe houten achtbaan 'Heidi The Ride' in Plopsaland De Panne staat volledig klaar om bezoekers te ontvangen, maar toch houdt het park de 7 miljoen euro kostende attractie gesloten. Dat zou het gevolg zijn van de verlopen milieuvergunning, vertelt directeur Steve Van den Kerkhof aan HLN.

De achtbaan is al sinds eind juni klaar en gekeurd door TÜV, maar de directie wil geen enkel risico nemen door de vervallen milieuvergunning die op 18 juli verviel. Heidi The Ride moest eigenlijk al van begin de zomervakantie open zijn, maar de opening is momenteel nog niet in zicht.

Steve Van den Kerkhof: "Hoewel Heidi The Ride volledig is goedgekeurd en we in principe kunnen openen, moeten we de kat de gordijnen niet injagen. Nu onrust zaaien, is het laatste wat we willen."

Na geluidsmetingen bleek dat Heidi The Ride voor geluidsoverlast voor de buren kon zorgen, daarom is men nu geluidsschermen aan het installeren langs de baan en heeft men getest met rubberen in plaats van metalen wielen. Ondanks deze maatregelen, neemt Plopsaland geen enkel risico zolang de milieuvergunning niet in orde is. Klachten van omwonenden kunnen er nu namelijk voor zorgen dat het park gesloten kan worden. De overheid kreeg al twee bezwaarschriften over Heidi The Ride. Bij de gemeente De Panne kwam één klacht binnen.

Plopsaland heeft 2,5 jaar geleden een extern bedrijf de opdracht gegeven om een nieuwe milieuvergunning in orde te maken en aan te vragen. Eén jaar geleden had het bedrijf dat rapport moeten indienen, maar dat is niet gebeurd.

Steve Van den Kerkhof: "Het extern studiebureau heeft ons al die tijd voorgehouden dat alles in orde zou komen. Als dan zes weken voor het vervallen van de oude vergunning blijkt dat dat niet zo is, is dat een nachtmerrie."

Pas tegen oktober of november wordt de nieuwe vergunning verwacht. Afwachten dus of we pas tegen dan een ritje op Heidi The Ride zullen kunnen maken.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto: © Yelle Kleykens - Pretparken.be

Retro Meli Park tentoonstelling tijdens de zomermaanden in De Panne
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 1 Jul 16

Deze zomer komt aan de Belgische kust het voormalige Meli Park weer eventjes terug tot leven. Van zaterdag 16 juli tot en met zaterdag 17 september wordt er in het gemeentehuis van De Panne een overzichtstentoonstelling georganiseerd door de familie Florizoone, stichters van het Meli Park.

16 Jaar na de verkoop van het pretpark, is Meli nog steeds een naam die gegrift staat in het collectieve geheugen van vele Belgen. Wie heeft er niet als kind samen met de familie een dagje doorgebracht in dit park? Vele mooie herinneringen die deze zomer terug opgehaald kunnen worden in deze tentoonstelling over het rijke verleden van het Meli Park.

De expo biedt een unieke blik in de collectie van de familie Florizoone en de vele souvenirs die door verzamelaars nog altijd worden gekoesterd als aandenken aan de tijd van toen. Door middel van 9 ‘scènes’ wandelt de bezoeker doorheen de geschiedenis van Meli en volgt men de tijdslijn
vanaf 1925 (het begin van A.J. Florizoone als imker) tot eind 1999 (de verkoop van het park).

Het Meli tijdperk herbeleef je met al zijn gekende ingrediënten: bijtjes, sprookjesfiguren en nostalgische attracties. Via het interactieve scherm zal er de mogelijkheid zijn om het park weer voor je ogen tot leven te laten komen dankzij de uitgebreide collectie foto’s en video’s. Ga op zoek naar je favoriete attractie van toen en herbeleef leuke momenten opnieuw samen met de familie!

Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt er een souvenir fotoboekje uitgegeven met uniek beeldmateriaal van het park. Deze zal in beperkte oplage tijdens de tentoonstelling verkocht worden aan 10 euro.

Herontdek het park op een originele manier en kuier nog één keer in de zoete sfeer van een dagje Meli Park!

PRAKTISCHE GEGEVENS:
Gemeentehuis De Panne - Zeelaan 21, 8660 De Panne
Dagelijks van 10.00u tot 12.00u en van 14.00u tot 17.00u
Gesloten op zon- en feestdagen
Gratis toegang
Meer info: https://www.facebook.com/events/1741359562813726/

Tekst: © Meli Park Expo // Foto: © Meli Park Expo

Nieuwe concept-arts van Plopsahotel!
Share
Auteur: Yelle Kleykens @ 15 Jun 16

De Plopsa-group wil al gedurende lange tijd een eigen hotel uit de grond stampen langs Plopsaland De Panne. Eerder werden er al wat tekeningen verspreid, maar nu heeft Plopsa nog meer gedetailleerde concept-arts gedeeld met het publiek.

Plopsa heeft plannen om bij Pasen 2018 een viersterrenhotel te openen, grenzend aan Plopsaland De Panne. Het verblijf zal het eerste hotel van Plopsa worden en zal zo'n 120 kamers krijgen, samen met een auditorium/theaterzaal en een nieuw restaurant. Het hele project zou een investering van 16 miljoen euro betekenen voor het bedrijf. Kamers krijgen wellicht een musicalthema.

Op nieuwe tekeningen die het park zelf bekend maakte, zien we dat de inkomhal van het hotel een backstage-gevoel zal creëren (borden met 'artiesteningang' op). Ook zal er een restaurant zijn (met veranda) en een nieuwe shop. Het hotel komt te liggen tegen de straatkant van het park, langs de entree.

Het park wou al sinds 2010 een hotel bouwen, maar het werd steeds vertraagd omdat het bestemmingsplan van de grond aangepast moest worden. Nu is alles rond en kan men eindelijk beginnen aan de bouw ervan.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Plopsa

K3 komt in het najaar naar de Plopsa-parken
Share
Auteur: Juan Martínez @ 19 Feb 16

Nu touren ze nog door Vlaanderen en Nederland, maar later dit jaar staan Hanne, Klaasje en Marthe van K3 op het podium in de verschillende Plopsa-parken. Neem alvast je agenda en noteer de data!

Plopsaland De Panne

In het hoofdpark van de Plopsa Group vinden de eerste optredens plaats en dit op 3, 4, 10, 17 en 24 september en op 1 en 2 oktober. Op 11, 18 en 25 september treedt K3 ook op, maar op deze dagen is het park verhuurd aan een externe partij.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt is als tweede aan de beurt. Daar zal K3 op zaterdag 8 en zondag 9 oktober een optreden geven. 

Plopsa Indoor Coevoorden

Ook onze noorderburen mogen zich verwachten aan een bezoekje van de meisjes. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober, zal het trio optreden in Plopsa Indoor Coevorden

Bron: PlopsaFans.be // Foto: © Studio 100

Plopsa ontvangt 31 procent meer bezoekers tijdens de kerstvakantie
Share
Auteur: Kris Peeters @ 4 Jan 16

Plopsa blikt ontzettend tevreden terug op de voorbije kerstvakantie. Winter Plopsaland, Plopsaqua De Panne en Plopsa Indoor Hasselt ontvingen samen maar liefst 150.000 bezoekers. Dat is een stijging van 31% procent in vergelijking met de kerstvakantie vorig jaar! Nooit eerder brachten zoveel mensen een bezoek aan een Plopsa-park tijdens de kerstvakantie.

Meer dan 102.000 Plopsa-fans brachten afgelopen kerstvakantie een bezoek aan Winter Plopsaland in De Panne. Dat is maar liefst 30% meer in vergelijking met vorig jaar, dat toen reeds een absoluut recordjaar was. “We hebben ook dit jaar alles uit de kast gehaald om het park volledig om te toveren in een prachtig winterwonderland met feeërieke verlichting, een ijspiste, een lichtjesparade, honderden kerstbomen en talloze knisperende kampvuren.” zegt Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne, opgetogen. “Daarnaast was het evenement Ketnet Kerst met speciale animatie in het Stambosthema een echte publiekstrekker. Ook het pas geopende Prinsessia Kasteel en het daarin ondergebrachte restaurant vielen duidelijk in de smaak!”

Het nieuwe waterpark Plopsaqua De Panne, dat recent nog werd bekroond tot ‘Beste Zwembad van het Jaar’, blijft enorm populair.  “De bezoekersaantallen van Plopsaqua liggen al sinds de opening in maart ver boven de verwachtingen.”, zegt parkmanager Mike Sarrazijn trots. “Ook tijdens de kerstperiode vonden een mooi aantal bezoekers hun weg naar ons waterpark!”

Ook Plopsa Indoor Hasselt blikt terug op een uiterst succesvolle kerstvakantie. Tijdens deze periode werden alle kinderen dagelijks getrakteerd op een liveshow van de echte Kabouter Klus. Het speciale showprogramma en de winterse gezelligheid resulteerde in mooie cijfers. Het aantal bezoekers dat hun weg vond is status quo ten opzichte van vorig jaar, dat toen een erg goed jaar was in vergelijking met voorgaande jaren.

“We zijn uitermate tevreden met dit nieuw record.”, concludeert Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, enthousiast. “Het weer was uitzonderlijk gematigd waardoor het ideaal was om ons themapark in De Panne te bezoeken of de weg op te gaan om een duik te nemen in het waterpark Plopsaqua De Panne of Plopsa Indoor Hasselt te bezoeken. Bovendien zorgen we ervoor dat onze bezoekers de ultieme kerstsfeer kunnen beleven in onze parken door de aangepaste programmatie en extra animatie. Dat heeft als resultaat dat mensen ook tijdens de koudere dagen graag afzakken naar één van onze parken!”

©2016 - Plopsaland De Panne

Plopsaqua De Panne bekroond tot ‘Beste Zwembad van het Jaar’
Share
Auteur: Tom Vandenbroucke @ 10 Dec 15

Tijdens de feestelijke award uitreiking in Apeldoorn, kwam Plopsaqua De Panne boven water als ‘Beste Zwembad van het Jaar’ in de categorie ‘Binnen- en Combibaden Vlaanderen’.

“Na jarenlang de ‘Zwembad van het Jaar’ verkiezing in Nederland te hebben georganiseerd, kregen wij het verzoek uit België om de verkiezing ook daar te organiseren. Dankzij de Belgische aanvulling, was deze editie een schot in de roos”, aldus Fernando Michiels van Vote Company. “Wij zijn dan ook heel erg vereerd om deze award voor het eerst te kunnen uitreiken aan Plopsaqua.”

Het succes van Plopsaqua De Panne, het spectaculaire waterpark gelegen naast Plopsaland De Panne, is niet te stoppen. “Plopsaqua werd pas in maart van dit jaar geopend en het aantal bezoekers ligt ver boven onze verwachtingen.”, zegt parkmanager Mike Sarrazijn. “Plopsaqua is een echt unicum in de Benelux dankzij het op-en-top gethematiseerde decor en de bijzondere totaalbeleving. Met Wickie de Viking als hoofdrolspeler kan er naar hartenlust worden genoten van de 4 zwembaden, waaronder ook een buitenzwembad en de 6 glijbanen. 

De stoere waaghalzen kunnen er genieten van de hoogste en meest spectaculaire glijbaan van België, de ‘Sky Drop’. Deze award is voor ons dan ook een mooie, officiële bekroning.”

Tekst: © 2015 - Pretparken.be // Foto: © 2015 - Yelle Kleykens

 

Plopsa investeert komende jaren 50 miljoen in Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Tom Vandenbroucke @ 8 Dec 15

Tijdens een persconferentie in het gloednieuwe Restaurant Prinsessia heeft Plopsa deze ochtend meer toelichting gegeven bij de toekomstplannen voor Plopsaland De Panne.

Ongeveer 50 miljoen euro, zoveel investeert Plopsa de komende jaren in enkele grote projecten in De Panne. Ter vergelijking: in de afgelopen vijftien jaar werd zo’n 100 miljoen euro in het park geïnvesteerd. Het geld zal onder andere gebruikt worden voor het nieuwe Heidiland en het hotel.

Heidiland

De plannen voor de nieuwe houten achtbaan, die naast de Boomstammetjes komt te liggen, waren al eerder bekend. Vanmorgen gaf het park wat meer details vrij. De naam van de achtbaan wordt ‘Heidi The Ride’ en de zone rond het station zal als Heidiland door het leven gaan. In totaal wordt zeven miljoen euro in dit nieuwe project gepompt.

In de zomer van 2016 zullen we de eerste ritjes in de houten achtbaan kunnen maken. Daarna wordt de zone rond de achtbaan verder aangekleed en zal een bezoekje aan het afgewerkte Heidiland mogelijk zijn vanaf Pasen 2017. Op de persconferentie werden ook enkele nieuwe concepttekeningen vrijgegeven:

Hotel

Ook het nieuw te bouwen hotel was al langer aangekondigd. Plopsa liet vandaag weten dat het budget met 6 miljoen euro werd verhoogd, wat de teller op 16 miljoen euro brengt. Er zullen in het hotel 120 kamers komen die aangekleed zullen worden in “Art Nouveau”- en “Belle époque”-stijl. Op de persconferentie werden foto’s getoond van kamers uit oa. hotels van Europa-Park, wat doet vermoeden dat Plopsa heel sterk zal inzetten op de aankleding van de kamers.

Verder krijgt het hotel een restaurant met een capaciteit van 750 personen en zal er een ondergrondse parking gebouwd worden om ruimte te besparen en om de gemeente minder overlast te bezorgen.

Met deze grote investeringen, en ongetwijfeld nog enkele kleinere tussendoor, hoopt Plopsa tegen 2020 de grens van 2 miljoen bezoekers per jaar voor Plopsaland De Panne te overschrijden. 

Tekst: © 2015 - Pretparken.be // Foto's: © 2015 - Plopsa, Plopsafansite // Bronnen: VTM Nieuws, Plopsa Facebookpagina

Sint Weekends in Plopsaland De Panne & Plopsa Indoor Hasselt
Share
Auteur: Kris Peeters @ 20 Nov 15

Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt vieren de komst van Sinterklaas tijdens de Sint Weekends.

Plopsaland De Panne

Sinterklaas komt op 21, 22, 28 & 29 november en 5 & 6 december naar Plopsaland De Panne. De goedheiligman betreedt op deze dagen om 13u het pretpark met een feestelijke intrede. Alle bezoekers worden dan ook uitgenodigd om de Sint en zijn Zwarte Pieten, in gezelschap van alle Plopsa-figuren, welkom te heten! Na zijn intocht geeft Sinterklaas een toespraak op de Kiosk op het Dorpsplein.

Daarnaast is er tijdens de Sint Weekends alle dagen een knotsgekke Grote Zwarte Pieten Show in het Plopsa Theater. De voorstelling is begrepen in het toegangsticket van Plopsaland De Panne. De Zwarte Pieten nemen bezoekers tijdens deze show mee op een spannend avontuur vol dolle fratsen en leuke Sinterklaasliedjes. Na afloop van de show trekken Sinterklaas en de Zwarte Pieten door het park met de feestelijke verjaardagsparade om alle kinderen te begroeten. Om de dag in pracht en praal af te sluiten volgt tenslotte een leuk uitzwaaimoment en krijgen alle kinderen een zakje vol lekkers mee naar huis.

Op 28 & 29 november heeft Plopsaland De Panne iets bijzonder voor haar bezoekers in petto. Op deze dagen ontvangt Plopsaland immers voor het eerst de grootste Sinterklaas Parade van België! De feeëriek verlichte stoet, die bestaat uit verschillende praalwagens en maar liefst 99 vrolijke Zwarte Pieten, trekt bij valavond doorheen het hele park. Deze indrukwekkende parade is eveneens begrepen in de toegangsprijs.

Voor meer informatie, het volledige programma en voordelige tickets, kijk op www.sintweekends.com.

Plopsa Indoor Hasselt

Ook in Plopsa Indoor Hasselt vinden de Sint Weekends plaats op 21, 22, 28/11 en 5 & 6/12. Op deze dagen maken Sinterklaas en zijn Pieten hun intrede in het park om 12u30. Aansluitend hierop vindt er een troonmoment plaats waarbij ieder kindje de kans krijgt Sinterklaas persoonlijk te begroeten. Bezoekers die er altijd al van gedroomd hebben het leven van de Zwarte Pieten te ervaren, kunnen hiervoor terecht in de speciale Zwarte Pieten School! Wie de dolle fratsen van de Pieten kan evenaren, krijgt na afloop een leuk diploma. Alle brave kinderen krijgen op het einde van de dag tenslotte een zakje met lekkers mee naar huis!

Voor meer informatie, het volledige programma en voordelige tickets, kijk op www.plopsaindoorhasselt.be.
OPGELET: Op 29/11 is Plopsa Indoor Hasselt afgehuurd en dus niet toegankelijk voor het grote publiek

©2015 - Plopsaland De Panne

Plopsa-parken bekroond met European Star Awards
Share
Auteur: Kris Peeters @ 10 Okt 15

De prestigieuze European Star Awards worden voor het vierde jaar op rij uitgereikt door het tijdschrift Kirmes & Park Revue op basis van de kritische mening van een 33-koppige onafhankelijke vakjury. Hiermee wil men uitzonderlijke prestaties van pretparken onder de aandacht brengen.

Plopsaland De Panne doet het op Europees vlak erg goed. Het grootste pretpark van België kaapte gisterenavond tijdens de uitreiking van de European Star Awards de tweede plaats weg binnen de categorie “Europe’s Best Family Parks 2015”. Het recent geopende waterpark Plopsaqua De Panne veroverde een mooie achtste plaats binnen de categorie “Europe’s Best Water Parks 2015”. Plopsaqua telt maar liefst 4 zwembaden en 6 spectaculaire glijbanen, waaronder ‘Sky Drop’, met zijn 19 meter de hoogste waterglijbaan van België.

Holiday Park, mocht dit jaar maar liefst twee awards in ontvangst nemen. Het Duitse Plopsa-park oogst opnieuw succes met de indrukwekkende coaster ‘Sky Scream’. Deze werd vorig jaar pas geopend en kreeg voor het tweede jaar op rij een puike derde plaats toegekend binnen de categorie “Europe’s Best Steel Coasters”. ‘Sky Scream’ katapulteert waaghalzen 3 keer de lucht in met een snelheid van 100 km/u.  Plopsa investeerde maar liefst 8 miljoen euro in deze coaster. Om de belevenis van de bezoekers compleet te maken, werd er veel aandacht besteed aan de thematisering. Het huiveringwekkende horrorlabo zorgt ervoor dat de bezoekers zich geen moment vervelen tijdens het aanschuiven.

Daarnaast kaapt de nieuwkomer ‘Sky Fly’ meteen de derde plaats weg in de categorie “Europe’s Best New Attractions 2015”. De gloednieuwe interactieve vliegattractie heeft net z’n eerste zomer achter de rug en werd met veel gejuich onthaald. Hierbij worden bezoekers via een arm in een cirkel van 30 meter geslingerd en kunnen de bezoekers zelf bepalen hoeveel actie ze wensen doordat de 12 vliegtuigjes elk afzonderlijk kunnen bewegen.

CEO van de Plopsa Group Steve Van den Kerkhof nam de prijzen gisterenavond in ontvangst. “De awards zijn een bekroning voor het hele Plopsa-team.”, reageert Van den Kerkhof. “De reacties van onze bezoekers op deze attracties zijn erg lovend, maar daarenboven zijn we enorm tevreden met deze officiële erkenning van de experts in het vak! Het is fantastisch dat onze investeringen gewaardeerd worden, wat een drijfveer is om onze bezoekers op de meest verrassende manieren te blijven entertainen.”

©2015 - Plopsaland De Panne

Spectaculaire najaarsevenementen in de Plopsa-parken
Share
Auteur: Kris Peeters @ 29 Sep 15

Het wordt een veelbelovend najaar voor Plopsa.  De evenementenkalander bulkt uit met tal van spectaculaire evenementen.  Heel de studio 100-figuren fleuren de najaarsperiode op en maken hun opwachting in de verschillende pretparken. Plopsa wil hiermee volop de kaart trekken van de extra animatie bovenop het ruime aanbod van attracties.

PLOPSALAND DE PANNE

Een dagje uit in Plopsaland De Panne is onvergetelijk voor de hele familie. Het themapark, dat meer dan 50 attracties voor jong en oud biedt, is dan ook het meest bezochte pretpark van België. Trotseer de razendsnelle achtbanen, droom weg in de magische attracties in het overdekte Mayaland, ga uit de bol tijdens één van de knotsgekke liveshows in het prachtige Plopsa Theater of ontmoet je favoriete Plopsa-figuur tijdens een bijzondere meet & greet. In Plopsaland De Panne is er voor alle leeftijden wel iets spannends te beleven!

Halloween met Piet Piraat & Berend Brokkenpap: 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24, 25 & 31 OKTOBER EN 1, 7 & 8 NOVEMBER 2015

Piet Piraat en Berend Brokkenpap zijn klaar voor het grootste halloweenfeest van het jaar! De piraten besluiten Halloween te vieren in een verlaten piratenmuseum. Maar wanneer Berend een oud, stoffig beeldje kapot laat vallen verzeilen onze twee piraten in een spannend avontuur met spoken, sprekende spiegels en schatkisten. Ontdek Plopsaland De Panne in een schrikwekkend halloweenkleedje en geniet van de leuke decoratie en animatie!
Wanneer het begint te schemeren trekken de griezels samen door Plopsaland in de Halloween Parade! Geen schrik, meestal zijn ze braaf...

Ketnet Halloween Nocturnes: VAN 2 TOT EN MET 6 NOVEMBER 2015

Tijdens de Ketnet Halloween Nocturnes kan je nog meer griezelen in Plopsaland De Panne! De attracties blijven extra lang open zodat je ze allemaal ook eens in volle duisternis kan testen. Extra spannend! Bovendien ontmoet je je favoriete Ketnet-wrapper Charlotte tijdens de Ketnet Kingsize Live on Stage! Tijdens de Halloween Parade word je opgejaagd door tal van halloweengriezels en je sluit de avond af met een spetterend vuurwerk! Wedden dat het een Halloween wordt om nooit meer te vergeten?

Sint Weekends: 14, 15, 21, 22, 28 & 29 NOVEMBER EN 5 & 6 DECEMBER 2015

Staat jouw schoentje al klaar? Wees snel want in de verte komt de stoomboot al aan! De Pieten staan op het dek al vrolijk heen en weer te zwaaien. Zoals steeds staan ze te popelen om Plopsaland te bezoeken. Natuurlijk maken de Pieten graag een ritje op de achtbaan of carrousel.
Wie weet zit je wel plots naast één van hen op je favoriete attractie!

Zorg dus dat je er dit jaar bij bent om Sinterklaas en de Pieten toe te wuiven tijdens hun grote intrede. Nadien kan je samen met hen nog een leuk avontuur beleven tijdens de Sint Show! Vergeet zeker je verlanglijstje niet mee te brengen om nadien aan Sinterklaas af te geven.

Op 28 en 29 november komt de grootste Sinterklaas Parade van het land, met 5 praalwagens en 50 Show Pieten, naar Plopsaland De Panne!

Winter Plopsaland en de Samson & Gert Kerstshow: VAN 12 DECEMBER 2015 TOT EN MET 3 JANUARI 2016

Beleef een feeërieke Kerst in Winter Plopsaland! Geniet van de honderden kerstbomen, kleurrijke kerstballen en duizenden lichtjes, droom weg bij de bekende melodietjes en bewonder de dansjes van de opgewekte kerstelfjes, tinnen soldaatjes en andere kerstfiguurtjes die vrolijk om je heen dartelen.

En kijk: Maya de Bij, Wickie de Viking en al hun vriendjes hebben een leuke winteroutfit aangetrokken!

Om helemaal in de wintersfeer te komen kan je nog enkele rondjes schaatsen op de ijspiste of een frisse neus ophalen op de vele andere leuke attracties.
Mag het toch ietsje warmer? Wat dacht je van een bezoekje aan Mayaland, knisperende kampvuren of een chocolademelk? 's Avonds kan je nog genieten van de Winter Parade met fonkelende verlichte kostuums!

Winter Plopsaland wordt tevens in stijl ingezet met de opening van het nieuwe Prinsessia Kasteel! Je kunt er rondzwieren in de Balzaal en smullen als een echte prinses in het Prinsessia Restaurant. Lakeien lopen zich de benen uit het lijf om jou de beste service te bezorgen en de heerlijkste gerechten voor te schotelen.

Op 19, 20, 21, 22, 23, 26 EN 27 DECEMBER kunnen bezoekers bovendien genieten van een geweldige Samson & Gert Kerstshow in het prachtige
Plopsa Theater.

Vier ook Ketnet Kerst in Winter Plopsaland vanaf 26 DECEMBER TOT EN MET 30 DECEMBER 2015. Op deze dagen wordt het park telkens afgesloten met een spetterend vuurwerk.

 

PLOPSA INDOOR HASSELT

Met meer dan 25 kriebelleuke attracties verovert het enige indoorpark van België de harten van kleine avonturiers en hun familie. Op ruim 10.000 m2 vol speelplezier kunnen bezoekers de gekste avonturen beleven met hun Plopsa-vriendjes. Naast de grote indoorzone kunnen Plopsa-fans ook in het grote buitengedeelte van Plopsa Indoor Hasselt van een heleboel spannende attracties genieten. Kortom, Plopsa Indoor Hasselt bezorgt Ploppertjes van 2 tot 10 jaar een dag vol plezier!

Bumba Magico Show

Ontdek de superfantastische Bumba Magico Show! Samen met Bumbalu, Pantuf het nijlpaard, Kiwi de vogel en Nanadu de beer tovert hij er op los in het Bumba Circus! Vooral de kleinste Bumbafans mogen deze show niet missen!

Dagelijks in het Theater!

Halloween met Piet Piraat: VAN 2 TOT EN MET 6 NOVEMBER 2015

Piraten houden van griezelen! Ze lijken misschien stoer, maar toch kan je ze gemakkelijk schrik aanjagen. Piet Piraat is zelfs bang van een muis! Wil jij enkele piraten schrik aanjagen? Dan moet je tijdens de halloweenperiode zeker naar Plopsa Indoor Hasselt gaan. Je kan er samen met enkele piraten griezelen en zelfs een show van Piet Piraat bijwonen!

Sint Weekends: 21, 22 & 28 NOVEMBER EN 5 & 6 DECEMBER 2015

Op 21, 22 & 28 NOVEMBER EN 5 & 6 DECEMBER maakt Sinterklaas zijn opwachting in Plopsa Indoor Hasselt. Alle Plopsa-fans zijn welkom om Sinterklaas een bezoekje te brengen. Het wordt zeker een groot feest met leuke liedjes en vele dansjes! Oh ja, nog even dit: je bent toch braaf
geweest?

Kerst met Klus: VAN 19 DECEMBER 2015 TOT EN MET 3 JANUARI 2016

Vier samen met Kabouter Klus een witte kerst in Plopsa Indoor Hasselt! Ga met Klus op avontuur tijdens de te gekke show en volg hem daarna naar
het Dorpsplein waar sneeuwvlokjes vrolijk naar beneden dwarrelen.

 

PLOPSA COO

Dinoween: VAN 31 OKTOBER TOT EN MET 8 NOVEMBER 2015

Plopsa Coo, waar sinds dit jaar echte dino's rondlopen, viert Halloween! Het park baadt in een kleurrijk halloweenkleedje. Dansende heksen en
andere griezels zorgen voor een leuke sfeer. Ondertussen leren de park rangers je ook graag wat bij over de dinosaurussen. Er is echter een
klein probleempje dat het Halloweenfeest wel eens heel spannend zou kunnen maken: de park rangers zijn de controle over de dino's volledig
kwijt. De dino's ontsnappen telkens opnieuw. Geen kooi of ketting is tegen deze oersterke monsters bestand. Denk jij dat je deze prehistorische reuzen onder controle kan krijgen? Kom hen dan zeker een handje helpen!

Op 31 oktober en 7 november blijft het park extra lang geopend en wordt de dag afgesloten met een spetterend vuurwerk. Plopsa Coo vormt tevens
hét perfecte decor voor een magisch vuurwerkspektakel. De vuurpijlen worden afgeschoten met de beroemde Watervallen van Coo op de achtergrond.

 

PLOPSA INDOOR COEVORDEN

Wie een onvergetelijke dag in het mooiste indoorpretpark van Nederland wil beleven, moet naar Plopsa Indoor Coevorden gaan! De meer dan 25 attracties in het binnen- en buitengedeelte bezorgen Plopsa-fans van 2 tot 10 jaar een heleboel kriebeltjes. Dans in de K3-Disco, spring tussen Dansende Fonteinen, klim in Plops Speelboom, maak een bloedstollende vaart op de Wickiebaan, bewonder de kunstjes van Bumba in het nostalgische amfitheater en trotseer De Woeste Zee!

Bumba gaat op reis

Ontmoet de gekste clowntjes van het land en beleef te gekke avonturen samen met Bumba en z'n vriendjes! Deze show is zeker niet te missen voor
de allerkleinsten!

Dagelijks in het Theater!

Halloween met Wickie de Viking: VAN 17 OKTOBER TOT EN MET 1 NOVEMBER 2015

In Plopsa Indoor Coevorden wachten Wickie de Viking en Halvar je op om samen een spannend halloweenavontuur te beleven tijdens hun leuke show!
Daarna kan je zeker nog met Wickie en Halvar op de foto.

Sint Weekends: 21, 22, 28 & 29 NOVEMBER EN 5 & 6 DECEMBER 2015

Ook voor een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden maakt Sinterklaas graag tijd. Hij maakt zijn opwachting in zijn favoriete Nederlandse indoorpark
op 21, 22, 28 & 29 NOVEMBER EN 5 & 6 DECEMBER 2015. Het wordt een groot feest met leuke liedjes, vele dansjes en een bezoekje aan Sinterklaas op zijn troon! Oh ja, nog even dit: Je bent toch braaf geweest?

Kerst met Wickie de Viking: VAN 19 DECEMBER 2015 TOT EN MET 3 JANUARI 2016

In Plopsa Indoor Coevorden beleef je dit jaar een onvergetelijke Vikingkerst! Het sneeuwt erg vaak in Flake waar Wickie de Viking woont. Geen wonder dat Wickie van sneeuw houdt. Kom jij samen met hem Kerst vieren in Plopsa Indoor Coevorden? Wickie neemt je mee op een spannend avontuur tijdens de Wickie Show en nadien kan je lekker dansen in de sneeuw!

 

PLOPSAQUA DE PANNE

Tijdens het najaar kan je ook nog terecht in De Panne voor spetterend zwemplezier in Plopsaqua. Het spectaculaire waterpark is elke week geopend van woensdag tot en met zondag. In de herfstvakantie elke dag geopend.

©2015 - Plopsaland De Panne

 

Plopsaland De Panne organiseert bloedinzameling
Share
Auteur: Kris Peeters @ 11 Aug 15

Plopsa en het Rode Kruis slaan de handen in elkaar voor de allereerste bloedinzameling in Plopsaland De Panne.

 

Bloed geven redt niet alleen levens, het is ook goed voor de team spirit. Onder dit motto slaan Plopsa en het Rode Kruis de handen in elkaar en organiseren samen de allereerste bloedinzameling in Plopsaland De Panne. Deze zal doorgaan op vrijdag 21 augustus vanaf 17u30 tot 20u30 in de Foyer van het Plopsa Theater. Iedereen die een steentje (lees: bloeddruppeltje) wil bijdragen is van harte welkom. Registratie vooraf via www.plopsageeftbloed.be is hiervoor vereist. “We zijn heel blij met deze samenwerking met Plopsa,” vertelt An Luyten, pers- en mediamanager bij het Rode Kruis. “In de zomer is het altijd een uitdaging om genoeg bloed in voorraad te hebben. En tijdens de zomermaanden wemelt het in Plopsaland van de medewerkers die bloed kunnen geven. Sommige mensen moeten een drempel overwinnen voor ze de eerste keer bloed gaan geven. Maar in groep wordt dat veel gemakkelijker! Naast alle werknemers, willen we ook de bezoekers van Plopsaland De Panne warm maken om bloed te doneren. Ook zij zijn van harte welkom op de inzameling.” Op 20 augustus spreekt het Rode Kruis bezoekers aan de ingang van het park aan om hen warm te maken om bloed te geven.

Studio 100-topman Gert Verhulst en zijn vriendin Ellen Callebout geven alvast het goede voorbeeld. Beiden registreerden zich als bloeddonor en willen hiermee iedereen die zich nog niet ingeschreven heeft aanmoedigen om hetzelfde te doen.

Deze bloedinzameling vindt plaats naar aanleiding van het streven van Plopsa naar het label ‘Onderneming met een Hart’. Dit label wordt verkregen wanneer een organisatie zich voldoende inzet om bloeddonoren te werven. “We zouden het een hele eer vinden om de lijst van ‘Ondernemingen met een Hart’ te vervoegen. We moedigen onze werknemers die in aanmerking komen om bloed te geven dan ook aan om de stap te zetten. Ik heb mij alvast geregistreerd!”, reageert parkmanager Wim Wauters. “We willen immers graag ons steentje bijdragen aan de maatschappij en dergelijke initiatieven helpen ons om dit te verwezenlijken. We zijn blij dat we kunnen rekenen op het enthousiasme van ons personeel en hopen ook vanuit de bezoekers veel registraties te ontvangen.”.

De bloedinzameling gaat door in de Foyer van het Plopsa Theater, in Plopsaland De Panne. Om bloed te geven hoeft u geen ticket aan te kopen, u kan vanaf 17u30 gratis het park betreden op vertoon van je registratie aan het onthaal.

©2015 - Plopsaland De Panne

Plopsa verdeelt 500.000 paaseitjes tijdens het paasweekend
Share
Auteur: Kris Peeters @ 31 Maa 15

Bim Bam Beieren! De klokken brengen eieren... Ook dit jaar zullen de paasklokken over de Plopsa-parken vliegen en hun paaseitjes droppen. Tijdens het paasweekend (4, 5 en 6 april*) zullen maar liefst 500.000 paaseitjes verstopt worden in de Plopsa-parken (Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Coevorden).  Kinderen kunnen gedurende de hele dag heerlijke paaseitjes rapen. In alle Plopsa-parken worden - speciaal voor het paasweekend - zones afgebakend zodat kinderen optimaal kunnen zoeken naar de paaseitjes. Bovendien is het de eerste keer dat een echte paaseierenraap wordt georganiseerd in het Nederlandse indoorpretpark Plopsa Indoor Coevorden!

Behalve het rapen van de paaseieren valt er nog van alles te beleven. In Plopsaland De Panne worden op zondag 5 en 6 april alle kinderen getrakteerd op een optreden van de echte Kabouter Plop. In Plopsa Indoor Hasselt brengt Kabouter Klus tijdens het paasweekend (4,5 en 6 april) een vrolijke paasshow.

 

“In samenwerking met het Belgische chocolademerk Jacques willen wij van Pasen een onvergetelijk kinderfeest maken: een combinatie van vele topattracties, de zoektocht naar heerlijke chocolade eitjes en als afsluiter een liveshow van een Studio 100-artiest. Mooier kunnen we de paasvakantie alvast niet inzetten”, zegt CEO van de Plopsa-groep Steve Van den Kerkhof.

* De Plopsa-parken zijn iedere dag in de paasvakantie geopend, uitgezonderd Plopsaland De Panne dat pas op zondag 5 april de deuren opent voor het grote publiek. Tijdens de paasvakantie staan diverse optredens gepland:

In Plopsaland De Panne treedt Kabouter Plop elke weekdag op. Op 11, 12, 18, 19, 25 en 26 april zingen Karen, Kristel en Josje er op los tijdens de K3 Weekends.Plopsa Indoor Hasselt krijgt dagelijks Kabouter Klus over de vloer. Hij geeft er het beste van zichzelf tijdens een vrolijke paasshow!

©2015 - Plopsaland De Panne

 

 

Plopsa breekt record tijdens kerstvakantie
Share
Auteur: Kris Peeters @ 4 Jan 15

Afgelopen kerstvakantie ontvingen Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt samen maar liefst 113.000 bezoekers. Nooit eerder brachten zoveel mensen een bezoek aan een Plopsa-park tijdens de kerstvakantie.

Meer dan 78.000 Plopsa-fans brachten afgelopen kerstvakantie een bezoek aan Winter Plopsaland in De Panne. Dat is een status quo in vergelijking met vorig jaar, wat toen reeds een absoluut record was.  “Wij zijn erg tevreden met deze cijfers.”, zegt Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne. “We hebben ook dit jaar alles uit de kast gehaald om het park volledig om te toveren in een prachtig Winterwonderland met feeërieke verlichting, een ijspiste, een lichtjesparade en honderden kerstbomen. Het extra attractie-aanbod, de speciale kerstanimatie en Ketnet Kerst vallen duidelijk in de smaak.”

Ook Plopsa Indoor Hasselt blikt terug op een uiterst succesvolle kerstvakantie. Meer dan 35.000 Plopsa-fans genoten van een dagje Plopsa Indoor-plezier.  Dit vertegenwoordigt een mooie stijging van 8% ten opzichte van vorig jaar. Ook Plopsa Indoor Hasselt ademende een winterse gezelligheid uit. Bovendien werden alle kinderen getrakteerd op een liveshow van de echte Kabouter Klus.

 

“We zijn erg tevreden met deze cijfers.”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep, enthousiast. “Het weer was buiten de tweedaagse winterprik erg gematigd waardoor het ideaal weer was om ons buitenpark in De Panne te bezoeken als op de weg te gaan om Plopsa Indoor Hasselt te bezoeken.” 

©2015 - Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne uitgeroepen tot 4e beste park van Europa
Share
Auteur: Kris Peeters @ 18 Dec 14

Plopsaland De Panne werd door Zoover uitgeroepen tot 4e beste park van Europa en staat als enige Belgische park in de top tien!

Op basis van de beoordelingen die bezoekers achterlaten op de site Zoover, wordt er elk jaar een lijst opgesteld met de beste Europese attractieparken. Plopsaland De Panne kreeg dit jaar een gemiddelde beoordeling van 8,6 op 10 en staat daarmee op de 4e plaats. Het park laat met deze score onder meer Disneyland Parijs achter zich. “Dit is een bekroning voor het werk van al onze medewerkers, ” zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep, vult aan: “Het is belangrijk dat we blijven investeren in onze parken. Afgelopen jaren openden wij in Plopsaland De Panne Mayaland Indoor, de nieuwe themazone Wickieland met 2 nieuwe attracties en het Plopsa Theater. Zo kunnen we ons als themapark ook steeds meer profileren als all weather bestemming, maar ook als unieke locatie voor evenementen. Dit wordt door onze bezoekers duidelijk gewaardeerd.”

 

Volgend jaar wordt een speciaal jaar! Naast het waterpark Plopsaqua, een investering van 16 miljoen euro, dat volgend voorjaar zijn deuren opent, investeert Plopsa nog eens 4 miljoen euro in het park. Het kasteel van de kleurrijke prinsessen van Prinsessia krijgt volgend jaar een permanente plaats. Ook de figuren waar het allemaal mee begon, Samson & Gert, worden voor de 15e verjaardag van het park in de bloemetjes gezet met een make-over van hun Kermisplein. Deze plannen moeten van dit jubileumjaar een heel bijzonder jaar maken.

De volledige top tien ziet er als volgt uit:

1.      Europa-Park (Duitsland) (9,2)

2.      Gardaland (Italië) (8,9)

3.      Port Aventura Park (Spanje) (8,7)

4.      Plopsaland De Panne (België) (8,6)

5.      Toverland (Nederland) (8,6)

6.      Efteling (Nederland) (8,6)

7.      Disneyland Paris (Frankrijk) (8,2)

8.      Phantasialand (Duitsland) (8,0)

9.      Walibi Holland (Nederland) (7,9)

10.   Europark Vias Plage (Frankrijk) (7,9)

 

©2014 - Plopsaland De Panne

Hartverwarmende weken in Winter Plopsaland
Share
Auteur: Kris Peeters @ 9 Dec 14

Op zaterdag 13 december opent Winter Plopsaland in De Panne opnieuw zijn deuren. Het themapark is vanaf dan tot het einde van de kerstvakantie gehuld in een magische kerstsfeer met tal van nieuwe extra activiteiten.

Van 13 december t.e.m. 4 januari 2015* kunnen bezoekers genieten van een feeërieke wintersfeer in Winter Plopsaland.  Met duizenden twinkelende lichtjes, honderden versierde kerstbomen, knisperende kampvuren... wordt Plopsaland De Panne gedurende 3 weken weer omgetoverd in een schitterend winterwonderland.  

Vanaf 20 december staan in het programmaboekje ook talrijke shows en optredens die helemaal passen in de meest sfeervolle periode van het jaar: shows van Dansende Engelen, Speelgoedsoldaatjes, Kerstelfjes, een Ijsprinses en een Vuurspuwer. Daarnaast is het mogelijk om de Kerstman op zijn troon te bezoeken of om een foto te nemen in zijn slede met echte rendieren! Als afsluiter van de dag genieten de bezoekers van een feeërieke Winter Parade.  Naast de bekende attracties kunnen de Plopsa-fans zich uitleven op extra winterse attracties:  het Spiegelpaleis ‘Santa’s Mirror Palace’ (nieuw!), het Boobytrap Hotel (nieuw!) en een schaatspiste!   

 

Tussen Kerst en Nieuw (26/12 t.e.m. 30/12) wordt Ketnet Kerst gevierd.  Dan is het park geopend tot 20u! Ketnet Wrappers Sien en Sander én het gloednieuwe Ketnet Koor nodigen iedereen uit om mee te zingen met de mooiste kerstliedjes tijdens het Ketnet Kerst Concert.  Met liedjes als Kerstkriebels, Rudolf het leuke rendier, Frosty de Sneeuwman, Vrolijk Kerstfeest, Jingle Bells, Oh denneboom,  Bakje vol met stro en nog veel meer wensen zij iedereen een warme kerstperiode toe. Het Ketnet Kerst Concert is er iedere dag om 17u30 en 18u30 in het Plopsa Theater (uitgezonderd 30/12 om 16u30 en 17u30).

Van 20/12 t.e.m. 29/12 (behalve op 24 en 25/12) speelt in het Plopsa Theater voor het 2e jaar op rij de Samson & Gert Kersthow. Tickets voor de Kerstshow zijn apart verkrijgbaar, de toegang tot Winter Plopsaland is inbegrepen.

 

©2014 - Plopsaland De Panne

Beste herfstvakantie ooit voor Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Kris Peeters @ 3 Nov 14

Plopsaland De Panne noteert tijdens de herfstvakantie een stijging van ruim 18% in vergelijking met vorig jaar.

 

Plopsaland De Panne mocht afgelopen herfstvakantie maar liefst 84.375 bezoekers ontvangen. Dat is een stijging van meer dan 18% in vergelijking met vorig jaar. “Het mooie weer heeft hier uiteraard haar steentje toe bijgedragen.”, zegt Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne. “Daarnaast was er heel wat te beleven in Plopsaland De Panne gedurende de herfstvakantie. Zo was het hele pretpark doordrongen van een gezellige halloweensfeer en was er dagelijks een speciale Piet Piraat Halloweenshow in het Plopsa Theater.”

Bovendien waren de ‘Ketnet Halloween Nocturnes’ opnieuw een schot in de roos. Bezoekers konden op deze dagen genieten van de interactieve liveshow ‘Ketnet King Size On Stage’ en een afsluitend magisch vuurwerk.

 

 “We zijn erg tevreden met deze cijfers.”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep, enthousiast. “Het seizoen is echter nog niet afgelopen voor ons. Plopsaland De Panne houdt zijn deuren open tot na de kerstvakantie. We ontvangen de volgende weken Sinterklaas en toveren het park in december om tot Winter Plopsaland. Na een succesvolle herfstvakantie hopen we dus op een mooie kerstvakantie!”

Voor meer informatie omtrent openingsdagen en –uren, kijk op plopsa.be.

 

©2014 - Plopsaland De Panne

Plopsa steunt ‘Moeders voor Moeders’ met opbrengst uit de Wensput
Share
Auteur: Kris Peeters @ 3 Nov 14

Gratis bezoek aan Plopsaland voor 300 alleenstaande ouders met jonge kinderen dankzij opbrengst Wensput.

Jaarlijks gooien heel wat bezoekers een muntstuk in de Wensput op het Kasteelplein tijdens hun bezoek aan Plopsaland. Het bedrag dat hiermee opgehaald wordt, schenkt Plopsa aan een goed doel. Dit jaar is dit ‘Moeders voor Moeders’.

“De Wensput werd gebouwd in 2004, samen met het Kasteelplein waarop de put zich bevindt.”, zegt Wim Wauters, Parkmanager van Plopsaland De Panne. “We merkten dat heel wat mensen hier muntstukken in gooiden. Daarom besloten we enkele jaren geleden om met dit geld een liefdadigheidsorganisatie te steunen. Op deze manier kunnen we hen een mooi bedrag overhandigen.”

Dit jaar gaat het bedrag integraal naar de Antwerpse organisatie ‘Moeders voor Moeders’. Deze VZW zet zich voor alleenstaande ouders met jonge kinderen die het financieel zeer mogelijk hebben. In tegenstelling tot vorige jaren wordt ditmaal echter geen cheque overhandigd. Op 2, 8 en 15 november 2014 kunnen een 100-tal gezinnen dankzij de opbrengst genieten van een gratis dagje uit in Plopsaland. De treinreis wordt geschonken door spoorwegmaatschappij NMBS.

“We zijn zeer dankbaar dat Plopsa ‘Moeders voor Moeders’ dit jaar steunt via hun Wensput.”, vertelt Christel Kuppens van de VZW ‘Moeders voor Moeders. “Onze 160 vrijwilligers zetten zich dagelijks onbezoldigd in om meer dan 20 verschillende diensten te kunnen aanbieden. Dergelijke giften bieden ons de mogelijkheid om dit te kunnen blijven doen en tonen aan dat heel wat mensen en Plopsa deze gezinnen en onze initiatieven een warm hart toedragen.”

Plopsa is er van overtuigd dat eenieder het verdient om te kunnen genieten van een dagje pretparkplezier. Het hele jaar door kunnen gezinnen met financiële moeilijkheden via het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen de Plopsa-parken bezoeken aan een voordelig sociaal tarief.

 

©2014 - Plopsaland De Panne

 

20 miljoen euro aan investeringen ter ere van 15 jaar Plopsaland
Share
Auteur: Kris Peeters @ 15 Okt 14

Prinsessia krijgt eigen kasteel en make-over Kermisplein van Samson & Gert

Plopsaland De Panne viert volgend jaar zijn 15e verjaardag en laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Naast het waterpark Plopsaqua, een investering van 16 miljoen euro, dat eind maart 2015 zijn deuren opent, investeert Plopsa nog eens 4 miljoen euro in het park. Deze plannen moeten van dit jubileumjaar een heel bijzonder jaar maken voor het meest bezochte pretpark van België.

“Het is belangrijk dat we blijven investeren in onze parken.”, legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep, uit. “Een bezoek aan Plopsaland De Panne is niet alleen een heuse belevenis door ons ruim aanbod aan attracties. Kinderen halen ook erg veel plezier uit de herkenning van hun favoriete figuren. Daarom is de introductie van hedendaagse populaire tv-figuren, zoals Prinsessia, in onze parken noodzakelijk. Ook de figuren waar het allemaal mee begon, Samson&Gert, worden voor de 15e verjaardag van het park in de bloemetjes gezet met een make-over van hun Kermisplein”

Prinsessia

Het kasteel van de kleurrijke prinsessen van Prinsessia krijgt volgend jaar een permanente plaats in Plopsaland De Panne. De bestaande attractie ‘De Koffiekopjes’ wordt overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal van het kasteel. Daarnaast komt er in het kasteel ook een prinsessen-winkel en een nieuw restaurant. De bouw van dit nieuwe themagebied start na de kerstvakantie. De Prinse(sse)lijke opening is voorzien voor juli 2015. Kostprijs van de nieuwe zone: 2,5 miljoen euro.

Bezoekers zullen dus heel wat nieuwigheden kunnen ontdekken in Plopsaland De Panne tijdens dit speciale jaar. “Met al deze investeringen breiden we ons aanbod als meerdagenbestemming verder uit en hopen we de magische kaap van 2 miljoen bezoekers per jaar te overschrijden.”, besluit CEO Steve Van den Kerkhof.

©2014 - Plopsaland De Panne

Plopsa bekroond met European Star Awards
Share
Auteur: Kris Peeters @ 25 Sep 14

Dit jaar werden de European Star Awards voor de derde maal uitgereikt door het vooraanstaande Europese vaktijdschrift Kirmes & Park Revue. Hierbij viel Plopsa in verschillende categorieën in de prijzen.

De prestigieuze European Star Awards worden voor het derde jaar op rij uitgereikt door het magazine Kirmes & Park Revue op basis van de kritische mening van een 32-koppige onafhankelijke vakjury. Hiermee wil men uitzonderlijke prestaties van pretparken onder de aandacht brengen.

Nadat de ‘Expedition GeForce’ begin deze maand werd uitgeroepen tot de beste stalen achtbaan van Europa bij de Golden Ticket Awards, viel met de uitreiking van de European Star Awards nog een tweede achtbaan in Holiday Park in de prijzen. Het Duitse Plopsa-park oogst namelijk ook succes met zijn indrukwekkende nieuwkomer Sky Scream. Deze spectaculaire launch coaster werd pas in juli 2014 geopend en kaapt meteen de derde plaats weg in de categorie “Europe’s Best New Rides 2014”. De stalen reus katapulteert waaghalzen maar liefst 3 keer de lucht in.

Daarnaast mocht ook Plopsaland De Panne, een award in ontvangst nemen voor ‘De Grote Golf’, de gethematiseerde attractie van Wickie de Viking. Deze kreeg een puike derde plaats toegekend binnen de categorie “Europe’s Best Family Rides”. In lijn met deze categorie werd aan Plopsaland De Panne een mooie vijfde plaats toegewezen als “Europe’s Best Family Parks”. “Deze prijzen bevestigen het imago van Plopsaland De Panne als familiepark dat tevens geschikt is voor alle leeftijden.”, aldus Wim Wauters, parkmanager van Plopsaland De Panne.

CEO Steve Van den Kerkhof is tevreden met het mooie resultaat dat Plopsa behaalde. “Dit is een bekroning voor ons werk. De Sky Scream is een achtbaan die uniek is in Europa en we zijn dan ook erg blij met deze erkenning. Het is bovendien een hele eer om daarnaast ook nog eens tweemaal in de prijzen te vallen met Plopsaland De Panne!”

 

©2014 - Plopsaland De Panne

Bandits & Niels Destadsbader veroveren het Plopsa Theater
Share
Auteur: Kris Peeters @ 15 Sep 14

Naast talloze meisjesharten, veroveren de jongens van Bandits en Niels Destadsbader nu ook het Plopsa Theater. Samen met Laura Tesoro, Laura Omloop en Sisters Only treden de populaire artiesten op 11 november 2014 op in de mooiste theaterzaal van de kust.

Na enkele heel succesvolle jaren werd Bandits begin dit jaar geselecteerd voor de Belgische voorrondes van het Eurovisie Songfestival. De populaire tieners schopten het tot in de finale en werden uiteindelijk tweede met hun hit ‘One’. Hierdoor bereikte hun populariteit een hoogtepunt. In dezelfde periode was Laura Tesoro de publiekslieveling in de recentste editie van ‘The Voice van Vlaanderen’. Onlangs bracht ze haar eerste single ‘Outta here’ uit waarmee ze razendsnel de hitparades veroverde. Laura staat als special guest samen met Bandits op het podium.

Niels Destadsbader hoeven we niet meer voor te stellen. Deze creatieve duizendpoot speelde mee in populaire reeksen als F.C. De Kampioenen,  Amika & Elfenheuvel, speelde de beste hits als MNM-DJ  en was jarenlang één van de vaste Wrappers op Ketnet. De voorbije maanden tourde hij langs verschillende podia waar hij onder andere zijn nieuwe single ‘Groen’ voorstelde. Binnenkort presenteert Niels zijn eerste eigen programma op VTM.

Laura Omloop & Sisters Only, beiden vooral bekend van hun deelnames aan Junior Eurosong op Ketnet, maken de affiche compleet. Deze coole girls zijn al lang niet meer de kindersterretjes van toen, maar zijn uitgegroeid tot echte pop-artiesten met een grote achterban. 

Wie van deze eerste festivalervaring wil proeven is welkom op zaterdag 11 november 2014 in het Plopsa Theater in De Panne. De deuren van het theater gaan open om 13u en het eerste liveoptreden start om 14u. Tickets aan €20 zijn verkrijgbaar via www.plopsatheater.be, 070 345 999 en aan het onthaal van Plopsaland De Panne & Toerisme De Panne. Plopsa-abonnees en inwoners van Veurne of De Panne betalen slechts €15 euro.

Opgelet: Plopsaland De Panne is deze dag niet open. Dit event gaat enkel door in het Plopsa Theater.

 

©2014 - Plopsaland De Panne

 

Rob de Nijs zingt ‘Gouden Klassiekers’ in Plopsa Theater
Share
Auteur: Kris Peeters @ 9 Jul 14

Het Plopsa Theater pakt uit met de concertreeks ‘Gouden Klassiekers’. Het is een eerbetoon aan vaste waarden uit de Nederlandstalige muziek. Rob de Nijs bijt komende vrijdag de spits af met een exclusief optreden in het Plopsa Theater. Mis dit unieke concert niet!

 

Op vrijdag 11 juli zingt Rob de Nijs de concertreeks ‘Gouden Klassiekers’ van start. Met de nieuwe concertreeks wil Plopsa monumenten uit de Nederlandstalige muziek in de kijker plaatsen. “De Gouden Klassiekers is een reeks concerten in het Plopsa Theater waarmee we het repertoire van de geprogrammeerde artiesten in de bloemetjes zetten. We programmeren stuk voor stuk Nederlandstalige topartiesten die hun bekendste hits brengen.”, zegt CEO Steve Van den Kerkhof.

Rob de Nijs is vastbesloten om vrijdag het publiek in de watten te leggen: “Ik vind het een hele eer dat ik als eerste artiest het beste uit mijn repertoire mag brengen in het prachtige Plopsa Theater. Het wordt een show om nooit te vergeten, dat kan ik nu al verklappen.”

 

Tickets voor het concert van de Nederlandse zanger zijn te koop aan het onthaal van Plopsaland De Panne, via www.plopsatheater.be of via 070 345 999.

Inwoners van Veurne en De Panne kunnen kaarten kopen aan 25 procent korting in de bibliotheek van Veurne en bij de Dienst Toerisme van De Panne.  De voordeelprijs wordt alleen toegekend op vertoon van de eigen identiteitskaart.

De concertreeks ‘Gouden Klassiekers’ programmeert later dit jaar ook Clouseau (26/09) en Will Tura (29/11).

Meer info over ‘Rob de Nijs in concert’

Terwijl menig artiest na zijn zeventigste op zijn lauweren gaat rusten, zijn gitaar opbergt of een stapje terug zet, gaat Rob verder met zijn succesvolle muzikale levensmissie. Dat succes dankt hij aan zijn passie, perfectionisme en talent. Elk optreden geeft hij zichzelf helemaal. Zijn stem heeft in de loop van de jaren alleen maar aan diepgang gewonnen. Tijd heeft geen vat gekregen op de zanger en zijn werk, luidt het unanieme oordeel bij de vele muziekkenners. Op 11 juli staat Rob in het Plopsa Theater, vanzelfsprekend begeleid door zijn fantastische band. Naast zijn bekendste hits, verrast de zanger zijn publiek ook graag met schitterende albumtracks uit zijn indrukwekkende loopbaan.

©2014 - Plopsaland De Panne

Miss België test als eerste het golfslagbad en de wildwaterbaan van Plopsaqua
Share
Auteur: Sven Martens @ 27 Jun 14

Vandaag testen Miss België 2014 Laurence Langen en ontwerper Peter Teichman het golfslagbad en de wildwaterbaan van Plopsaqua. De werken schieten goed op: het waterpark opent 2 weken vroeger dan gepland.

Miss België 2014 Laurence Langen en ingenieur Peter Teichman van het Duitse bedrijf API Water Fun testen vandaag in primeur de wildwaterbaan en het golfslagbad van Plopsaqua. Het golfslagbad en de wildwaterbaan werden voor de eerste keer gevuld met water. De testen zijn noodzakelijk om het juiste debiet te bepalen en om de pompen en de golfslagmachines juist af te stellen. Ook de regenmachines boven het golfslagbad worden voor het eerst getest.

 

Testfase

“De testfase is altijd een spannende moment”, zegt Peter Teichman,”Het is noodzakelijk om de stroming van de wildwaterbaan goed af te stemmen op de stroming die we creëren met het golfslagbad. Belangrijk is ook dat zwemmers mooi door de bochten glijden en de muren niet raken terwijl ze vooruit gestuwd worden. Alles staat nu op punt.” Teichman wordt wereldwijd beschouwd als dé expert in het ontwerpen van golfslagbaden en wildwaterbanen.

“Ik vind het een hele eer dat ik als eerste in de wildwaterbaan van Plopsaqua mocht zwemmen en dat ik Peter Teichman kon ontmoeten. Het is bovendien de eerste keer dat ik een duik nam in een onbetegeld zwembad op een werf. Best wel uniek eigenlijk”, lacht Laurence Langen, ”Het belooft heel mooi te worden. Ik kijk al uit naar de opening volgend jaar.”

 

“De werken schieten goed op,” zegt CEO Steve Van den Kerkhof, ”De eerste zwemmers zullen Plopsaqua kunnen ontdekken op zondag 22 maart 2015, dat is twee weken vroeger dan eerder gepland!” 

Tekst en foto: ©2014 - Plopsaland De Panne

Tickets aan stuntprijzen als de Belgen winnen.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 19 Jun 14

Sinds de overwinning van het Belgisch elftal pakt Plopsa uit met een ludieke promotiecampagne. Als Mertens & co winnen, zijn toegangstickets 24 uur lang te koop aan stuntprijzen.

Ook Plopsa doet mee met de voetbalgekte en pakt uit met een gedurfde promotiecampagne gelinkt aan de resultaten van de nationale ploeg. Na iedere gewonnen wedstrijd verkoopt Plopsa toegangstickets aan stuntprijzen. Het kortingspercentage is verbonden met het aantal gescoorde doelpunten door de Belgen:  1 doelpunt = 10 % korting op toegangstickets ≥ 1 meter; 2 doelpunten = 20% korting; 3 doelpunten = 30% korting; enz. 

Op de officiële Facebookpagina van Plopsa wordt daags na iedere overwinning een promotiecode bekend gemaakt. Deze promotiecode kan 24 uur lang verzilverd worden via de verschillende Plopsa-webshops op www.plopsa.be. De korting is geldig op tickets voor Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt

 

“Nog een reden om te supporteren voor ons nationaal elftal dus. Laat ons hopen op een monsterzege zondag!”, lacht CEO Steve Van den Kerkhof.

 

©2014 - Plopsaland De Panne

Nieuw bezoekersrecord voor Plopsaland De Panne tijdens het pinkstersweekend.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 10 Jun 14

De zomerse temperaturen tijdens het voorbije pinksterweekend lokten heel wat bezoekers naar de Plopsaland De Panne. Het pretpark noteert een stijging van 53 procent in vergelijking met vorig jaar. Een absoluut record.

Dit weekend genoten meer dan 31.600 bezoekers van een dagje Plopsa-plezier in De Panne. Dat is een stijging van 53 procent in vergelijking met het pinksterweekend van 2013. Hiermee verbreekt Plopsaland De Panne haar record van 2010. “Het zomerseizoen van Plopsaland De Panne is heel goed van start gegaan. Na de schitterende paasvakantie, zorgt nu ook het pinksterweekend voor een record.”, zegt Parkmanager Wim Wauters, “Het mooie weer was een bijkomende troef om Plopsaland te bezoeken. We zijn uiterst tevreden met deze opkomst.”

Kaatje, Kamiel en Viktor legden het voorbije pinksterweekend hun fans in de watten. Iedere dag werden ze getrakteerd op een spetterende liveshow, Meet & Greets en een discoparty in hun themazone ‘De Wereld van Kaatje’. Daarnaast genoten bezoekers van meer dan 50 spannende attracties en de Maya Show.

 

©2014 - Plopsaland De Panne

F.C. De Kampioenen Café opent in Plopsaland De Panne.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 22 Mei 14

Het decor van de meest succesvolle en langstlopende televisiereeks van de VRT verhuist vanaf zaterdag 24 mei naar de foyer van het Plopsa Theater. Bezoekers kunnen er een ‘dagschotel’ drinken of een hapje eten.

Het enige echte F.C. De Kampioenen Café is tot net voor de kerstvakantie te bewonderen in de foyer van het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. Het café is iedere dag geopend van 11.30 uur tot 17 uur en doet bij evenementen in het Plopsa Theater ’s avonds ook dienst als Theater Café.

“Bezoekers zullen niet alleen door het decor kunnen wandelen, maar ook echt iets kunnen drinken en eten in het café,” zegt parkmanager Wim Wauters tevreden. ”Het vult de behoefte van een bijkomende, originele drankgelegenheid in het Plopsa Theater perfect aan. Want zeg nu zelf: wat is er origineler dan een ‘choco’ of een ‘dagschotel’ te bestellen in het echte F.C. De Kampioenen Café?”

 

Ook Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa groep, is enthousiast over deze tijdelijke attractie. “Afgelopen winter ben ik in de bioscoop gaan kijken naar de film van F.C. De Kampioenen. Het viel me op dat de bioscoopzaal tot de nok gevuld was met de doelgroep van Plopsaland De Panne, namelijk families met kinderen. Even later bezocht ik samen met Gert de tentoonstelling ‘Lang leve de tv! 60 jaar televisie.’ in Gent en daar ontstond het idee. Na het succes van de film is het voor onze bezoekers ongetwijfeld een leuke meerwaarde om het decor in het echt te kunnen zien.”

Gert Verhulst beaamt dit: “Plopsa brengt al jaren de TV-figuren van Studio 100 tot leven in de parken. De wereld van televisie op een andere manier weergeven, is een belangrijke toegevoegde waarde van Plopsaland De Panne en het Plopsa Theater. Het verhoogt de beleving van onze bezoekers door ze een blik achter de schermen te kunnen geven. We sluiten niet uit dat we in de toekomst ook decors van andere populaire series of programma’s een al dan niet tijdelijk plekje zullen geven in een Plopsa-park.”

“We vonden het een unieke kans om het decor in Plopsland De Panne aan honderdduizenden mensen te laten zien. Het is na de film, de ‘F.C. De Kampioenen Expo’ en de tentoonstelling ‘Lang leve de tv! 60 jaar televisie.’ een mooi verlengstuk van de serie,” voegt Paul Bosqué, Manager VRT Line Extensions, hier nog aan toe.

©2014 - Plopsaland De Panne

 

Lanceerplatform van een voor België unieke glijbaan is hoogste punt van Plopsaqua.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 24 Apr 14

Vandaag bereiken de werken aan Plopsaqua, het nieuwe zwemparadijs van Plopsaland De Panne, hun hoogste punt. Het lanceerplatform van de glijbaan Superloop, is het hoogste punt van het zwemcomplex. De waterglijbaan is uniek voor België: zwemmers vallen loodrecht naar beneden in de glijbaan, na het openklappen van een luik onder beide voeten.

Gert Verhulst, Steve Van den Kerkhof en burgemeester Ann Vanheste plaatsen aansluitend hun handafdruk in een betonnen tegel van het nieuwe zwemparadijs.

“De tegel zal vanaf april 2015 te bewonderen zijn in de inkomhal van Plopsaqua. We doen er alles aan om het zwemparadijs dan af te hebben”, legt CEO Steve Van den Kerkhof uit, “Daarvoor werken we samen met regionale aannemers en bedrijven. We hebben het volste vertrouwen in een goede samenwerking.”

Burgemeester Ann Vanheste zegt: “We zijn tevreden over de goede samenwerking met Plopsa, want hierdoor zullen de inwoners van De Panne tegen een voordelig tarief kunnen zwemmen. We kijken alvast uit naar het resultaat. Het belooft prachtig te worden.”

 

In april 2015 opent het zwemcomplex van 4000 vierkante meter in Plopsaland De Panne. Het zwemparadijs wordt ingericht rond Wickie de Viking in een decor dat een dooiend sneeuwlandschap bij zonsondergang uitbeeldt. Naast een 25-meterbad met vier banen komt er een ruim speelgedeelte met 4 verschillende zwembaden en 6 glijbanen. Daarnaast zullen in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten te vinden zijn. Er wordt gewerkt met verschillende geluids- en lichteffecten om de bezoeker een totaalbeleving te bieden. Zo wordt onweer nagebootst en kan men in een grot op groot scherm van de avonturen van Wickie de Viking genieten. Ook in de glijbanen worden verschillende effecten voorzien.

Plopsa investeert € 16 miljoen in subtropisch zwemparadijs.

©2014 - Plopsaland De Panne

 

Plop trakteert Brouwerijstraat in Bredene op verrassingsontbijt.
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 29 Maa 14

De meeste Plopsa-abonnees wonen in de Brouwerijstraat van Bredene. De inwoners werden vandaag gewekt door Plop, Maya de Bij en een zestigkoppige fanfare. Ze genoten van een lekker verrassingsontbijt en muziek.

De voorbije week telde Plop via zijn Facebookpagina af naar de straat met het meeste Plopsa-abonnees. Vanmorgen werd de winnende straat door Plop en Maya de Bij getrakteerd op een verrassingsontbijt. In de Brouwerijstraat van Bredene wonen 52 Plopsa-abonnees.

Om 8u30 marcheerden Plop en Maya de Bij samen met Hummer-limousine, zestigkoppige fanfare en burgemeester Vandenberghe de wijk binnen. Nieuwsgierige kinderen, mama’s en papa’s keken door de ramen en stonden in pyjama op de stoep. Ze trokken snel hun kleren aan om de stoet te vervoegen. 

 

Alle bewoners werden getrakteerd op muziek en een heerlijk Panos- en Friesland Campina –ontbijt. De croissants, chocoladekoeken, muffins, fruitsap en (choco)melk vielen bij jong en oud in de smaak. 

“Dat de Brouwerijstraat op nummer 1 staat, is op zich geen verrassing. Het is een wijk met veel jonge gezinnen”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit, “Ik ben afkomstig van De Panne, wat het voor mij extra speciaal maakt om Kabouter Plop en Maya te mogen verwelkomen hier in Bredene. Ik vind het een leuk initiatief”.

 

Een Plopsa-abonnement is populair door de onbeperkte toegang tot vijf Plopsa-parken en tal van andere voordelen. “Meer dan 20.000 gezinnen zijn Plopsa-abonnee in België. In sommige straten van België wonen zelfs meer dan 50 abonnees. Met deze ludieke actie wil Plop trouwe bezoekers de aandacht geven die ze verdienen.” verduidelijkt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof.

Plopsaland De Panne opent op zondag 6 april opnieuw haar deuren na een korte winterslaap.

 

Tekst en foto's: © 2014 Plopsaland De Panne

 

 

Plopsa investeert 12,5 miljoen in haar parken
Share
Auteur: Kris Peeters @ 21 Maa 14

Plopsa investeert ook dit jaar fors in haar parken. De grootste investeringen zijn voor Plopsaland De Panne en het Duitse Holiday Park: Plopsaland De Panne breidt Wickieland uit. Holiday Park opent een voor Europa unieke coaster.

Plopsaland De Panne stelt komend seizoen het volledige afgewerkte Wickieland voor. Daarnaast investeert het park in de vervanging van de kindercoaster Viktor’s Race en een herwerking van de Bumba-zone. “Een bezoek aan Plopsaland De Panne moet zowel voor kinderen als voor volwassenen een magische beleving blijven. Daarom zetten we dit jaar in op de verdere afwerking en thematisering van het park.”, zegt Parkmanager Wim Wauters, ”We hebben ons beste seizoen ooit achter de rug en hopen het komende jaar nog beter te doen. Investeren is daarom noodzakelijk. Dit jaar investeert Plopsa 3,5 miljoen in Plopsaland De Panne.”

 • Wickieland: Bezoekers wanen zich voortaan in een echt Vikingdorp als ze de nieuwe themazone betreden. Ze dwalen door een heus Vikinghuis alvorens ze elkaar kunnen bekampen in de waterattractie Wickie The Battle. Het nieuwe Vikinghuis vormt de ingang en bijhorende wachtrij tot de nieuwe attractie, maar herbergt ook een winkel en twee horecapunten.
 • De Wereld van Kaatje: Viktors Race wordt vervangen door een nieuwe coaster van hetzelfde type. De kindercoaster is volledig nieuw. Een ritje voelt hierdoor vlotter en soepeler aan en ook het zitcomfort is gestegen. Viktors Race blijft een spannende coaster waarin kinderen samen met Viktor doorheen de ruimte scheuren.
 • Circus Bumba: De zone rond de vrolijke clown Bumba wordt vernieuwd. Naast Bumba’s Speeltuin komen een nieuw winkel- en een horecapunt. De dagelijkse interactieve dansshow van de populaire kindervriend gaat door op het podium bij de speeltuin. 

De werken aan het Plopsa-zwemparadijs gaan onverminderd door in 2014. De opening van Plopsaqua is gepland in april 2015.

De grootste investering van het komende jaar gaat naar het Duitse Holiday Park. Plopsa investeert maar liefst € 7 miljoen in een voor Europa unieke achtbaan. De spectaculaire Launch Coaster reikt 50 meter hoog en lanceert inzittenden drie keer tijdens de rit. De gloednieuwe coaster wordt Sky Scream gedoopt.

De attractie Duivelsvaten of boomstammetjes en bijhorende wachtrij krijgen een Wickie De Vikingthematisatie. In de nieuwe themazone komen eveneens een Vikingbarbecue en een winkelpunt.

©2014 - Plopsaland De Panne

Vier carnaval met Bobo en speel in Mayaland Indoor tijdens de krokusvakantie.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 27 Feb 14

Mayaland Indoor opent de hele krokusvakantie zijn deuren. Bovenop uren speelplezier, genieten bezoekers van een Bobo Show in het Plopsa Theater.

Mayaland Indoor opent tijdens de volledige krokusvakantie z’n deuren. Bezoekers krijgen er een dagelijkse show met Bobo in het nieuwe Plopsa Theater bovenop. De andere attracties van Plopsaland De Panne zijn nog niet toegankelijk.

“Kinderen kunnen zich tijdens de krokusvakantie uitleven op maar liefst 10 indoorattracties, waaronder De Bloemenmolen, De Valtoren, De Swingboom en De Waterlelies. En natuurlijk kunnen Maya of Flip geknuffeld worden tijdens een leuke meet & greet,” zegt Parkmanager Wim Wauters, ” We maken ons alvast op voor een gezellige drukte.” 

Tickets voor Mayaland kosten € 9,50 via www.mayaland.be. De parking is gratis.

Mayaland Indoor is open van 1 t.e.m. 9 maart van 10.30 tot 17 uur. De Bobo Show start om 14 uur.

Plopsaland De Panne verwelkomt opnieuw bezoekers vanaf zondag 6 april.

 

©2014 - Plopsaland De Panne

Recordvakantie: Vlaamse Plopsa-parken ontvangen meer dan 100.000 bezoekers tijdens kerstvakantie.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 5 Jan 14

Plopsa blikt tevreden terug op de voorbije kerstvakantie. Winter Plopsaland ontving 53 procent meer bezoekers in vergelijking met de kerstvakantie in 2012. Ook Plopsa Indoor Hasselt deed het goed.

Winter Plopsaland verwelkomde meer dan 77.500 bezoekers tijdens de voorbije kerstvakantie. Dat is een stijging met 53 procent in vergelijking met vorig jaar. “Een absoluut record”, zegt Parkmanager Wim Wauters tevreden, “Er was afgelopen vakantie dan ook veel te beleven in Winter Plopsaland. Denk aan de Samson & Gert Kerstshow, Ketnet Kerst met een optreden van Charlotte en Junior-winnaar Pieter én een magisch vuurwerk, de kerstshow met Kabouter Plop en Lui, de Bumba-show, schaatsen op de ijspiste en de kerstanimatie in het park. Dat allemaal bovenop de tientallen attracties. Er kon afgelopen vakantie zelfs Aziatisch gegeten worden in het pop-up restaurant van Lucy Chang.”

In Plopsa Indoor Hasselt werden bezoekers getrakteerd op een Kerstshow met Kabouter Klus. Het indoorpretpark kreeg 35.000 bezoekers over de vloer. Dat zijn er evenveel als tijdens de kerstvakantie in 2012.

©2014 - Plopsaland De Panne

Clouseau komt naar het Plopsa Theater.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 15 Dec 13

Clouseau komt naar het Plopsa Theater op vrijdag 26 september 2014. Het is het eerste concert in eigen organisatie die in verkoop gaat.

Op vrijdag 26 september 2014 brengen Koen en Kris Wauters het beste van Clouseau in het Plopsa Theater, de nieuwe theaterzaal in Plopsaland De Panne.

“We zijn tevreden dat we na de opening van ons prachtige theater de eerste grote naam kunnen aankondigen die in eigen organisatie geprogrammeerd worden. Clouseau gaat als eerste in verkoop, maar binnenkort maken we ook andere artiesten bekend.”, zegt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof.

Na een muzikale sabbatperiode van vier jaar bracht Clouseau onlangs zijn elfde studio-album uit. Vanaf 2014 zijn de broers terug live te zien met Clouseau Live 2014. Kaarten voor het concert in het Plopsa Theater kunnen gekocht worden aan € 40 p.p. via www.teleticketservice.com of 070 345 345 . Het concert kan gecombineerd worden met een menu in Maya’s Restaurant.

 

Meer info:

Clouseau Live 2014 - 26 september 2014 om 20u30 - Plopsa Theater - De Panne
Tickets: €40 via www.teleticketservice.com of  070 345 345

2 menuformules zijn mogelijk:
Volwassenen €12,50: 
Keuze uit balletjes in tomatensaus OF vol-au-vent met frietjes of 
gebakken aardappelen en sausje; 1 pils of 1 softdrink 30 cl. 

Kinderen €10: 
Keuze uit kinderschotel balletjes in tomatensaus OF vol-au-vent met 
frietjes of gebakken aardappelen en sausje; 1 Capri-Sun, Cécémel of Fristi (20 cl).

©2013 - Plopsaland De Panne

Gert Verhulst opent Winter Plopsaland.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 9 Dec 13

Gert Verhulst opent vandaag Winter Plopsaland in De Panne. Het pretpark is tot het einde van de kerstvakantie gehuld in een magische kerstsfeer met tal van activiteiten.

 

Onder het goedkeurend oog van Maya de Bij, Wickie de Viking en Kabouter Plop opent Gert Verhulst Winter Plopsaland in De Panne. Eén druk op de knop volstaat om de talrijke kerstverlichting in het pretpark en van de reuzengrote kerstboom te doen branden.

“Vanaf dit weekend kunnen bezoekers genieten van een gezellige wintersfeer in Plopsaland De Panne. In de kerstvakantie komt de Kerstman op bezoek en kan geschaatst worden op de ijspiste. Tussen Kerst en Nieuw is het park open tot 19 uur en trakteren we onze bezoekers op een prachtig vuurwerk.”, legt Gert uit, “En natuurlijk kunnen nog kaartjes gekocht worden voor de Samson & Gert Kerstshow die dit jaar voor het eerst in het Plopsa Theater doorgaat. Ik kijk alvast uit naar de voorstellingen!”

 

 

Elke weekend van december en tijdens de kerstvakantie beleven bezoekers winterpret in Plopsaland De Panne. Duizenden lichtjes doen Plopsaland De Panne schitteren en maar liefst 100 witte kerstbomen ademen een winterse gezelligheid uit. Plopsa-fans ontmoeten tijdens de kerstvakantie de Kerstman, schaatsen op de ijspiste en genieten van talloze attracties, waaronder Mayaland met een tiental indoorattracties. In het nieuwe Plopsa Theater staat een show met Kabouter Plop, Klus of Smal op het programma. 

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar viert Plopsaland Ketnet Kerst. Het pretpark blijft dan open tot 19 uur met als afsluiter een magisch muzikaal vuurwerk (behalve op 31/12). In het Plopsa Theater zingen bezoekers mee tijdens de Ketnet Kerstshow met Charlotte en Junior 2013-winnaar Pieter.

Plopsaland De Panne is gesloten op 25/12 en 01/01/2014.

©2013 - Plopsaland De Panne

Plopsa opent Mayaland Indoor op sluitingsdagen Plopsaland De Panne.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 5 Nov 13

Mayaland Indoor is gedurende de wintermaanden open op woensdagen en tijdens weekends.  Plopsaland De Panne is op deze dagen niet toegankelijk.

Tijdens de wintermaanden opent Mayaland Indoor in Plopsaland De Panne haar deuren op woensdag, zaterdag en zondag. Mayaland Indoor is 4.500 vierkante meter groot en kan 1.500 bezoekers ontvangen. Het indoorspeelparadijs bevat 10 familieattracties, waaronder De Bloemenmolen, De Swingboom, De Valtoren, Het Ballenbad en De Klimboom. De attracties zijn op maat van kinderen van 2 tot 10 jaar. Mayaland Indoor herbergt ook 2 restaurants en een winkelpunt.

“We kregen regelmatig de vraag van ouders met jonge kinderen om Mayaland ook tijdens de wintermaanden te openen. Het is een goede zaak voor deze mensen, maar ook voor onze eigen werknemers. Deze extra openingsdagen creëren extra werkgelegenheid voor onze seizoensmedewerkers.”, licht Parkmanager Wim Wauters toe, “Bovendien streven we er naar om zoveel mogelijk attracties het hele jaar te openen. Voor de buitenattracties is dat moeilijk haalbaar, maar Mayaland Indoor is hier uitermate geschikt voor.”

 

Een ticket voor Mayaland Indoor kan via de webshop van Plopsa aan € 8,99 of aan de kassa’s van Plopsaland De Panne aan € 9,99 gekocht worden. Deze prijs geldt voor zowel volwassenen als kinderen. Kinderen kleiner dan 85 cm zijn gratis.

Mayaland Indoor opent dit jaar op woensdag 6, 13, 20, 27 november, 4 en 11 december. In januari, februari en maart is Mayaland Indoor open op woensdag, tijdens het weekend en tijdens de krokusvakantie. Plopsaland De Panne Is op deze dagen niet toegankelijk.

Tijdens de weekends van november en december en tijdens de kerstvakantie is het volledige pretpark wel geopend. Plopsaland De Panne verwelkomt de Sint op 9, 10, 11, 16, 17, 23, 24, 30 november en 1 december. Vanaf 7 december opent Winter Plopsaland tijdens het weekend en de kerstvakantie zijn deuren.

©2013 - Plopsaland De Panne

 

K3-show live vertaald voor dove en slechthorende kinderen.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 11 Sep 13

Rosanne van Esch vertaalt liedjes van K3 voor dove en slechthorende kinderen. Op zondag 22 september treedt ze samen met K3 op in Plopsaland De Panne.

Rosanne van Esch beeldt met gebaren de tekst van K3-liedjes uit. Op 22 september vertaalt ze live het K3-optreden in Plopsaland De Panne.

De docente Nederlandse Gebarentaal maakt videoclips van K3-liedjes voor dove kinderen met als doel muziek dichter te brengen bij de kinderen. “Dove kinderen horen de muziek niet, maar ze voelen wel geluidstrillingen en herkennen zo het ritme. Als ik daarbij de tekst uitbeeld, krijgen ze ook dat mee. Dat heeft me veel voldoening.”, vertelt Rosanne.

K3 was onmiddellijk te vinden voor de samenwerking met Rosanne op 22 september. “Wij vinden het fantastisch dat ook dove en slechthorende kinderen ten volle van onze muziek kunnen genieten en zo onze teksten kunnen begrijpen. We kijken er naar uit!”, aldus Karen, Kristel en Josje.

 

Rosanne uit het Nederlandse Sint-Oedenrode komt met veel plezier naar Plopsaland De Panne: “Het is een droom om samen met de meiden van K3 te mogen optreden. Ik kreeg de playlist van de show en ben momenteel druk aan het repeteren. Heel spannend allemaal!”

De meiden van K3 vieren op 14, 15, 21, 22 en 28 september hun 15de verjaardag met een spetterende liveshow op de nieuwe kiosk van Plopsaland De Panne. Het optreden van Karen, Kristel en Josje is begrepen in de toegangsprijs van Plopsaland De Panne.

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken.

Tweede beste zomer ooit voor Plopsaland de Panne.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 30 Aug 13

Plopsaland De Panne blikt tevreden terug op de voorbije zomervakantie.  Het park onting meer dan 530.000 bezoekers.  Dat is een stijging van 4 procent in vergelijking met vorige zomer.

Plopsaland De Panne verwelkomde meer dan 530.000 bezoekers tijdens de voorbije zomervakantie. Dat is een stijging van 4 procent. “Ondanks het strandweer eind juli is dit na 2011 onze beste zomer ooit”, legt Parkmanager Wim Wauters uit, “De vele nieuwigheden dit jaar vielen in de smaak bij onze bezoekers. Denk aan de nieuwe themazones ‘Wickieland’ en ‘De Wereld van Kaatje’ met elk 2 attracties en aan het nieuwe luxueuze ‘Plopsa Theater’.”

Bezoekers genoten van parkshows met Kabouters Plop, Lui, Klus of Smal, Samson&Gert en Bumba.

Tijdens de maand september viert K3 haar 15de verjaardag in Plopsaland De Panne. Op 14, 15, 21, 22, 28 september trakteren ze de bezoekers op een spetterende liveshow.

Plopsa Coo

Ook Plopsa Coo heeft een goede zomervakantie achter de rug. “We ontvingen deze zomer 220.000 bezoekers. Dat zijn er evenveel als vorig jaar”, aldus Parkmanager Jean-Luc Bertrand, ”Ze genoten met volle teugen van onze attracties in de prachtige Ardense natuur”

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken.

Plopsaland De Panne pakt uit met interactieve smartphone applicatie
Share
Auteur: Kris Peeters @ 24 Jul 13

Vanaf vandaag kan de ‘Plopsaland De Panne app’ gratis geïnstalleerd worden op smartphones. De applicatie is de perfecte gids tijdens een bezoek aan Plopsaland De Panne.

Plopsaland De Panne stelt vandaag haar eigen applicatie voor. De ‘Plopsaland De Panne app’ is de ideale gids tijdens een bezoek aan het pretpark: de bezoeker kan gebruik maken van de navigatie om snel de weg te vinden naar favoriete attracties, meet&greets en shows.

Zo ontdekt de bezoeker op verschillende plaatsen in het park leuke filmpjes en videoclips via de Scan&Kijk–functie. Maar de applicatie helpt ook bij het uitstippelen van het pretparkbezoek: De lengtemeter selecteert alle toegankelijke attracties op basis van de grootte van kinderen. Attracties kunnen bovendien geselecteerd worden op favoriete figuur. Zo navigeert de bezoeker meteen naar de ideale attracties uit het ruime aanbod. Ook belangrijke boodschappen, herinneringen en exclusieve voordelen ontvangt men tijdens het bezoek op de smartphone.

“We streven er naar om de interactiviteit tussen onze bezoekers, de Studio 100 -figuren en het pretpark voortdurend uit te breiden.”, legt Manager Digital Marketing Sebastien Momerency uit, “Via de Facebookpagina en vele online wedstrijden kon dit al van thuis uit. Via deze app introduceren we die beleving nu ook in het park.”

Via de verschillende app-stores of via www.plopsalandapp.com kan de nieuwe Plopsaland De Panne applicatie geïnstalleerd worden.

Telenet Hotspots

Sinds kort beschikt Plopsaland De Panne op 10 locaties over een Wi-Free zone. Daar kunnen Telenet-klanten met hun logingegevens gratis aanmelden en surfen zo veel als ze willen. Andere bezoekers kunnen in een Plopsa Winkel een voucher ophalen om 1 uur gratis op het netwerk te surfen. Ook deze hotspots zijn terug te vinden op het interactieve parkplan van de Plopsaland De Panne applicatie.

Anubis Miles Club

Eerder dit jaar lanceerde Plopsa de ‘Anubis Miles Club app’. Dit is een applicatie waarmee fans van de attractie 'Anubis The Ride' hun ritjes kunnen opsparen. Wie op het einde van het seizoen de meeste ritjes gespaard heeft maakt kans op een gratis jaarabonnement. Het klassement is te volgen via de Facebookpagina van Plopsa op www.facebook.com/plopsaparken.

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken.

Plopsa nodigt alle burgemeesters uit voor de officiële opening van het Plopsa Theater.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 29 Jun 13

Op zondag 14 juli opent het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. De Burgemeester van Samson & Gert nodigt hierop al zijn collega’s uit.

De Burgemeester van Samson & Gert bereidt een verrassing voor. Op 14 juli nodigt hij al zijn collega-burgemeesters en andere genodigden uit voor de officiële opening van het Plopsa Theater in Plopsaland De Panne. De burgemeesters en andere genodigden betreden als eerste het nieuwe theater en genieten van de première van de Samson & Gert Zomershow.

Het nieuwe luxueuze theater prijkt op het Dorpsplein naast Mayaland. Het is uitgerust met 1.406 luxezetels en een foyer met een capaciteit van meer dan 1.400 personen. “Vanaf 15 juli gaan de dagelijkse parkshows met Studio 100-artiesten in het Plopsa Theater door, maar het nieuwe theater opent ook mogelijkheden voor de B2B-markt. Externe partijen zullen de feest- en theaterzaal kunnen huren”, legt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof uit. De totale prijs voor de bouw van het theater bedraagt € 6 miljoen.

Iedere weekdag van 15 juli tot en met 16 augustus genieten bezoekers van de ‘Samson & Gert Zomershow’ vol leuke grappen en nieuwe liedjes. Tijdens het weekend speelt Kabouter Plop de pannen van het dak met de ’Plop op vakantie’-show.

 

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken.

Feestelijke opening van ‘De Wereld van Kaatje’ tijdens het pinksterweekend in Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Kris Peeters @ 14 Mei 13

Tijdens het verlengde pinksterweekend vieren Kaatje, Kamiel en Viktor feest in Plopsaland De Panne. Ze openen hun eigen themazone met twee coole attracties. Samen met de nieuwe KetnetBand geeft Kaatje iedere dag een spetterend optreden.

Kaatje, Kamiel en Viktor van Ketnet openen hun eigen themazone tijdens het pinksterweekend: Ze trakteren hun fans op verrassingsoptredens en meet & greets. Bovendien geeft Kaatje iedere dag een spetterend optreden samen met de nieuwe KetnetBand.

In de nieuwe themazone ‘De Wereld van Kaatje’ ontdekken Kaatje, Kamiel en Viktor twee leuke attracties: Viktor’s Race is een spannende coaster waarin kinderen samen met Viktor door de ruimte scheuren. De familieattractie Kaatje zoekt eendje vertelt al dobberend op het water het tralalaatje van Kaatjes zoektocht naar eendje. Maar ook Frits en Frats ontbreken niet in ‘De wereld van Kaatje’: Het Frits en Frats Theater wordt omgedoopt tot een ijsjestent. En Kamiel? Die krijgt samen met Kaatje en Viktor een levensgroot standbeeld op het plein.

De nieuwe KetnetBand maakt het feest compleet tijdens het verlengde weekend. Op zaterdag 18 mei geven de ‘oude’ en ‘nieuwe’ bandleden samen met Kaatje een feestelijk concert. Ze nemen afscheid van de oude leden en vieren de opening van ‘De Wereld van Kaatje’ in Plopsaland De Panne. Op zondag en maandag zingen bezoekers met Kaatje en de nieuwe KetnetBand mee.

 

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken

Plopsaland De Panne verkozen tot beste Belgische pretpark.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 5 Apr 13

Plopsaland De Panne verkozen tot beste Belgische pretpark

Plopsaland De Panne wint 4 Diamond ThemePark Awards

 

Plopsaland De Panne wint 4 Diamond Theme Park Awards (Benelux):

Meest Kindvriendelijke Pretpark, Beste Achtbaan, Beste Website en Beste Sociale Media.

In de categorieën Beste Horeca, Beste Personeel en Beste Pretpark kaapt Plopsaland De Panne een tweede plaats weg. Brons haalt het pretpark in de categorie Park met de Beste Evenementen.

 

Plopsaland De Panne werd door een professionele vakjury en 40.000 pretparkfans in 11 van de 14 Benelux-categorieën genomineerd. Het pretpark gaat met 8 Top 3-plaatsen naar huis, waarvan 4 gouden medailles. De uitreiking vond plaats in Toverland (NL).

Plopsaland De Panne wordt voor de derde keer op rij verkozen tot Meest Kindvriendelijke Pretpark. “Het park draagt kindvriendelijkheid hoog in het vaandel”, legt organisator Patrick Joossens uit, “Wij hielden rekening met de voorzieningen in het park, zoals aangepaste kindertoiletten, buggyparkings en mogelijkheden om luiers te verversen, maar ook met de mate waarin het pretpark zich verplaatst in de leefwereld van kinderen. Het aanbod aan attracties, shows, meet&greets en de mogelijkheid tot het schminken van kinderen spreken tot de verbeelding.”

Anubis The Ride wordt voor de tweede keer tot Beste Achtbaan gekroond. “De achtbaan werd in 2009 gebouwd en glijdt soepel over de metalen rails. Je wordt met andere woorden niet door elkaar geschud, zoals dat met oudere coasters dikwijls wel het geval is. Het verrassingseffect waarbij je in 2 seconden tot een snelheid van 90 km/u gelanceerd wordt, is zeer geliefd bij coasterliefhebbers. De mooi gethematiseerde ingang is zeker ook een plus“, verduidelijkt Parkmanager Wim Wauters het succes van de attractie.

Ook de online marketingafdeling van Plopsa valt in de prijzen. De website en sociale media-activiteiten winnen beiden goud.

De website van Plopsa wint voor de eerste keer goud. Ze werd een jaar geleden volledig vernieuwd. “Daarbij zijn we vertrokken vanuit het standpunt van onze bezoekers. We willen dat ze in een minimum aan kliks de gezochte informatie vinden. Bovendien integreerden we een aantal tools waarmee ze hun bezoek gemakkelijk kunnen voorbereiden. Zo kan geselecteerd worden op je favoriete Studio 100-figuur en op de grootte van je kinderen. De integratie van Google Streetview is ook handig. We maken de website zo interactief mogelijk, zodat surfen op onze site een ware belevenis is”, licht Online Marketing Coördinator Sebastien Momerency toe. De site registreert jaarlijks 3,5 miljoen bezoekers. Ze omvat de 5 Plopsa-parken: Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden (NL) en Holiday Park (DE).

Voor de tweede keer op rij wint Plopsa de Beste Sociale Media Award. Zowel Twitter als Facebook zijn geïntegreerd in de website. “Met onze Facebookpagina proberen we kort op de bal te spelen en alle vragen van volgers te beantwoorden. Met suggesties gaan we aan de slag binnen het bedrijf. We nemen onze bezoekers en volgers serieus en doen er alles aan zodat ze graag komen naar onze parken. Daarnaast genieten volgers van unieke blikken achter de schermen, zoals concepttekeningen en plannen van onze uitbreidingen, en profiteren ze van wekelijkse wedstrijden en andere voordelen. We zetten ook regelmatig ludieke acties op touw, zoals recent ‘Op met Plop in Poperinge’ ”, zegt Sebastien Momerency.

Plopsaland De Panne eindigt op de tweede plaats in de categorie Beste Pretpark na De Efteling (NL). “Dat Plopsaland De Panne als beste Belgische pretpark verkozen wordt, is een bekroning voor het hele Plopsa-team. We blijven hard werken om deze nummer 1 plaats te behouden”, zegt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof trots.

Als kers op de taart wint ook de PlopsaFansite goud in de categorie Beste Park-Fansite in het Nederlands tijdens de uitreiking in Toverland. De site wordt beheerd door Plopsa-fan van het eerste uur Nick Jespers. Dat brengt het aantal nummer 1-plaatsen voor Plopsa op vijf.

 

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken.

Mega Toby krijgt eigen themafiguur in Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Kris Peeters @ 28 Maa 13

Superheld Mega Toby krijgt een eigen themafiguur in Plopsaland De Panne.

Louis Talpe stelt met trots de nieuwe Plopsa-figuur voor.

 

 

“Tof dat ook Mega Toby een alter ego krijgt in Plopsaland De Panne. Mega Mindy zal tevreden zijn, dan is ze niet meer alleen om boeven te verjagen in het pretpark. Hij is alleszins even gespierd als de echte Mega Toby.” lacht Louis Talpe geamuseerd tijdens zijn ontmoeting met de nieuwe Plopsa-figuur.

Mega Toby is de veertiende themafiguur die kinderen kunnen ontmoeten in Plopsaland De Panne. Hij zal een vrolijk duo vormen met Mega Mindy, die twee jaar geleden haar intrede in het park deed.

Ook deze tv-helden zijn te bewonderen in Plopsaland De Panne: Kabouter Plop en Kwebbel; Bumba en Bumbalu; Maya de Bij en Flip de Sprinkhaan; Kaatje en Viktor; Wickie de Viking en Halvar; Piet Piraat en Berend.

Plopsaland De Panne opent op zondag 31 maart opnieuw haar deuren na een korte winterslaap.

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken.

Plop trakteert Busseniershof in Poperinge.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 23 Maa 13

 

Plop trakteert Busseniershof in Poperinge

op verrassingsontbijt

 

De meeste Plopsa-abonnees wonen in Busseniershof te Poperinge. De inwoners werden vandaag gewekt door Plop, Maya de Bij en een zestigkoppige fanfare. Ze genoten van een lekker verrassingsontbijt en muziek. De familie Maes kreeg een gratis verlenging van hun Plopsa-abonnement cadeau, omdat ze de langste onafgebroken abonnee uit de wijk is.

 

De voorbije week telde Plop op zijn Facebookpagina af naar de straat met het meeste Plopsa-abonnees. Vanmorgen werd de winnende straat door Plop en Maya de Bij getrakteerd op een verrassingsontbijt. In het Busseniershof van Poperinge wonen 52 Plopsa-abonnees.

Om 8u30 marcheerden Plop en Maya de Bij samen met Hummer-limousine, zestigkoppige fanfare en burgemeester Dejaegher de wijk binnen. Nieuwsgierige kinderen, mama’s en papa’s keken door de ramen en stonden in pyjama op de stoep. Ze trokken snel hun kleren aan om de stoet te vervoegen.

De Hummer-limousine hield halt bij het huis van de familie Maes, onafgebroken abonnee sinds 2009. Overdonderd en verrast nam de familie plaats in de limousine. Niemand in de straat is langer abonnee bij Plopsa, daarom krijgen ze een gratis verlenging van hun Plopsa-abonnement cadeau.

Alle bewoners werden getrakteerd op muziek en een heerlijk Panos- en Friesland Campina –ontbijt. De croissants, chocoladekoeken, fruitsap en (choco)melk vielen bij jong en oud in de smaak.

“Dat het Busseniershof in Poperinge op nummer 1 staat, is op zich geen verrassing. Het is een wijk met veel jonge gezinnen.” legt burgemeester Christof Dejaegher uit.

Een Plopsa-abonnement is populair door de onbeperkte toegang tot vijf Plopsa-parken en tal van andere voordelen. “Meer dan 20.000 gezinnen zijn Plopsa-abonnee in België. In sommige straten van België wonen zelfs meer dan 50 abonnees. Met deze ludieke actie wil Plop trouwe bezoekers de aandacht geven die ze verdienen.” verduidelijkt Algemeen Directeur Steve Van den Kerkhof.

Plopsaland De Panne opent op zondag 31 maart opnieuw haar deuren na een korte winterslaap.

 

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken

 

€ 16,5 miljoen aan nieuwigheden in de Plopsa-parken.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 8 Maa 13

Ondanks de economische crisis, blijft Plopsa investeren in haar pretparken. Plopsaland De Panne stelt 2 nieuwe themazones en een nieuw theater voor. Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden pakken uit met nieuwe K3-attracties en Plopsa Coo verwelkomt nieuwe dieren in haar Wildpark.


De economische crisis sloeg nog niet toe in de Plopsa-parken. Plopsa werkt verder aan de uitvoering van haar masterplan om van Plopsaland De Panne een all-weather bestemming te maken en de andere parken nog attractiever te maken. “In 2012 ontvingen we 2,6 miljoen bezoekers in onze parken, het was ons tweede beste jaar ooit. We beogen 3 miljoen bezoekers met de hele groep. Om dat te realiseren, moeten we blijven investeren in onze parken.” legt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep, uit.

 

Dit jaar 2 nieuwe themazones en nieuw theater in Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne zal er dit seizoen anders uitzien. Wickie de Viking en Kaatje krijgen elk een eigen zone met attracties. Aan de ingang opent een nieuw theater, op het Dorpsplein verschijnt een heuse kiosk en de heldhaftige auto Rox krijgt een vaste stek. “Een bezoek aan Plopsaland De Panne moet voor kinderen vandaag even boeiend zijn als 10 jaar geleden. Daarom is de introductie van hedendaagse populaire tv-figuren in ons pretpark noodzakelijk.” verduidelijkt Parkmanager Wim Wauters.

Wickie de Viking zone

Plopsaland De Panne opent deze zomer een volledige nieuwe themazone rond het Studio 100 –figuurtje Wickie de Viking. De totale oppervlakte van de zone bedraagt 5.000 m². Meer dan 2.500 m² gesculpteerde rotsen geven de Vikingbaai vorm. De zone is opgebouwd rond twee gloednieuwe familieattracties: Bezoekers vliegen tegen een snelheid van 70 km/uur draaiend heen en weer op De Grote Golf. In de spectaculaire Vikingbaai bekampen ze elkaar met waterkanonnen in Wickie The Battle. Ook verschijnen er 2 horecapunten in de nieuwe zone. Plopsa investeert € 5,5 miljoen in de opbouw en thematisering.

Plopsa Theater

De dagelijkse parkshows met Studio 100-artiesten gaan vanaf de zomer door in een nieuw luxueus theater op het Dorpsplein naast Mayaland. Het 'Plopsa Theater' wordt uitgerust met 1.400 luxezetels en een foyer met een capaciteit van meer dan 1.250 personen. De nieuwe locatie en de luxueuze afwerking opent nieuwe mogelijkheden voor de B2B-markt. De totale prijs voor dit project is € 6 miljoen. Het theater wordt op 15 juli officieel geopend door Samson & Gert. Op het Dorpsplein zelf wordt het buitenpodium vervangen door een sierlijke Kiosk.

De wereld van Kaatje

Kaatje, Kamiel en Viktor van Ketnet krijgen vanaf de paasvakantie een eigen zone met twee vernieuwde thema-attracties in Plopsaland De Panne. Plopsa investeert € 750.000 in de thematisering en opbouw van de nieuwe zone: Viktor’s race is een spannende coaster waarin kinderen samen met Viktor door de ruimte scheuren. De familieattractie Kaatje zoekt eendje vertelt al dobberend op het water het tralalaatje van Kaatjes zoektocht naar eendje. Maar ook Frits en Frats ontbreken niet in ‘De wereld van Kaatje’: Het Frits en Frats Theater wordt omgedoopt tot een ijsjestent. En Kamiel? Die krijgt samen met Kaatje een levensgroot standbeeld op het plein.

Kaatje, Kamiel en Viktor openen hun eigen zone tijdens het pinksterweekend. Ze komen elk jaar terug voor Meet & Greets en leuke liveshows. De zone is open voor het publiek vanaf de paasvakantie.

Ook Rox krijgt een plaatsje in het park. De SpringFlyer wordt in een nieuw jasje gestopt en omgedoopt tot ROX-Flyer.

Verder investeert Plopsa in een nieuw verlichtingsplan met tientallen nieuwe lantaarns en nieuwe lichtmasten voor de parking, vernieuwde beschilderde parkeerplaatsen voor gehandicapten, een nieuw sanitair blok aan het ‘Plopsa Theater’ en een vernieuwd sanitair blok in het restaurant Fred Kroket.

 

Plopsa Indoor Hasselt

De buitenzone van Plopsa Indoor Hasselt breidt uit met een K3-Brandweermolen waarop kinderen als echte brandweermannen met een brandweerslang blussen. Ook het bestaande verkeerspark wordt in een K3-kleedje gestopt. Kinderen maken al rijdend op een wagentje kennis met het hoe en waarom van verkeersregels. Een investering van € 250.000 gaat met de uitbreiding en herthematisering gepaard. Scholen kunnen vanaf dit jaar een unieke K3-verkeersles boeken tijdens een schoolreis naar Plopsa Indoor Hasselt. Sander Reumers, Operations Coördinator, is tevreden: “Met de nieuwe K3-Brandweermolen en het K3-Verkeerspark bezorgen we Ploppertjes nog meer plezier. De K3-Verkeersklas is bovendien niet alleen plezierig, maar leert kinderen zich veilig te begeven in het verkeer. Op een speelse manier uiteraard, maar zo onthouden ze beter.”

 

Plopsa Coo

Plopsa Coo maakt van haar Wildpark een heuse safaribelevenis. Daarvoor investeert ze in drie safari-jeeps. De jeeps vervangen vanaf de zomer de huidige toeristentreintjes die door het Wildpark rijden. Hierdoor wordt de tocht dynamischer en avontuurlijker. “Bovendien zullen bezoekers dit jaar meer dieren kunnen bewonderen. Er zullen nieuwe everzwijnen en wolven te zien zijn, maar ook het hertenbestand is uitgebreid.” zegt Parkmanager Jean-Luc Bertrand.

 

Plopsa Indoor Coevorden

Het Nederlandse Plopsa-park opent een nieuwe buitenzone met Maya-Speeltuin en twee nieuwe K3-attracties: de K3-Brandweermolen en het K3-Verkeerspark. Een investering van € 500.000 zorgt ervoor dat het themapark zich vanaf nu een all-weather locatie mag noemen. De zone wordt op 27 april officieel geopend door de meiden van K3, evenals het buitenplein dat tot Koning Willem-Alexanderplein gedoopt wordt. “Het wordt een feestelijke dag in oranje stijl met tal van wedstrijden en festiviteiten. We kijken vooral uit naar de komst van K3.” zegt Harold de Vries, Operations Coördinator. Ook in Nederland kunnen scholen vanaf dit jaar een schoolreis met bijhorende K3- of Mega Toby-verkeersklas boeken.

 

Holiday Park

Ook het Duitse Holiday Park wordt niet vergeten. Plopsa investeert € 2,5 miljoen in de opbouw en thematisering van een volledig nieuw Maya de Bij-restaurant, diverse infrastructuurwerken ter optimalisering van de Wildwaterrivier en een nieuwe gethematiseerde ingang tot de attractie Tabalugas Avontuur. “Het is belangrijk om de beleving van onze bezoekers te verbeteren. Daarom investeren we in de aanleg van nieuwe wegen en werken we aan een betere inplanting van verschillende attracties.” licht Parkmanager Bernd Beitz toe.

 

Tekst  en  foto's:  © 2013 Plopsa Parken.

 

 

Gigantisch Kerstfeest in Plopsa-parken.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 3 Dec 12

Gigantisch Kerstfeest in Plopsa-parken

De Plopsa-figuren maken zich klaar voor de gezelligste winter ooit. Winter Plopsaland staat synoniem voor een park met meer dan 100 kerstbomen, duizenden lichtjes en leuke Kerstanimatie. Ook Plopsa Indoor Hasselt deelt in deze fantastische kerstsfeer met een speciale Kabouter Klus Kerstshow.

 

 

 

Plopsaland De Panne

Vanaf 8 december wordt Plopsaland De Panne omgetoverd tot Winter Plopsaland. Met meer dan 100 kerstbomen, duizenden lichtjes, kampvuren, animatie en feeërieke muziek zal Plopsaland meer dan ooit schitteren, net als de Plopsa-figuren die voor de gelegenheid hun winteroutfit aantrekken.

Terwijl de bezoekers zich laten onderdompelen in de magische kerstsfeer kunnen ze genieten van de talloze binnen- en buitenattracties en van de magische ontmoetingen, ook met de Kerstman in zijn Kersthuis. Vanaf 22 december wordt het ruime attractieaanbod nog uitgebreid met een ijspiste en de achtbaan ‘Crazy Coaster’. Op het programma van het Groot Theater staat de Dobus Kerstshow waarin Dobus op zoek gaat naar zijn kerstcadeautje.

Van 26 tot en met 30 december geeft Dobus even de fakkel door aan Ketnet en Mega Mindy. De bezoekers kunnen dan in het Groot Theater genieten van de wervelende show ‘Ketnet Kerst’ met Charlotte en 5 finalisten van Junior Eurosong van de voorbije 10 jaar. Als klap op de vuurpijl is ook Mega Mindy op deze dagen van de partij met een eigen Kerstshow. Deze vijf leuke winterdagen worden afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Winter Plopsaland

 • Dobus: 8, 9, 15, 16, 22, 23, 24, en 31 december + 2-6 januari
 • Mega Mindy en Ketnet Kerst-show: 26-30 december
 • Plopsaland De Panne is gesloten op 25/12 en 1/1/2013

Plopsa Indoor Hasselt

In Plopsa Indoor Hasselt is het altijd mooi weer. Ontvlucht de koude en ga naar het leukste indoorpark van België om er magische kerstkriebels te beleven. Ontdek alle attracties en geniet van de spannende Kerstshow met Kabouter Klus. Kabouter Klus is heel druk bezig om zich voor te bereiden op het grote Kerstfeest. Hij heeft al veel lekkere Kerstkoekjes gebakken. En wat hoort er nog meer bij Kerst dan koekjes? Ja, juist, pakjes! Maar er zit een heel ondeugend pakje bij. Wie kan Kabouter Klus vertellen waarom het pakje zo stout is?

Kerst met Kabouter Klus: van 22/12/2012 t.e.m. 6/1/2013 uitgezonderd op 25/12 en 1/1/2013.

Over Plopsa:

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 5 parken uit: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en de toeristische site Plopsa Coo. In 2010 werd het eerste Nederlandse park, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Eind 2010 werd het bestaande Duitse park, Holiday Park, overgenomen. Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. Naast de parken beheert Plopsa ook 2 externe Plopsa Winkels in Wijnegem Shopping Center en in Hasselt. Meer informatie over de Plopsa-parken op www.plopsa.be.

Tekst  en foto's  © 2012 Plopsaparken.

Plopsaland De Panne bouwt nieuwe themazone én nieuw theater.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 18 Okt 12

Plopsaland De Panne bouwt nieuwe themazone én nieuw theater

Plopsaland investeert 12 mil euro tegen de zomer van 2013

Plopsaland De Panne pakt volgend jaar uit met een volledig nieuwe themazone met 2 nieuwe attracties en een restaurant rond het populaire figuurtje Wickie de Viking. Daarnaast verschijnt op het Dorpsplein een nieuw luxueus theater. Het totaalbudget voor beide investeringen bedraagt 12 miljoen euro.

 

Wickie de Viking-zone

Het Studio 100-figuurtje Wickie de Viking meert aan in Plopsaland De Panne en krijgt er samen met zijn vrienden een volledig nieuwe themazone. Dit betekent een investering van maar liefst 6 miljoen euro. “Plopsa wil zijn bezoekers nog meer thrill en plezier bieden.” aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep “Daarom plaatsen we in de nieuwe zone 2 leuke familieattracties: een Splash Battle en een Disk’O Coaster”.

In de Splash Battle varen de bezoekers met een drakar door een vikingbaai. Tijdens hun tocht van 155 meter kunnen de bezoekers andere vikingboten met een waterkanon onder vuur nemen en riskeren ze zelf ook een salvo van waterstralen. Lijkt het gevaar even geweken? Dan ligt het parcours nog bezaaid met special effects die zeer verrassend kunnen zijn.

Bij de Disk’O Coaster zitten de bezoekers op een schijf met het gezicht naar buiten gericht. De schijf vliegt aan een snelheid van 70km/u al draaiend heen en weer over een heuvelachtige baan van 92 meter die aan de uiteinden 16 meter hoog reikt.

“De capaciteit van beide attracties is 1.000 personen per uur.” legt Parkmanager Wim Wauters uit. “Naast de 2 nieuwe attracties komt er in de vikingzone ook een restaurant, een uitgiftepunt en een shop.” De nieuwe zone verrijst op de plaats van het huidige Groot Theater.

 

Nieuwe theaterzaal

De dagelijkse shows met Studio 100-artiesten gaan vanaf volgende zomer door in een nieuw luxueus theater dat naast Mayaland op het Dorpsplein wordt gebouwd en het huidige Groot Theater zal vervangen. Voor het comfort van de bezoekers wordt de zaal uitgerust met 1.300 luxe-zetels en een ruime lobby. De totale prijs voor dit project bedraagt eveneens 6 mio euro.

De nieuwe locatie en de luxueuze afwerking opent ook nieuwe mogelijkheden. “Met het nieuwe theater heeft onze afdeling Plopsa Business & Event Solutions een extra troef in handen. Daarmee kunnen we nog beter inspelen op de specifieke noden van de bedrijvensector.” zo zegt Sales Director Dan Dewerchin.

De bouwwerken voor de Wickie de Viking-zone en het theater starten in december 2012. De opening is voorzien tegen de zomer van 2013. In de daaropvolgende jaren worden op de site van Plopsaland De Panne nog een subtropisch zwembad en een hotel geopend.

 

Wickie de Viking

In 2008 nam moederbedrijf Studio 100 het Duitse bedrijf EM Entertainment over en verwierf hierdoor onder meer de rechten van het avontuurlijke tekenfilmfiguurtje Wickie de Viking. De kleine Viking wordt nu het thema van de nieuwe zone in Plopsaland De Panne. Sinds de overname van EM Entertainment integreert Plopsa meer en meer de nieuwe figuren in de parken. Wickie de Viking is in Duitsland immens populair en ook in België zijn de uitzendingen van de avonturier hervat. Op dit moment werkt Studio 100 aan een remake van de bekende serie. De nieuwe versie komt in 2013 op tv.

 

 

Tekst  en foto’s © 2012 Plopsaland De Panne 

Plopsaland De Panne zaterdag 22 september afgehuurd
Share
Auteur: Steven Loockx @ 21 Sep 12

Plopsaland De Panne is komende zaterdag gesloten voor het grote publiek. Het park is immers afgehuurd door een privé-partner. Plopsaland De Panne nodigt iedereen uit om zondag naar het park te komen. En voor wie K3 aan het werk wil zien, stelt zijn bezoek best uit naar volgende week.

Afgehuurd

Plopsaland De Panne is zaterdag 22 september afgehuurd. Hoewel dit overal in de Plopsa-communicatie vermeld is, wil Plopsaland De Panne via deze weg extra benadrukken dat het park zaterdag uitzonderlijk gesloten is. Zondag 23 september is Plopsaland wel geopend.

De 4 daaropvolgende weekends is het groot feest in Plopsaland. Het meest bezochte pretpark van België maakt zich klaar voor de komst van de populairste meidengroep aller tijden: K3! Op 29&30 september, 6&7, 13&14, 20&21 oktober kunnen alle K3-fans hun idolen live aan het werk zien tijdens de exclusieve K3 Bengeltjes Weekends!

Tekst en foto: ©2012 - Plopsaland De Panne

Mooie zomer voor Plopsa-parken
Share
Auteur: Steven Loockx @ 1 Sep 12

De Plopsa-parken zijn uiterst tevreden over de voorbije zomer. Plopsaland De Panne beleefde de tweede beste zomer ooit met 520.000 bezoekers, een kleine terugval van 6% in vergelijking het recordjaar 2011. Plopsa Coo steeg tijdens de maanden juli en augustus met 5% naar 216.000 bezoekers.

Plopsaland De Panne

Hoewel de eerste weken van juli te maken hadden met fris en nat weer, kregen de Plopsa-parken veel bezoekers over de vloer. “Plopsaland De Panne noteert met 520.000 bezoekers de tweede beste zomer ooit.” zegt Wim Wauters, Park Manager van Plopsaland De Panne. Vorig jaar ontving Plopsaland tijdens de zomer netiets meer bezoekers, namelijk 6%. 2011 was dan ook een topjaar met de opening van de nieuwe overdekte zone Mayaland.

“Het najaar van Plopsaland ziet er eveneens veelbelovend uit. De evenementenkalender staat gevuld met enkele topevenementen zoals 8 optredens van K3 tijdens de ‘K3 Bengeltjes Weekends’ en ‘Halloween’ dat nog steeds aan populariteit wint.” vervolgt Wim Wauters. En met ‘Winter Plopsaland’ wordt het seizoen in alle gezelligheid afgesloten.

Plopsa Coo

Ook Plopsa Coo is zeer tevreden over de voorbije maanden. “Wij ontvingen 5% meer bezoekers dan vorig jaar.” weet Park Manager Jean-Luc Bertrand. Plopsa Coo ontving 216.000 bezoekers. “Vooral onze nieuwste coaster Vicky The Ride is zeer populair.” aldus Jean-Luc.

Dat de zomer zich eind juli heeft herpakt met warmezomerdagen, had uiteraard gevolgen voor het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt waar het bezoekersaantal tijdens de zomer 30% lager lag in vergelijking met de gematigde zomer van vorig jaar. Echter, het goede voorseizoen en wellicht ook het drukbezochte naseizoen zullen er voor zorgen dat Plopsa Indoor Hasselt het jaar zal afronden met ongeveer 300.000 bezoekers.

Tekst: ©2012 Plopsaland De Panne

 

Plopsa tevreden over bezoekersaantal in juli
Share
Auteur: Steven Loockx @ 1 Aug 12

Plopsaland De Panne en Plopsa Coo mochten deze maand maar liefst 324.000 bezoekers verwelkomen. Beide parken kregen evenveel bezoekers over de vloer als vorig jaar.

Plopsaland De Panne

Het meest bezochte park van België, Plopsaland De Panne, telde in de maand juli zo’n 231.000 bezoekers. Desondanks het slechte weer in de eerste vakantiemaand heeft het park in juli 2012 evenveel bezoekers als vorig jaar. Sinds de opening van Mayaland, met 10 overdekte attracties, is Plopsaland De Panne veel minder weersafhankelijk. “De mensen kunnen dus ook bij ons terecht als het regent,” aldus Wim Wauters, Parkmanager Plopsaland De Panne, “bij hoge temperaturen zoeken de mensen er zelfs afkoeling.”

Plopsa Coo

Hetzelfde verhaal luidt bij Plopsa Coo. In juli 2012 had het park in de Belgische Ardennen 93.000 bezoekers (status quo 2011). Jean-Luc Bertrand, Parkmanager Plopsa Coo: “Juli is slecht gestart maar tijdens de goede derde week van juli heeft het park zichzelf overtroffen”.

Tekst: ©2012 - Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne aangenaam verrast met flashmob
Share
Auteur: Steven Loockx @ 27 Jul 12

Het populaire fenomeen ‘flashmob’ heeft ondertussen ook Plopsaland De Panne bereikt. De bezoekers werden gisteren, donderdag 26 juli, stipt om 13u aangenaam verrast door een flashmob van een groep van 1.500 kinderen en jongeren.

Flashmob

Een flashmob is een groep mensen die op een bepaald moment spontaan lijken samen te komen op een openbare plaats en daar een dans of een andere activiteit uitvoeren en direct erna weer opgaan in de massa. Deze groep van 1.500 kinderen en jongeren met een leeftijd van 3 tot 15 jaar kwamen spontaan bijeen op het Dorpsplein van Plopsaland De Panne om het publiek te vermaken met een dans van 5 minuten. De groep uit de regio Pévèle (Frankrijk) heeft zich wekenlang voorbereid om deze flashmob tot in de puntjes voor te bereiden. Een hartelijke dank aan alle medewerkers voor deze aangename verrassing voor de bezoekers en het park.

Tekst en foto’s: ©2012 - Plopsaland De Panne

 

 

Plannen subtropisch zwembad Plopsaland voorgesteld
Share
Auteur: Steven Loockx @ 24 Jul 12

Op 5 juli diende Plopsaland De Panne de bouwaanvraag in voor een subtropisch zwembad. Deze morgen (24 juli) werden de plannen uitgebreid voorgesteld aan de gemeenteraadsleden. Als alles volgens plan verloopt, staat de opening op de agenda voor juli 2014.

Uniek concept

Op een oppervlakte van ongeveer 3500 m², zowel binnen als buiten, is er voor elk wat wils: meerdere peuter- en kleuterbaden met speelelementen, een lazy river waar je meedeint op de stroming, een ‘25 meter’-bad voor wie baantjes wil trekken, een golfslagbad en meerdere leuke glijbanen. De capaciteit van het zwembad bedraagt gelijktijdig 750 à 900 personen.

“In juli 2014 verwachten we de eerste zwemmers te ontvangen op voorwaarde dat de bouwvergunning voor eind september 2012 wordt goed gekeurd” aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-group. Plopsaland De Panne beschouwt deze investering als een mooie bijkomende troef om van het park een ‘all weather’-bestemming te maken. Aan de bouw van dit subtropisch zwembad hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.

Overeenkomst

Het gemeentebestuur van De Panne is heel tevreden over de samenwerking. Robert Butsraen, burgemeester van De Panne: “Deze samenwerking is de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad.”

Plopsaland De Panne zal in samenspraak met het gemeentebestuur speciale tarieven hanteren voor de inwoners van De Panne. Zo krijgen inwoners en scholen van De Panne de garantie dat er voor hen steeds plaats zal zijn aan een gunstig tarief.

Tekst en concept art: ©2012 - Plopsaland De Panne

Plopsa biedt tussenoplossing voor personen met een beperking
Share
Auteur: Sven Martens @ 22 Jul 12

Plopsa is van mening dat de gesprekken omtrent de toegankelijkheden voor personen met een beperking tussen de verschillende ministeries en belangenverenigingen veel te lang dreigen aan te slepen. Daarom biedt Plopsa, na overleg met het ministerie van Economische Zaken, zelf een voorlopige tussenoplossing aan. Begeleiders van personen met een beperking hebben voortaan de mogelijkheid om een document te ondertekenen waardoor ze zelf de beslissing kunnen nemen de toegankelijkheidsvoorschriften van Plopsa niet op te volgen.


Als attractiepark wordt Plopsa geconfronteerd met twee wetten die betrekking hebben op ons beleid voor bezoekers met een handicap. Deze twee wetten zijn echtertegenstrijdig.
Enerzijds geldt de wet van 10 mei 2007 ter bestrijding van discriminatie. Anderzijds is er de wet van 10 juni 2001 op de uitbating van attractietoestellen, waarin staat dat de exploitant van een attractie een risicoanalyse dient uit te voeren om aan te tonen dat een attractietoestel voldoet aan de veiligheidsverplichting en verplicht is deze bevindingen toe te passen tijdens de uitbating door eventueel preventiemaatregelen op te leggen voor bepaalde doelgroepen.
Naar aanleiding van incidenten en ervaringen uit het verleden met gelijkaardige attracties koos Plopsa als eerste pretpark in België ervoor, naast een interne risicoanalyse, om deze risicoanalyses eveneens telaten uitvoeren door een externe partij, namelijk TÜV. Op basis van deze analyses raden wij de toegang tot bepaalde attracties ten stelligste af voor bezoekers met een beperking, zij het mentaal zij het fysiek.


Tussenoplossing

Wanneer echter de begeleider van een bezoeker met een handicap een bepaalde attractie met de persoon die hij begeleidt toch wil betreden, zullen wij op basis van de anti-discriminatiewetgeving de toegangniet weigeren, noch goedkeuren.
Weliswaar eisen wij in deze gevallen begeleiding onder de vorm van 1 begeleider per gondel, dit voornamelijk voor evacuatiedoeleinden, en dienen de betrokken begeleiders een document te ondertekenen waarin ze verklaren op de hoogte te zijn gesteld dat Plopsa ten stelligste afraadt sommige attracties (zoals vernoemd in de ‘Gids voor personen met een handicap en hun begeleiders’) te betreden op basis van de eerder vernoemde risicoanalyses. Het te ondertekenen document is beschikbaar bij het onthaal van ieder Plopsa-park.
We hopen zo snel mogelijk met de ministeries en alle betrokken verenigingen en belangenorganisaties tot een compromis te komen tussen beide wetten. De doelstelling moet zijn zo weinig mogelijk bezoekers te moeten weigeren op attracties opdat alle bezoekers optimaal van hun verblijf in onze parken kunnen genieten en dit op een veilige manier.
Plopsa zal de media dan ook ten gepaste tijde op dehoogte houden van de verdere evolutie in deze problematiek.

Tekste: ©2012 - Plopsaland De Panne

Foto: ©2009 -  Juan Martínez - Pretparken.be

Plopsaparken tevreden over de paasvakantie.
Share
Auteur: Kris Peeters @ 13 Apr 12

Plopsa-parken tevreden over paasvakantie

Plopsa Indoor Hasselt en Plopsaland De Panne halen
evenveel bezoekers als vorig jaar.

 

 

Plopsa Indoor Hasselt en Plopsaland De Panne blikken terug op een mooie paasvakantie. Beide parken ontvingen samen evenveel bezoekers als vorig jaar: 134.000. Plopsa Indoor Hasselt noteerde een stijging van maar liefst 110 procent tegenover vorig jaar. Plopsaland De Panne kende echter een daling van 20 procent, maar in verhouding tot de grote temperatuurverschillen met vorig jaar, is dat verschil relatief beperkt.

Plopsaland De Panne, Plopsa Indoor Hasselt

Ook al hebben we in Plopsaland De Panne een daling in het bezoekersaantal, toch zijn we tevreden over de afgelopen paasvakantie: Plopsa Indoor Hasselt en Plopsaland De Panne ontvingen tezamen evenveel bezoekers als vorig jaar.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa-groep. Vorig jaar ontvingen Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt samen maar liefst 134.000 bezoekers, een aantal dat dit jaar werd geëvenaard.

Vooral het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt profiteerde volop van het slechte weer en zag zijn bezoekersaantal meer dan verdubbelen tot zelfs 110% in vergelijking met vorig jaar. Plopsaland De Panne eindigde met een daling van 20 procent. “Vorig jaar ging Plopsaland De Panne tijdens de paasvakantie door het dak door het mooie lenteweer. Bovendien was er een week overlapping met de Franse paasvakantie wat voor heel wat Franstalige bezoekers zorgde.” verklaart Van den Kerkhof.

Mayaland

Dat Plopsaland De Panne ondanks het barslechte weer kan terugblikken op een goede paasvakantie is grotendeels te danken aan Mayaland. Deze nieuwe overdekte zone met maar liefst 10 attracties laat de bezoekers ook op slechte dagen genieten van hun bezoek.

Over Plopsa:

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 5 parken uit: het themapark Plopsaland De Panne, het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt en de toeristische site Plopsa Coo. In 2010 werd het eerste Nederlandse park, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Eind 2010 werd het bestaande Duitse park, Holiday Park, overgenomen. Plopsa-parken combineren de magie van de Studio 100-figuren met het plezier van vele topattracties in een unieke omgeving. Naast de parken beheert Plopsa ook 2 externe Plopsa Winkels in Wijnegem Shopping Center en in Hasselt. Meer informatie over de Plopsa-parken op www.plopsa.be.

 

Tekst en foto: ©2012 - Plopsaland De Panne - Juan Martinez.

 

Plopsaland De Panne ontvangt 10 miljoenste bezoeker
Share
Auteur: Sven Martens @ 3 Apr 12

Vandaag ontving Plopsaland De Panne zijn 10 miljoenste bezoeker. Die eer viel te beurt aan de familie Vander Linden uit Hoeilaart. Koning Plop sloeg de kinderen tot ridder en het gezin ging naar huis met een gigantisch prijzenpakket.

10 miljoenste bezoeker

Plopsaland De Panne ontving vandaag zijn 10 miljoenste bezoeker. De familie Vander Linden met kinderen Tibo (7j.) en Arne (5j.) waren de gelukkigen. Onder begeleiding van een bandje werden ze naar de troon van Koning Plop gebracht. Koning Plop heette hen van harte welkom en sloeg de kinderen tot ridder. “Het is zo leuk om vanaf nu een ridder te zijn van Koning Plop” aldus de kleine Tibo.


Daarna kregen de kinderen een prijzenpakket uit handen van Gert Verhulst en Steve Van den Kerkhof, Gedelegeerd Bestuurder van de Plopsa Groep. Ook Gert Verhulst was overdonderd door de viering: “Toen we met Samson & Gert startten, had ik nooit durven dromen dat dit zo’n succes zou worden. Dat we nu plots 10 miljoen bezoekers hebben in ons eigen pretpark, is ongelooflijk.”

 


Nadien openden Koning Plop, Tibo en Arne symbolisch het nieuwe pretparkseizoen. Plopsaland De Panne ontving vorig jaar 1.245.000 bezoekers. De nieuwe overdekte zone Mayaland en de uitgebreide show- en evenementenkalender zullen ook dit jaar vele gezinnen overtuigen om Plopsaland De Panne te bezoeken.
Niet alleen het gezin Vander Linden viel in de prijzen, alle bezoekers van Plopsaland De Panne kregen lekkere Plopkoeken. De viering eindigde met de Plopdans. Zo werd het nieuwe pretparkseizoen feestelijk ingezet.

 

 

 

Tekst en foto: ©2012 - Plopsaland De Panne

Plopsaland bouwt subtropisch zwembad.
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 24 Mei 11

Nieuw subtropisch zwembad in De Panne


Plopsaland De Panne en de gemeente De Panne hebben een intentieverklaring ondertekend voor de bouw van een nieuw subtropisch zwembad bij Plopsaland. Voor de gemeente De Panne is deze samenwerking de beste optie in de zoektocht naar alternatieven voor het verouderde gemeentelijk zwembad. Plopsaland beschouwt deze extra investering dan weer als een mooie bijkomende troef om van het park een all-weather bestemming te maken. Aan de bouw van dit subtropisch zwembad hangt een prijskaartje van 16 miljoen euro.


Nieuwe plannen sportcomplex Oosthoek

'De zoektocht naar een geschikte locatie voor een nieuw en vlot bereikbaar zwembad, is reeds een tijdje aan de gang', aldus burgemeester Robert Butsraen.  'Het sportcomplex op de Oosthoek, met ons zwembad en onze sportzaal, dateert al van het begin van de jaren '70 en is aan vervanging toe', vult Ann Woestijn, schepen van sport, aan.

Binnen de nieuwe plannen voor de Oosthoek, die voorzien in een grotere sportzaal en meer sportvelden, is er geen plaats meer voor een zwembad. Daarop werden er verschillende pistes onderzocht voor een nieuw zwembad, waaronder een mogelijke samenwerking met Plopsaland dat als meest interessante optie uit de bus kwam.

 

 

All weather-bestemming

Plopsaland De Panne werkt reeds volop aan een masterplan om van het themapark een all weather-bestemming te maken. De eerste fase, de bouw van de nieuwe overdekte zone Mayaland aan het inkomplein, wordt binnen een maand afgerond. In een tweede fase wordt de opening van een ruim klassehotel en een nieuwe theaterzaal voorzien.

‘Door de samenwerking met de gemeente De Panne kunnen we de tweede fase uitbreiden met een subtropisch zwembad. Hiervoor wordt een extra budget van 16 miljoen euro voorzien. Het investeringsbedrag van de tweede fase met het hotel, theaterzaal en subtropisch zwembad loopt nu op tot 27,5 miljoen euro.’ aldus Steve Van den Kerkhof, Algemeen Directeur van de Plopsa-groep.

Het subtropisch zwembad past perfect binnen het kader van de all-weather bestemming. Het wordt een gethematiseerd zwemparadijs rond de Studio 100-figuren. Dit concept is uniek in de wereld. Op een oppervlakte van ongeveer 3500 m² is er voor elk wat wils: een peuter- en kleuterbad, een 25-meter bad, leuke glijbanen en wellnessvoorzieningen. De capaciteit van het zwembad bedraagt 1.000 personen.

 

Overeenkomst

‘De intentieverklaring tussen de gemeente De Panne en Plopsaland werd door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd’, aldus burgemeester Butsraen, 'nu kunnen we de details uitwerken voor een definitieve en langdurige overeenkomst.'

Zowel de bouw als de exploitatie zullen door Plopsaland worden uitgevoerd. De bouw zal medio 2012 starten en zal 24 maanden duren. Plopsaland zal in samenspraak met de gemeente speciale tarieven hanteren voor de inwoners van De Panne. Zo krijgen de inwoners en scholen van De Panne de garantie dat er voor hen steeds plaats zal zijn aan een gunstig tarief.

 

Discussieer mee over dit nieuwe project op ons forum! KLIK

Tekst en foto's: ©2011 Plopsaland De Panne

PlopperdePlop, nieuws vanuit De Panne!
Share
Auteur: Michiel De Sutter @ 12 Apr 11

Nieuw theater, start van het seizoen en nieuwe attracties.

Men zit niet stil in land van Plop en Samson. In Plopsaland De Panne en Plopsa Coo is het nieuwe seizoen van start gegaan en dat terwijl men nog naarstig bouwt aan zowel het nieuwe Mayaland voor De Panne als aan Wickie The Ride in Plopsa Coo. En als kers op de taart kondigde Steve Van den Kerkhof ook aan dat er volgend jaar opnieuw geïnvesteerd wordt in Plopsaland De Panne, men gaat een nieuw theater bouwen. De Plopsafansite maakte volgende artikels rond het nieuws uit de Plopsagroep.

 

 

 

Nieuw theater voor de zomer van 2012

In de zomervakantie van 2012 opent Plopsaland De Panne een nieuw theatergebouw. Het gebouw zal gelegen zijn naast Mayaland, het overdekte themagedeelte dat op 25 juni zal openen. Plopsa voorziet een budget van 5 miljoen euro voor het te bouwen theater.

De artiesten van Studio 100 treden vanaf de zomervakantie van 2012 op in een gloednieuw theater. Algemeen directeur Steve Van den Kerkhof verklapte dit nieuwtje in Het Nieuwsblad. Het nieuwe theatergebouw zal verrijzen naast Mayaland, het themagedeelte waar de figuren uit Maja de Bij centraal zullen staan en dat vermoedelijk zal openen op 25 juni dit jaar. De theaterzaal zal een polyvalent karakter krijgen doordat de tribunes ingeklapt kunnen worden, waardoor er ook een feestzaal of restaurant kan ontstaan voor 750 personen. Plopsa verwacht dat er een kostenplaatje van 5 miljoen euro aan dit nieuwe project zal hangen.

In januari 2012 komt er definitief een einde aan het complex ‘De vergulden fazant’, één van de laatste erfenissen uit het Meli-tijdperk. ‘De vergulden fazant’ omvat verschillende grote vergader- of restaurantruimtes. Tot 2008 bevonden ook de kantoren van de directie van Plopsa en Plopsaland De Panne zich in dit gebouw.

 

Goede start van het nieuwe seizoen

Het nieuwe pretparkseizoen van de Plopsa-parken is gestart met erg mooie bezoekersaantallen. Het zonnige weer wist heel wat mensen te overtuigen om richting Plopsaland De Panne of Plopsa Coo te trekken. Maar liefst 19.000 bezoekers – 11.500 op zaterdag (Telenet Klantendag) en 7.500 op zondag – konden genieten van de attracties en talrijke aanpassingswerken in Plopsaland De Panne. Gisteren (maandag) brachten bijna 8.000 personen een bezoek aan het themapark aan de Belgische kust.

Ook in Plopsa Coo zorgde de zon voor een geslaagde seizoensstart. Op zaterdag brachten ontving het park in de Belgische Ardennen 1.200 bezoekers, zondag waren dat er zelfs 3.000.

 

 

 

Nieuwe attracties komen toe in Mayaland

Nog in Plopsaland De Panne zijn de afgelopen dagen de eerste attracties voor het nieuwe themagedeelte Mayaland toegekomen. Het gaat onder meer over de gele glijbaan, de draaiboot in de vorm van een boomstam (Kontiki – Zierer) en de valtoren in de vorm van een bloemenstengel (Family free fall – Zierer). Deze laatste twee staan overigens ook al opgebouwd.

Naast de opbouw van attracties zal er de volgende maanden koortsachtig gewerkt worden aan de decoratie in het nieuwe themagedeelte. De themagevels aan de buitenkant zullen enigszins afwijken van de concepttekeningen die in september vorig jaar zijn gepubliceerd. Bezoekers zullen Mayaland niet betreden onder een grote bijenkorf, maar zullen onder een heuse boomstronk moeten wandelen.

De opening van Mayaland zou, volgens een artikel in de Belgische krant het Nieuwsblad gisteren, voorzien zijn op zaterdag 25 juni. Het gebouw omvat naast het gedeelte met attracties ook nog een horecapunt, twee restaurants en een winkel. Mayaland zal een capaciteit hebben van ongeveer 2.400 mensen, en is met een bedrag van 8 miljoen euro één van de grootste investeringen ooit voor Plopsaland De Panne.

Plopsa heeft ook nieuwe foto’s van Mayaland gepubliceerd op hun Facebook pagina. Hierop blijkt dat ook de gele glijbaan ondertussen is opgebouwd.

Wil je meer info over de Plopsaparken, kijk dan gerust in onze parkgids.
Wil je mee praten over de verandering in de Plopsaparken, surf dan naar ons forum!

 

Met grote dank aan Plopsafansite & Nick Jespers.

Tekst: © 2011 Plopsafansite
Foto's:
© 2010 Plopsafansite, © 2008 Nick Jespers - Pretparken.be, © 2010 Jelle Verelst - Pretparken.be, © 2011 Plopsa Coo
Bron: Plopsafansite, Het Nieuwsblad

Derde Plopsa Fanday in Plopsaland de Panne.
Share
Auteur: Jelle Verelst @ 4 Sep 10

Plopsa Fanday in Plopsaland De Panne

Vandaag, zaterdag 4 september, was het de derde Plopsa Fanday in Plopsaland de Panne. Deze dag werd georganiseerd door de PlopsaFansite, maar ook pretparken.be was erbij en luisterde aandachtig naar de toekomstplannen van de Plopsa-groep. Deze tekst is dan ook een samenvatting van de teksten op de plopsafansite en wat onze man hoorde.
 

 

 

 

Plopsaland De Panne

Mayaland

Eind dit jaar zal Plopsaland De Panne van start gaan met de bouw van Mayaland. Het nieuwe, overdekte themagebied zal een tiental attracties omvatten en zal tevens ook een eigen restaurant krijgen. Daarnaast zal restaurant Mr. Spaghetti mee verwerkt worden in het nieuwe gebouw.

Later dit jaar zal in Plopsaland De Panne het startschot gegeven worden voor de bouw van Mayaland. De opening van het overdekte themagebied is voorzien begin juli 2011, of ten laatste begin september 2011. Restaurant Mr. Spaghetti zal nog geopend blijven tot na de winteropenstelling, maar zal onmiddellijk daarna afgebroken worden. De grondwerken voor het nieuwe gebouw zullen reeds eerder van start gaan.

Het nieuw gebouw zal thematisch volledig gedecoreerd in het thema van Maja de Bij, het figuurtje dat sinds 2008 eigendom is van Studio 100 Media. Mayaland zal enkele attracties bevatten die we ook kennen uit de twee Plopsa Indoor-parken; zoals de Woeste Zee (Kontiki – Zierer) en Vuurtoren (Family free fall – Zierer). Van deze laatste attractie zullen overigens twee geopend worden. De attracties krijgen een volledig ander thema mee, dan in de parken van Hasselt of Coevorden, zodat deze ook in het geheel van Mayaland zullen passen. Ook doe-attracties zoals de Glijbaan, het Ballenbad of de Speelboom uit Plopsa Indoor Hasselt of Coevorden zullen een plaatsje krijgen in Mayaland.

Daarnaast voorziet het park ook twee unieke attracties in het nieuwe themagebied. Eén attractie zal de demoliton ride van Zamperla worden, vergelijkbaar met de Cars Quatre Roues Rallye uit de Walt Disney Studios. In plaats van auto’s zullen er waterlelies rondjes draaien op deze attractie.

Horeca

Het grote horecapunt in het gebouw zal aangekleed zijn naar een grote honingboom, vergelijkbaar met het Plop Restaurant in het onlangs geopende Plopsa Indoor Coevorden. Daarnaast zal er aangrenzend een nieuw horecapunt verschijnen dat opnieuw gespecialiseerd zal zijn in Italiaanse gerechte zoals pasta en pizza. Dit nieuwe restaurant zal wellicht opnieuw de naam Mr. Spaghetti krijgen. Zowel het exterieur als het interieur van het nieuwe horecapunt zal geheel in Italiaanse sfeer baden. Op de huidige conceptplannen voorziet het park zelfs een eigen kanaal waarop een gondel drijft.

Nieuw theater

In een latere fase zal er ook een nieuw theatergebouw geopend worden nabij de ingang van het park. Hierdoor zal er op langere termijn een groot gebied vrij komen achteraan in het park, op de locatie waar op dit moment nog het Groot Theater staat. Vermoedelijk gaan deze gronden gebruikt worden om een nieuw themagebied te openen rond figuur Wickie de Viking, waarbij een achtbaan één van de opties is.

Kleine veranderingen

De carrousel, die op dit ogenblik op het voorplein staat, zal misschien verplaatst worden naar zijn oude plaats. Op de huidige plaats van de carrousel zal dan een kiosk komen voor optredens. Dit zijn echter nog maar ideeën, er bestaan nog geen concrete plannen voor!

 

Plopsa Coo

Spinning Coaster

Eerder dit jaar kondigde algemeen directeur Steve Van den Kerkhof een nieuwe attractie aan voor Plopsa Coo : een spinning coaster. Momenteel beschikt het park nog steeds niet over de nodige vergunning. Het verdict zal wellicht later deze maand volgen.

Eind april maakte algemeen directeur Steve Van den Kerkof in een interview met de krant De Standaard bekend dat Plopsa Coo een nieuwe attractie zal openen in 2011. Het gaat om een spinning coaster, een achtbaan waarbij de treintjes rondspinnen. De attractie zal vooraan in het park geopend worden, op de locatie waar de Old-Timers al heel wat jaren rondrijden. De track van de nieuwe achtbaan zal zich uitrekken tot aan de ingang van de Bobslee, en zal verschillende keren over het wandelpad naast de Plopsa Winkel slingeren.

De achtbaan zal het thema van Wickie de Viking krijgen. Plopsa Coo zal het eerste Plopsa-park worden waar Wickie de Viking een eigen attractie krijgt. In Plopsa Indoor Coevorden heeft de vikingjongen reeds zijn eigen horecapunt gekregen.
 

Bouwvergunning

Het park beschikt op dit moment nog niet over de bouwvergunning, maar verwacht later deze maand een antwoord. Indien het park een negatief antwoord zou ontvangen, is de kans groot dat de achtbaan er niet zal komen. Bij positief antwoord gaat Plopsa de contacten met de constructeurs hervatten, zodat de opbouw van de attractie zo snel mogelijk van start kan gaan. De opening zou voorzien zijn voor begin juni of juli 2011.

De entreeprijs voor Plopsa Coo zou overigens in 2011 ongewijzigd blijven. De kassaprijs voor het park blijft € 24.

 

Wijnegem Shopping Center

Volgende week zal de Plopsa Winkel in het Wijnegem Shopping Center tijdelijk de deuren sluiten. Deze winkel is één van de twee winkels die buiten de parken is gelegen. Later deze maand zou een volledig vernieuwde Plopsa Winkel opnieuw de deuren openen.

Vanaf volgende week zal er gestart worden met een groot vernieuwingsproject voor de Plopsa Winkel in het Wijnegem Shopping Center, nabij Antwerpen. De winkel zal enkele weken gesloten blijven en volledig vernieuwd worden. Na afloop zal de winkel qua stijl vergelijkbaar zijn met die van de Plopsa Winkels van Plopsaland De Panne en Plopsa Coo. De winkel in Wijnegem zal tevens ook uitgebreid worden door de stockruimte sterkt te verkleinen.

Plopsa Winkel Wijnegem bestaat ondertussen meer dan 10 jaar, en werd vroeger beheerd door Studio 100 onder de merknaam “De Kijkbuis”. Begin jaren 2000 werden alle Kijkbuis-winkels in Vlaanderen gesloten, met uitzondering van de winkel in het Wijnegem Shopping Center. Deze winkel was veruit de populairste en succesvolste van allemaal. Het beheer van de winkel werd toen vergelaten aan Plopsa, die de winkel oorspronkelijk hernoemde naar “De Plopsalandwinkel”. Enkele jaren terug veranderde de naam opnieuw, deze keer naar de naam “Plopsa Winkel”.

De heropening van de vernieuwde Plopsa Winkel is voorzien voor later deze maand. Een datum is nog niet bekend gemaakt.

 

Duits Plopsa Park

Eerder maakte Studio 100 bekend dat er concrete plannen zijn om enkele Plopsa Indoor-parken te openen in Duitsland. Op de PlopsaFanday 2010 maakt Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof bekend dat de groep bezig is met exclusieve onderhandelingen voor de overname van een pretpark in Duitsland. Deze besprekingen zouden in een laatste fase zitten. Het is echter niet bekend met welk Duits park Plopsa aan het onderhandelen is. Het zou gaan om een park dat tussen de vijfde en tiende plaatst staat in Duitsland, verdere info ontbreekt.


Forum

Op ons forum staat er al een kleine week een topic “Plopsa-groep, eens van een andere kant bekeken...” Steve van de Kerhof, algemeen directeur van de Plopsa-groep, begon zijn toespraak voor de tientallen fans vandaag met de punten te bespreken die in dit topic werden opgemerkt. Wil je weten wat hij te vertellen had, of wil je er mee over discussiëren? Dan kan dit op ons forum.

 

Veel dank aan: Plopsaland De Panne, Plopsafansite.be
Tekst: © 2010 Nick Jespers - Plopsafansite.be, © 2010 Jelle Verelst, Michiel de Sutter, Jimmy van Dijck - Pretparken.be
Foto's: © 2010 Plopsafansite.be, © 2009 Jimmy Van Dijck - Pretparken.be, © 2010 Dimitri Remers

Oma Plopsa viert haar 85ste verjaardag!
Share
Auteur: Nick Jespers @ 18 Jul 09

Aanstaande zaterdag, 18 juli, wordt "Oma Plopsa" Rachel Lammens 85 jaar. Sinds de opening bezoekt Rachel Plopsaland De Panne bijna dagelijks wat neerkomt op meer dan 1.400 bezoeken! Naar aanleiding van deze verjaardag trakteert Plopsaland alle bezoekers die aanstaande zaterdag een verjaardagskaart voor Rachel meenemen op een ijsje!

 • Trouwste bezoeker Plopsaland De Panne, Rachel Lammens, wordt 85 jaar!
 • Rachel bezocht Plopsaland De Panne al meer dan 1.400 keer!
 • Gratis ijsje voor alle bezoekers die zaterdag een verjaardagskaart voor Rachel meenemen.

Oma Plopsa, Rachel Lammens, is al vanaf het eerste uur fan van Samson & Gert. Samen met haar man keek ze sindsdien naar iedere aflevering van Samson & Gert en reisde ze het hele land af om de shows van het duo te kunnen zien.

Rachel was dan ook in de wolken toen ze vernam dat Studio 100 het voormalige Meli Park -waar ze vroeger werkte en slechts op een kilometer van haar deur- had overgenomen. Tijdens de winter voor opening van het nieuwe Plopsaland klom ze iedere dag steevast op haar fiets om de vorderingen van de werken te bekijken.

Sindsdien bezoekt ze Plopsaland De Panne dagelijks. Plopsaland is haar paradijs. In Plopsaland ziet ze gelukkige mensen en vrolijke kinderen, dat maakt haar gelukkig. Iedereen kent haar: de artiesten van Studio 100, de medewerkers en zelfs de bezoekers. Ze heeft ondertussen ook een schare fans achter zich. Rachel heeft Plopsaland ondertussen al meer dan 1.400 keer Plopsaland bezocht! Geen enkele 85-jarige heeft ooit vaker een themapark bezocht!

GRATIS IJSJE

Rachel wordt zaterdag 18 juli 85 jaar! Dat wordt natuurlijk gevierd in Plopsaland! Naar aanleiding van die verjaardag trakteert Plopsaland De Panne met een ijsje. Iedereen die op zaterdag 18 juli een verjaardagskaart voor Rachel mee naar Plopsaland neemt, krijgt een gratis ijsje.

Tekst/foto: Plopsa

Win het eerste ritje op Anubis: The Ride
Share
Auteur: Nick Jespers @ 6 Maa 09

Plopsaland De Panne opent op 5 april de nieuwste achtbaan en tevens snelste achtbaan van België. Het park organiseert een wedstrijd waarbij je het eerste publieke ritje van Anubis: The Ride kan winnen!

Het is ondertussen alweer 3 jaar geleden dat een Belgisch park uitpakte met een nieuwe achtbaan, als we het debacle met Vertigo uiteraard buiten beschouwing laten. In 2006 opende Plopsaland De Panne namelijk de SuperSplash, een combinatie van een achtbaan en een waterattractie, in een volledig opgeknapte Piratenzone.

Datzelfde park pakt dit seizoen uit met een spectaculaire gelanceerde achtbaan die volledig in het teken zal staan van het Studio 100 en Nickelodeon-programma Het Huis Anubis. In slechts 2 seconden haalt de attractie zo’n 90 km/u. Nadat je razendsnel op 34 meter hoogte ben, duik je naar beneden om vervolgens de wereld drie keer op zijn kop te zien.

Het is tevens de eerste keer dat een Plopsa-park uitpakt met een attractie van dit kaliber. De groep hoopt hiermee de doelgroep van het park te verhogen tot kinderen/jongeren van ongeveer 15 jaar.

Anubis: The Ride

Het stationsgebouw zal gebaseerd zijn op het gebouw dat in de serie dienst doet als Huis Anubis. Het  Huis Anubis van Plopsaland De Panne wordt op 70% van de ware grootte nagebouwd. In de wachtrij maken de bezoekers kennis met de verschillende kamers uit het programma. Op de bovenverdieping vindt men het station van de achtbaan.

Win het eerste ritje

De attractie zal voor het grote publiek openen op 5 april 2009. Wil je als eerste een ritje op Anubis: The Ride beleven? Het park geeft 10 duotickets weg waarmee je toegang hebt tot het park en exclusief als eerste op deze achtbaan mag. Het enige wat je moet doen is een email sturen naar Plopsa: virginride@plopsa.be. Wie weet ben jij wel een van de gelukkigen!


Tekst: Nick Jespers – Pretparken.be
Foto: Plopsa

Plopsa-parken blikken terug op een schitterend jaar
Share
Auteur: Nick Jespers @ 8 Jan 09

Plopsa blikt terug op een schitterend seizoen. Tijdens seizoen 2008 ontving de groep zo’n anderhalf miljoen bezoekers, waarvan de overgrote meerderheid het hoofdpark Plopsaland De Panne bezocht. Dit is een stijging van ruim 3 procent ten opzichte van seizoen 2007.

Plopsa, de pretparkengroep van Studio 100, ontving tijdens seizoen 2008 meer dan anderhalf miljoen bezoekers. Dit is een stijging van ruim 3 procent ten opzichte van het vorige topseizoen, in 2007. De groep zal in 2008 zo’n 23 miljoen euro investeren in diverse projecten.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne, het hoofdpark dat gelegen is in Adinkerke – De Panne, tikt af op 909.000 bezoekers. "De nieuwe Mega Mindy-attracties en de vele evenementen liggen aan de basis van dit succes", laat de groep weten via een persbericht. Dit jaar organiseerde het park voor de tweede keer een winteropening en mocht het park de acteurs uit de populaire jongerenreeks Het Huis Anubis meermaals verwelkomen.

Volgend jaar pakt het park uit met Anubis: The Ride, de eerste achtbaan in een Plopsa-park die je de wereld op z’n kop laat zien. De achtbaan lanceert je in 2 seconden de lucht in, tegen zo’n 90 km/u. De bouw van deze attractie kost zo’n 6 miljoen euro.

Plopsa Indoor Hasselt

Plopsa Indoor Hasselt ontving tijdens seizoen 2008 voor het eerst in de korte geschiedenis van het park meer dan 300.000 bezoekers. Het park noteerde een stijging 21.000 bezoekers ten opzichte van het tweede seizoen van het overdekte themapark. De stijging is te danken aan het grote aantal Waalse bezoekers dat het park voor het eerst ontdekt. Sinds midden december pakt Plopsa Indoor Hasselt ook uit met Franstalige Bumba Shows.

Eind deze maand pakt het park uit met de eerste nieuwe attractie sinds de opening in 2005. De Vliegende Fietsen zal een kopie worden van de attractie die ook in de twee zusterparken, Plopsaland De Panne en Plopsa Coo, ook te vinden is. Daarnaast zal ook de Buitenzone omgevormd worden naar een Mega Mindy Zone. Er zal zo’n kleine 500.000 euro geïnvesteerd worden in deze verandering.

Plopsa Coo

Ook Plopsa Coo, aan de voet van de bekende Watervallen van Coo, kan een sterke stijging in het bezoekersaantal voorleggen. Bijna 352.000 personen brachten een bezoek aan het natuurrijke Plopsa-park. Het park ontving opvallend veel Waalse bezoekers. De lancering van Plopsa, het televisiegedeelte van Studio 100 op de Waalse zender Club RTL, ligt aan de basis van deze stijging.

Er zal deze winter bijna één miljoen euro geïnvesteerd worden in diverse zaken in Plopsa Coo. De attractie ‘Octopus’ zal bijvoorbeeld veranderen in een heuse Piet Piraat-attractie, tevens de eerste attractie van de stoere zeebonk in het Waalse landgedeelte.

Plopsa Indoor Coevorden

In het Coevorden opent eind dit jaar de eerste Nederlandse pretpark van Plopsa. Het park zal de helft groter zijn als Plopsa Indoor Hasselt. Met dit project is een investering van 15 miljoen euro gemoeid.

Tekst: Nick Jespers
Bron: Persbericht Plopsa

Senioren gratis naar de Plopsa-parken
Share
Auteur: Nick Jespers @ 24 Sep 08

Plopsa pakt uit met een primeur. Voortaan krijgen alle 70-plussers gratis toegang tot de Plopsa-parken. Dankzij dit unieke aanbod profileert Plopsaland zich als familiepark bij uistek en kunnen de senioren samen met hun kleinkinderen of leeftijdsgenoten de Plopsa-parken verkennen.

Voor de hele familie!

De Plopsa-parken zijn de ideale locatie voor een uitstap met de hele familie. Waar de grootouders nu soms thuisblijven omdat ze een toegangsticket te duur vinden, kunnen ze voortaan gratis naar de Plopsa-parken en zo samen met hun kleinkinderen genieten van een leuk dagje uit. Volgend jaar evalueren de Plopsa-parken het seniorenvoordeel.

Met kleinkinderen of leeftijdsgenoten

De 70-plussers kennen het vroegere Meli-park of Télécoo wellicht nog uit hun jeugdjaren. Ondertussen is er heel wat veranderd. Met dit exclusieve voordeel krijgen de 70-plussers een unike kans om de Plopsa-parken – Plopsaland De Panne (het vroegere Meli-park), Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo (in de Belgische Ardennen, bij de gelijknamige waterval) – te (her)ontdekken, samen met hun kleinkinderen... of leeftijdgenoten. De senioren genieten van de talrijke attracties, een leuke wandeling in betoverende decors of een kop koffie met gebak in één van de themarestaurants.

Tekst: Plopsa
Foto: Nick Jespers

Is een nieuwe parking de oplossing voor Plopsaland De Panne?
Share
Auteur: Nick Jespers @ 2 Sep 08

Onderzoeksbureau Vectris heeft de plannen bekend gemaakt dat de verkeersdoorstroming in de dorpskernen van De Panne en Adinkerke moet bevorderen. Het plan bevat ook ideeën om het centrum van Adinkerke te ontlasten van het verkeer richting Plopsaland De Panne.

Een ruime tijd geleden is onderzoeksbureau Vectris gestart met een onderzoek om de verkeersdoorstroming in de dorpskernen van De Panne en deelgemeente Adinkerke, waarin Plopsaland gelegen is, te bevorderen.

Frequentie treinen en tram

Eén van de grote problemen is de doorstroming richting Plopsaland De Panne. Op topdagen zijn er immers ellenlange files naar het park, die vaak tot op de autosnelweg staan. Deze files worden mee veroorzaakt door de hoge frequentie van trein en trams: bezoekers die met de auto komen moeten telkens wachten tot de trein of tram gepasseerd is vooraleer ze verder kunnen rijden naar één van de parkings van het park.

De plannen

De plannen van onderzoeksbureau Vectris omvatten verschillende ideeën om de files richting Plopsaland De Panne waarschijnlijk te doen verdwijnen. De eerste aanpassing dient reeds te gebeuren aan de brug en rotonde aan de autossnelweg. Een vermeerdering van het aantal rijstroken moet ervoor zorgen dat mensen die niet naar het park gaan niet nodeloos in de file moeten staan.

Om de dorpskern van Adinkerke te ontlasten voorziet Vectris een nieuwe afrit aan oostelijke kant van de rotonde of toekomstige brug. Deze afrit komt uit op een weg die auto’s, dewelke richting het park rijden, onmiddellijk naar een nieuwe parking laat rijden. Om de doorstroom richting de parking optimaal te bevorderen zal er ook een tunnel voorzien worden onder de treinsporen.

De nieuwe parking zou gelegen zijn aan overkant van de weg waar Plopsaland De Panne gelegen is. In een interview met Het Nieuwsblad laat Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof weten dat er een mogelijkheid bestaat dat er een monorail zal komen, die de bezoekers veilig van de parking naar het park laat gaan. Een andere optie is dat er een voetgangerstunnel komt onder de De Pannelaan.

Enthousiast

Zowel burgemeester Robert Butsraen van De panne als Plopsa-directeur Steve van den Kerkhof kijken enthousiast uit naar de plannen, al moet er nog een hele weg afgelegd worden. Beide personen hopen echter dat de plannen vlug gerealiseerd kunnen worden, omdat zowel Plopsaland De Panne als de dorpskernen van De Panne als Adinkerke hier voordeel bij hebben.

 

Tekst: ThemeParkVision
Bron: Het Nieuwsblad 
Illustratie/grafiek: Nick Jespers (ThemeParkVision)
Foto's: Nick Jespers (ThemeParkVision)

 

Celeste (6) is de 6 miljoenste bezoeker van Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Nick Jespers @ 30 Jul 08

Vandaag ontving Plopsaland De Panne de 6 miljoenste bezoeker sinds de omvorming van Melipark naar Plopsaland (De Panne) in 2000. Het was de zesjarige Céleste die samen met haar ouders en broertjes het park bezocht die in de prijzen viel.

Céleste De Pourcy (6) uit Dikkelvenne, deelgemeente van het Oost-Vlaamse Gavere, is de 6 miljoenste bezoeker van Plopsaland De Panne. Het gezin De Pourcy werd uitgebreid in de bloemetjes gezet door Gert Verhulst, baas van Studio 100; Burgemeester Modest, uit Samson & Gert en kersvers burgemeester Robert Butstraen van De Panne.

Opnieuw topjaar

Tijdens de eerste helft van de zomervakantie ontving het park zo’n 200.000 bezoekers, wat ongeveer even veel is als in juli vorig jaar. Het park verwacht dat het bezoekersrecord van seizoen 2008 zal verbroken worden. In het najaar zijn er nog evenementen zoals de verjaardag van Plop, Halloween, Sinterklaas en Winter Plopsa.

Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt

Ook in Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt kijkt men tevreden terug naar de eerste helft van de zomervakantie. Ze ontvingen respectievelijk 80.000 en 30.000 bezoekers. Tijdens de regenachtige dagen bleek Plopsa Indoor een succesvol alternatief.

 

Tekst: Nick Jespers - ThemeParkVision
Foto: Plopsaland De Panne

Nieuwe achtbaan voor Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Nick Jespers @ 11 Jul 08

Plopsaland De Panne bestaat volgend jaar 10 jaar en zet alles op zijn kop. Naar aanleiding van dit grote feest pakt het themapark in 2009 uit met een unieke launchcoaster! Deze coaster lanceert de bezoekers in 2 seconden naar 90 km per uur. In de spannende rit die volgt, gaan de bezoekers maar liefst 3 maal over kop. Voor Plopsaland De Panne wordt het de eerste overkopattractie. Plopsaland De Panne investeert 7 miljoen euro in deze coaster. 

In 2 sec. naar 90 km/u: de snelste lancering in de Benelux!

Loopings

In 2009 zet Plopsaland De Panne voor zijn tienjarig bestaan het park op zijn kop. Letterlijk, want vanaf volgend jaar kunnen de bezoekers plaats nemen in een overkopattractie. De launch coaster van fabrikant Gerstlauer is een Europese primeur: onmiddellijk na een horizontale lancering waarbij de bezoekers in amper 2 seconden naar 90 km/u worden geschoten (sneller dan een sportwagen), volgt een droptower van 34 meter hoog. Verder volgen nog 2 “cork screws”, een combinatie van een kurkentrekker en een looping, en 2 “barrel rolls” waarbij de wagentjes rond hun as draaien.

Wagentjes

Bovendien zijn ook de wagentjes revolutionair. Deze zijn opgesteld zoals een tribune. Door het gradatieverschil hebben alle inzittenden de indruk dat ze op de eerste rij zitten.

Het overkop-gevoel wordt ook in de decoratie doorgetrokken. De coaster vertrekt vanuit een huis dat op zijn dak ligt. Geen enkel detail wordt vergeten. De boom op het erf, hooimijt en fiets tegen de gevel, … het staat allemaal op zijn kop!

10 jaar

In april 2000 opende Plopsaland De Panne voor het eerst zijn deuren. 10 jaar later is het park uitgegroeid tot het familiepark voor families met kinderen van 2 tot 12 jaar. Met de bouw van deze gedurfde launchcoaster versterkt Plopsaland het aanbod voor oudere kinderen tot 15 jaar.

Technische fiche

 • Type: Launchcoaster van Gerstlauer 
 • Hoogte: 34 meter 
 • Lengte coaster: 600 meter 
 • 4 wagentjes van 6 personen 
 • Toegankelijk vanaf 1 m 25 
 • Max. snelheid: 85 km/u 
 • Capaciteit: 700 personen/uur 
 • Aantal loopings: 3 

Tekst/foto's: Plopsa

Anubis Fandagen in Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Nick Jespers @ 17 Jun 08

Aankomend weekend staat het mysterie van Anubis centraal in Plopsaland De Panne, tijdens de Anubis Fandagen. Fans van het populaire Nickelodeon-programma krijgen er de kans om de acteurs uit het programma te ontmoeten en nadien te genieten van een spetterend optreden.

Op 21 en 22 juni vinden voor de eerste keer de Anubis Fandagen plaats in Plopsaland De Panne. Bezoekers krijgen er de kans om de handtekeningencollectie te vergroten tijdens de meet and greet. Nadien volgt er nog een spetterend optreden van Nienke, die muzikaal ondersteund zal worden door de Radio BembemBand.

Meet and greet

Tijdens de meet and greet zal Nienke (Loek Beernink) telkens vergezeld worden door twee andere inwoners van Het Huis Anubis. Op zaterdag zijn dit Mick (Vincent Banic) en Noa (Gamze Tazim). Fabian (Lucien van Geffen) en Joyce (Marieke Westenenk) brengen op zondag een bezoek aan Plopsaland De Panne.

Het Huis Anubis

Het Huis Anubis is een coproductie tussen Studio 100 en Nickelodeon. De eerste aflevering werd in september 2006 uitgezonden en was in Nederland onmiddellijk een groot succes. In Vlaanderen begint het programma ook populariteit te winnen bij de 12 tot 14-jarigen.

Het tweede deel van de tweede reeks eindigde enkele weken geleden. Enkele scènes uit de slotafleveringen van die reeks werden vorig jaar opgenomen in Plopsaland De Panne.

Tekst/bron: Nick Jespers (ThemeParkVision)
Foto: Plopsaland De Panne

Spring mee op het langste Belgische springkasteel in Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Nick Jespers @ 28 Mei 08

Na maanden van werk is de nieuwe entree van Plopsaland De Panne nu open. Aankomend weekend voorziet het park ook een unieke, extra attractie: het langste springkasteel van België.

Aankomend weekend kunnen de bezoekers van Plopsaland De Panne kennis maken met het langste springkasteel van België. Het springkasteel is zo’n 56 meter lang en kan je zaterdag en zondag exclusief bewonderen (en beleven).

Nieuwe ingang

Vanaf vandaag, woensdag 28 mei 2008, kunnen de bezoekers ook kennis maken met de gloednieuwe ingang van het park. De grote deur staat op een kier en is klaar om de eerste bezoekers te ontvangen! En ook in de gloednieuwe Plopsa Winkel staan alle spulletjes te wachten op een nieuwe eigenaar.

Op het forum kan je enkele foto’s vinden van de nieuwe entree. Daarnaast is er ook een poll voorzien waarin je je mening kan geven over deze grote veranderingen in het Plopsa-park aan de Belgische kust.

 

Tekst/bron: ThemeParkVision
Foto (archief): Nick Jespers

Plopsaland De Panne opent hommage aan Meli-park
Share
Auteur: Nick Jespers @ 2 Apr 08
Zondag 23 maart ging het nieuwe seizoen van Plopsaland De Panne van start. Naast de nieuwe attracties en vele veranderingen aan de bestaande infrastructuur opende er ook een kleine tentoonstelling die aandacht schenkt aan de rijke geschiedenis van het pretpark.

In 1999 nam Studio 100 Meli-park over van de familie Florizoone. Het park heropende in april 2000 als Plopsaland, het park waarin de figuren van Studio 100 de hoofdrol kregen. Jaar na jaar verdwenen er telkens meer attracties die uit het Meli-tijdperk afstamden zoals bijvoorbeeld het Sprookjesbos, de Meli-/Wandeltuinen of de Monorail.

Eén gebouw bleef de voorbije jaren echter overeind: het gebouwtje tussen het Dorpsplein en het Bos van Plop. Vorig jaar werd er in het huisje een televisie geplaatst waarop de retrospectieve uit het jaar 1985 vertoond werd. Voorbije winter werd het huisje lichtjes aangepast en verschenen er grote ruiten aan de voor- en zijkant van het gebouw.

In het huisje verscheen – opnieuw – de retrospectieve, aangevuld met tal van overige zaken die de geschiedenis van Meli kenmerkten zoals animatronics uit het Apirama, concepttekeningen van diezelfde darkride, posters en vlaggen van tientallen jaren geleden én zelfs een echt imkerpak.

Tekst en foto: Nick Jespers (Nick Jespers) 

Plopsaland De Panne opent nieuwe deuren
Share
Auteur: Nick Jespers @ 17 Maa 08
Aankomende zondag start het negende seizoen van Plopsaland De Panne. Voorbije winter werd er hard gewerkt aan enkele nieuwe attracties en tal van decoratieve aanpassingen. Zaterdag kregen de pretparkfans meer informatie over het aankomende seizoen en de grootse plannen voor 2009.

Op zondag 23 maart 2008 start het nieuwe seizoen van Plopsaland De Panne. Het is alweer het 9e seizoen onder eigenaar Studio 100.

De voorbije maanden zijn er bergen werk verzet. Niet enkel zijn er drie nieuwe attracties en een nieuw inkomplein, maar er werden ook tal van decoratieve aanpassingen verricht doorheen het park. Plopsaland De Panne opende vorige zaterdag exclusief de deuren voor de pretparkfans en kregen een rondleiding doorheen het park.

Inkom

De werken aan de nieuwe entree zijn reeds vergevorderd. De 12 meter hoge deur zie je reeds van ver en nodigt de bezoeker uit om het park te betreden. Onmiddellijk achter de deur vinden we een geheel nieuwe entree met links een nieuwe Plopsa Winkel en aan de rechterkant volgt er in een latere fase een hotel.

Op het einde van de nieuwe, overdekte Plopsa Boulevard staat de dubbeldek Carrousel die de voorbije 4 jaar aan de ingang van het Groot Theater stond. Het hele plein werd ook opnieuw beklinkerd. De nieuwe entree zal gebruikt worden vanaf begin juni.

Mega Mindy Zone

Achterin het park is er een nieuwe Mega Mindy Zone verschenen met twee nieuwe attracties en één horecapunt. De attracties staan er volledig, maar moeten enkel nog gedecoreerd worden. Deze werken zullen voornamelijk deze week gebeuren.

Mega Mindy Jetski is een draaimolen waarvan de voertuigen op het water “racen”. De Vliegende Fietsen is een interactieve draaimolen. De bezoekers dienen te trappen waarna het voertuig naar omhoog “vliegt”.

Rollerskater

Ook de decoratieve aanpassingen aan het station van achtbaan Rollerskater zijn in een finale fase. Bovenop het bestaande station is er een nieuwe verdieping verschenen waarop later deze week nog allerhande uitvergrote spullen moeten komen.

Daarnaast start de wachtrij van de attractie voortaan voor het station, nabij de grote foto van de hele Wizzy & Woppy-cast.

 

Veranderingen Kermiszone

De dubbeldek Carrousel werd verplaatst naar de nieuwe entreezone. De kleurrijke ballonnetjes van de Balloon Race werden verplaatst naar de vrijgekomen locatie aan het Groot Theater. Nabij restaurant Fred Kroket verscheen dan weer een nieuwe kinderdraaimolen met wagentjes.

Kinderbreakdance ‘Space’ is definitief verdwenen. Op de vrijgekomen locatie kreeg het smoutebollenkraam een plaatsje.

2009 feestjaar

Steve van den Kerkhof – algemeen directeur van Plopsa – verklapte zaterdag dat men het 10e seizoen sinds de overname van MeliPark door Studio 100 uitgebreid in de schijnwerpers wil plaatsen. Onder de noemer “Alles op z’n kop” dacht hij aan een nieuwe, spectaculaire achtbaan. De achtbaan zou ook uniek zijn in de Benelux.  De beslissing moet voor het einde van deze maand gemaakt worden, anders zal hij waarschijnlijk niet meer klaar zijn voor april 2009.

 

Tekst en foto's: Nick Jespers (ThemeParkVision)

Ketnet Freezzz lokt 48.000 bezoekers naar Plopsaland De Panne
Share
Auteur: Nick Jespers @ 7 Jan 08

Plop in de koudePlopsaland De Panne kijkt tevreden terug op de eerste winteropening. Een kleine 50.000 bezoekers bezochten Ketnet Freezzz / Winter Plopsa in het park aan de kust.

Voorbije kerstvakantie opende Plopsaland De Panne, in samenwerking met Ketnet, de winterpoorten. Naast heel het normale aanbod (m.u.v SpringFlyer en de Boomstammetjes), waren er ook heel extra winterattracties én was er ook een immens populaire show in het Groot Theater, waarin Kobe en Mega Mindy de hoofdrollen kregen.

Kobe en Mega Mindy-show

Kobe van Herwegen (de duivel-doet-al bij Studio 100) wil in de show graag zijn grootse kerstboom aankleden. Na heel wat knappe goocheltrucks tovert ie plots een ster vanuit het niets, maar kan hij ze niet op de boom plaatsen. Daarom roept hij de hulp in van Mega Mindy, die met haar megakrachten dat wel kan doen. Maar wanneer hij Mega Mindy wil toveren in een glazen kist krijgt hij… Mieke. Kobe weet niet dat Mega Mindy het alter-ego is van Mieke, dus moeten de kindjes hem toch wel helpen!

Hoewel Mega Mindy de publiekslieveling is, is het toch Kobe die de ster van de show is met zijn bijzonder knappe goocheltrucks en leuke tussenkomsten. Ook de transformatie van Mieke naar Mega Mindy gebeurd met de machine uit het gelijknamige programma en is dus voor de kinderen een bijzonder leuk detail.

48.000 bezoekers

Plopsaland De Panne was elke dag van de kerstvakantie – met uitzondering van kerst- en nieuwjaarsdag – geopend en ontving tijdens deze dagen meer dan 48.000 bezoekers. Plopsa kijkt dus tevreden terug op de eerste winteropening.

Zusterpark Plopsa Indoor Hasselt ontving voorbije winter 33.000 bezoekers, een kleine stijging ten opzichte van winter 2006-2007.

 

Tekst en foto: Nick Jespers (ThemeParkVision)

 


 

Plopsaland De Panne bouwt nieuwe inkom en Mega Mindy-attractie
Share
Auteur: Nick Jespers @ 18 Okt 07

Volgend jaar verwelkomt Plopsaland De Panne zijn bezoekers via een splinternieuwe inkom. De werken zijn volop bezig. Nieuwsgierigen kunnen de werken op de voet volgen op www.plopsa.be. Ook bouwt het park een nieuwe attractie, helemaal in de stijl van superheldin Mega Mindy.

Sinds de opening in 2000 zag Plopsaland De Panne zijn bezoekersaantal elk jaar groeien tot vermoedelijk 900.000 bezoekers voor 2007. Ieder jaar opnieuw verrast het park zijn bezoekers met nieuwe attracties en nieuwe zones. Volgend jaar pakt Plopsaland uit met een majestueuze inkomzone. In een tweede fase verrijst in diezelfde zone een hotel. De werken aan dit monsterproject startten eind augustus.

Nieuwe inkomzone

Volgend seizoen worden de bezoekers via de nieuwe inkomzone in stijl ontvangen. Deze zone vergroot niet enkel het gemak voor de bezoekers maar brengt hen met zijn Plopsa-kleedje ook meteen in de juiste sfeer.

Comfort

De ligging van het kassaplein biedt bijvoorbeeld al extra comfort. Dit plein sluit meteen aan op de parking waardoor zowel de bezoekers met de wagen als met het openbaar vervoer minder ver moeten wandelen om het park te betreden.

Voorts zorgen de 14 kassa’s en 12 toegangspoortjes voor een vlotte ontvangst op drukke momenten en kunnen de bezoekers bij slecht weer schuilen onder de 600m² grote overkapping aan de ingang. De nieuwe inkom voorziet eveneens een nieuw toiletgebouw net voor de ingang, een nieuw onthaal en een volledig uitgeruste EHBO-post.

Sfeer

Eenmaal voorbij de ingang ontdekken de bezoekers een Plopsa-boulevard met aan weerszijden nostalgische huisjes in Plopsa-stijl. Aan de linkerzijde verschijnt de Plopsa Winkel met een oppervlakte die dubbel zo groot is als de huidige winkel. Daarboven komen de nieuwe bureaus. Aan de rechterzijde verschijnt in een volgende fase het hotel.

De blikvanger van de nieuwe inkomzone is ongetwijfeld de 12m hoge voordeur op het kassaplein. Deze deur verwijst met een knipoog naar de oneliner “Ja, ik moest kloppen want de bel doet het niet” uit de Samson & Gert series waarmee ooit het Studio 100-verhaal begon.

De Plopsa-groep investeert 6 miljoen euro in de bouw van de nieuwe inkom.

Mega Mindy

Plopsaland De Panne investeert voor 2008 niet alleen in een nieuwe inkom. Op de vijver komt een nieuwe attractie rond de populaire Mega Mindy. Plopsaland De Panne kiest voor een familiemolen met jetski’s in Mega Mindy-stijl. Daarnaast komt er ook een Mega Mindy-horecapunt en krijgt het station van de Rollerskater een grondige opfrisbeurt. De totale kostprijs voor deze attracties bedraagt 1 miljoen euro.

Concept-tekeningen

Bouwwerken

De nieuwe inkomzone met het hotel is het grootste project dat sinds de opening in Plopsaland De Panne wordt gerealiseerd. Momenteel beslaat de bouwwerf een oppervlakte van 10.000m² waarvan 1.500 m² is bestemd voor de nieuwe Plopsa Winkel en bureaus, 5.000 m² gaat naar bestratingen en 3.500 m² naar beplanting.

Het hotel verschijnt op de locatie van de huidige Plopsa Winkel. De bouwwerken starten wellicht in augustus 2008. De bouw van het hotel is goed voor een investering van 8 miljoen euro.

Kijkkast

Nieuwsgierigen kunnen de werken op de voet volgen via de Kijkkast op de website www.plopsa.be.


Tekst en foto's: Plopsa

Wie bakt de reuzentaart voor Kabouter Plop?
Share
Auteur: Vincent De Vriendt @ 13 Aug 07

In september viert Kabouter Plop zijn verjaardag. Om dit te vieren organiseert Plopsaland De Panne een groot feest. Geen feest zonder taart, dus is Plopsa op zoek naar een bakker, organisatie, vereniging,… die een reuzengrote verjaardagstaart voor Plop wil bakken.

Op 15 en 16 september viert Plopsaland De Panne de verjaardag van Kabouter Plop. Het belooft een groot feest te worden. Om Plop en de bezoekers extra te verrassen is Plopsaland op zoek naar een reuzengrote verjaardagstaart. Wie maakt een lekkere, grote taart voor Kabouter Plop, zijn vrienden en alle bezoekers (zo’n 5.000 per dag)? Plopsaland neemt niet alleen de ingrediënten voor zijn rekening maar zorgt ook voor een gepaste beloning voor de bakker. Iedere bakker, school of vereniging die interesse heeft om de reuzengrote verjaardagstaart van Plop te bakken, neemt best zo vlug mogelijk contact op met Plopsaland De Panne via verjaardagstaart@plopsa.be.

10 jaar Plop

Plopsaland De Panne zet Kabouter Plop en zijn vriendjes dit jaar extra in de kijker. Ter gelegenheid van 10 jaar Plop op VTM, kreeg de Ploptuin 3 nieuwe attracties. Een leuke verrassing voor Kabouter Plop en al zijn kleine vriendjes. Het verjaardagsweekend van Plop wordt de toepasselijke kers op de taart van dit feestjaar voor Plop.(Bron: persbericht Plopsa)

Pasen in Plopsa... met een vernieuwde Ploptuin
Share
Auteur: Geen geen @ 9 Apr 07

Pasen krijgt een vaste stek op de kalender van Plopsa, want ook dit jaar werd het park weer op z’n paasbest aangekleed. Overal werden de lichtpalen versierd met gele strikken en op zowat elk muurtje hangen reuzengrote beschilderde eieren. Ook al moet de natuur nog haar werk doen en zien de bomen er nog kaal uit, krijg je niet het gevoel  in een kaal park rond te lopen. Plopsa zorgde voor een massa aan voorjaarsbloeiers: de krokusjes en paasbloemen bloeien welig in de borders naast de wandelpaden.

 

Speciale aandacht gaat natuurlijk uit naar de nieuwigheden voor 2007. De “Konijntjes” is Plopsa’s variant op de traditionele paardenbaan. Het moet gezegd: Plopsa heeft het schitterend aangepakt: het station ziet er schitterend uit en het is uitermate plezierig dat je de stemmen van de Plokabouters hoort terwijl je rondrijdt. ’t Is ook heel verstandig om er voor te zorgen dat de ouders mee kunnen op het konijntje met hun kinderen. Hierdoor moeten ouders niet ongerust zijn dat zoon- of dochterlief onderweg van hun konijn sukkelen. De kinderen beleven dolle pret hobbelend vooraan op het konijn. De natuur moet zijn werk nog wat doen, het parcours ligt er nog wat kaal bij, maar dat verandert de komende tijd wel.

 

Konijntjes   Konijntjes onride

Tweede nieuwigheid “De kikkers” kennen we al vanuit Plopsa Indoor Hasselt. Deze leuke Zamperla molen maakt leuke springende bewegingen waarbij de kinderen het alweer uitgillen van plezier. De molen staat erg mooi ingeplant op een zwevend houten perron, waarrond planten zullen groeien. Plopsa heeft het uiterlijk van deze molen helemaal zelf ontworpen waardoor hij perfect in het park past.

De kikkers overview   Op de kikkers

Door de toevoeging van deze twee kinderattracties is een lichte verkorting van de wachtrijen aan de andere kindermolens merkbaar. Dat was nodig want vele ouders komen met jonge kinderen en net de kinderattracties hadden vaak de langste wachtrijen.

Waterpomp PloptuinLaatste nieuwigheid in de Ploptuin is de lekke emmer. Een interactief water-speeltuig in de vorm van een pomp en lekke emmer. De emmer en pomp hebben die typische nostalgische plopsa-vormgeving en ogen prachtig in het tot in de details verzorgde themagebied. De paadjes in het gebied lopen nooit rechtdoor, worden overal onderbroken door grote stenen, en zitten vol hobbels en bobbels. De houten hekjes rondom en de aangepaste lampen maken het plaatje af.

PlopshowTijdens de paasvakantie is er een speciale Plopshow waar alle kabouters van televisie hun opwachting maken. Een typisch Plop-verhaaltje wordt doorspekt met grapjes en veel liedjes. De tent stond in ieder geval op z’n kop bij klassiekers als ‘De kabouterdans’. Fijn dat Plopsaland alsnog een tweede show inlegde toen ze merkten dat de tent te klein bleek om alle kinderen en ouders op te vangen.

 

Kortom: Plopsa’s doel om de allerkleinsten te verwennen met een prachtig uitgewerkte themazone, om de tiende verjaardag van Plop te vieren en om een leuk paas-feestje te bouwen is uitermate geslaagd!

Gert Verhulst wint 'Gouden Pier Kloeffe'
Share
Auteur: Nick Jespers @ 21 Maa 07

Sinds 2002 reikt Horeca De Panne jaarlijks een prijs uit aan een persoon die De Panne in de kijker heeft geplaatst. Dit jaar mocht Gert Verhulst deze prijs ontvangen, als eigenaar van Plopsaland De Panne. Eerder mocht ook al mevrouw Florizoone, de vroegere eigenares van het (Meli) park, in ontvangst nemen.

Elk jaar reikt Horeca De Panne de 'Gouden Pier Kloeffe' uit aan een persoon die kustgemeente De Panne en deelgemeente Adinkerke positief in de kijker heeft geplaatst. Deze award werd gisterenavond, dinsdag 20 maart 2007, uitgedeeld aan Gert Verhulst. Tot de vroegere laureaten behoort ook mevrouw Florizoone. Zij was, samen met haar man Alberic, de vroegere eigenares van het park.

Gert Verhulst - Plopsaland De PanneStudio 100*
Eind 1999 namen Studio 100 en de Vlaamse Media Maatschappij het pretpark Meli Park, in De Panne over van de familie Florizoone. Met het verdwijnen van de typische, vrolijke bijtjes en de komst van de al even vrolijke figuren van Studio 100 waaide er een nieuwe wind door De Panne. De bezoekersaantallen kregen een grote boost en bleven elk jaar stijgen.

De horeca rond het park pikt ook een graantje mee van het nog steeds groeiende succes van het park. Dit was meteen ook een overtuigende reden van "de orde van Pier Kloeffe" om deze award aan Gert Verhulst, mede-eigenaar van Plopsaland De Panne, te geven. Gert en de directie van Plopsa waren natuurlijk zeer vereerd met deze leuke onderscheiding.

Vernieuwde Ploptuin
Het nieuwe Plopsaland De Panne seizoen gaat van start op 2 april. Het hele seizoen staat de vernieuwde Ploptuin in de kijker. In dit gedeelte van het park openen er dit jaar maar liefst 3 nieuwe attracties: De Konijnenbaan, De Kikkers en De Emmer. Andere attracties rond het Plop Restaurant krijgen ook een fris, nieuw Plop-jasje.

Events 2007
Tijdens de paasvakantie staat Pasen centraal in het park en is er ook een speciale Kabouter Plop show voorzien. In het paasweekend, van 7 tot en met 9 april, brengen enkele VTM gezichten een bezoek aan het themapark. 

Verder op het jaar zijn er ook nog de Ketnet-dagen (mei), de nocturnes met Mega Mindy en een andere Studio 100 figuur (juli-augustus), De Verjaardag van Plop (september) en halloween (oktober-november).

Plopsaland pakt de ploptuin aan
Share
Auteur: Geen geen @ 7 Feb 07

Vorig jaar kregen de wat oudere kinderen 2 nieuwe attracties: de Super Splash en de Spring Flyer. Maar dit jaar keert Plopsa terug naar z’n jongste bezoekers en legt ze in de watten met 3 nieuwigheden die bovendien doorgedreven gethematiseerd zullen worden.

 

De “konijnenbaan” is de plopsa-versie van de paardenrit die we in andere pretparken tegenkomen. Uiteraard zullen de kleintjes op een konijntje zitten in plaats van een paardje terwijl ze zachtjes rondrijden op het parcours.

De kikkers kennen we al van in Plopsa Indoor Hasselt. Dit is een draaimolen met bewegende armen, waarbij de kinderen de hoogte bepalen.

Derde ‘attractie’ is een interactieve waterspeeltuin. Deze zal de vorm hebben van een enorme waterpomp, die water in een lekke emmer pompt. Waterpret gegarandeerd in de warme zomermaanden.

 

 
 
Een overzichtje van hoe het gebied er uit zou moeten gaan zien.
 
 
Het instap-station van de konijnenbaan.
 
 
 
De leuke konijntjes vervangen de traditionele paarden op dit type attractie.
 
 
Zelfs de toiletten krijgen doorgedreven thematisatie.
 
 
Wedden dat er hier op warme zomerdagen veel gegil te horen zal zijn?
 
   
 
 
 
 
 
De werken zijn volop bezig, het vraagt echter nog veel verbeelding om hier een mooie themazone in te herkennen.

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.