Walibi Belgium

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Weerwolf Terug naar lijst


Omschrijving

Weerwolf, onder de taalgrens beter bekend als het Franse 'Loup Garou' was de eerste houten coaster van België. De baan hoorde bij zijn opening tot de top vijf van hoogste houten achtbanen en kon met meer dan 1000 meter track ook een degelijke baanlengte voorleggen. In totaal raast het treintje over 10 afdalingen en 7 bochten tegen een snelheid van meer dan 80 km/u. Zelfs meer dan twintig jaar later viel de baan maar net buiten de top tien.
Het was een van de eyecatchers die de Amerikanen destijds toevoegden om Six Flags Belgium naar de top der Europese pretparken te brengen. Weerwolf werd in zijn openingsjaar wel overschaduwd door Colossus uit het Duitse Heide Park: die baan was bijna dubbel zo hoog. In eigen land bleef Weerwolf uniek in zijn soort tot Plopsaland met enige vergunningsgerelateerde vertraging een kleine houten achtbaan met de naam Heidi the Ride opende.

Hoewel de coaster twee treinen heeft loopt de wachttijd op drukke dagen gevoelig op. Het comfort van de achtbaan is er sinds zijn openingsjaar enigszins op achteruit gegaan. Afhankelijk van het winteronderhoud dat de coaster te beurt viel en de trein waarmee je het traject aflegt kan een ritje daarom gevoelig ruwer aanvoelen.

De goed geïnformeerde pretparkfan weet dat Weerwolf zijn uniciteit opkrikt met zijn fabrikant. Het is één van de drie houten coasters die ooit werden gebouwd door het Nederlandse Vekoma. De andere waren Thunder Coaster in het Noorse Tusenfryd en Robin Hood in zusterpark Walibi World. Die laatste werd inmiddels tot Untamed vertimmerd door het Amerikaanse RMC (Rocky Mountains Construction).

Er was een tijd waarin Walibi gekend stond als Vekoma-land omdat een aanzienlijk deel van de topattracties uit hun koker kwam. Vampire, Calamity Mine, Tornado, Cobra, Weerwolf én Het Paleis van de geest werden immers allemaal door de Nederlandse constructeur aangeleverd. Volgens de overleveringen lanceerde oud-directeur Viviane Paturel ondanks die realiteit ooit de gevleugelde woorden 'Vekoma, c'est quoi?". Gezien Tornado reeds uit het park werd verwijderd is het niet meer mogelijk om je volledige vekoma-bingo te halen in het park. Niets weerhoud je er natuurlijk van om de andere vekoma-attracties wél af te strepen.
Must-do attractie

Specificaties

Type attractie: Houten achtbaan
Model: Wooden Coaster
Bouwer:
Vekoma
Opening: 2001
Hoogte: 28 meter
Lengte: 1035 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 2.05min
Aantal voertuigen: 2 treinen met 24 passagiers per trein
Minimum lengte: 120cm

Foto's