Parque Warner Madrid

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bert Van Staeyen.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bert via bert.vs@pretparken.be.

Attractie: Stuntfall Terug naar lijst


Omschrijving

Daar waar voor sommigen Batman dé coaster bij uitstek is van dit park, is voor anderen dan weer deze achtbaan de lieveling. Stuntfall is immers een indrukwekkende baan met een hoog kickgehalte!

Tijdens de zomer van 2002 werd Stuntfall in gebruik genomen. Stuntfall is een Giant Inverted Boomerang die werd ontwikkeld door de Nederlandse constructeur Vekoma.

Stuntfall is een inverted achtbaan, dat wil zeggen dat de treintjes onder de coastertrack hangen. De rit start met het achteruit omhoog takelen van de trein op een lifthill van 90° en zo’n 58 meter hoog. Vervolgens wordt de trein gelost en raas je vooruit met een snelheid van meer dan 100 km/u doorheen het stationsgebouw, de cobra roll en een looping om uiteindelijk opnieuw door een 90° lift gegrepen te worden. Ook deze keer wordt de trein gelift en vervolgens gelost en raas je terug richting station, maar dan wel achterwaarts!

De hoge verticale drop zorgt dus voor het hoge kickgehalte, want maar weinig achtbanen hebben zulke verticale drops en zorgen voor zoveel kriebels in de buik! Deze achtbaan oogt spectaculair en lost ook zulke verwachting ten volle in. Voor coasterfanaten en reguliere bezoekers die uit zijn op adrenaline is Stuntfall zeker een must do. Een ritje op Stuntfall is er eentje dat nooit meer vergeten wordt!

Leuk om te weten is dat deze achtbaan oorspronkelijk bedoeld was voor het Belgische Walibi Belgium. Helaas kreeg men geen positief antwoord voor het bouwen van deze attractie en week men dus uit naar het zonnige Spanje.

Elementen (voor- en achterwaarts): 1x verticale drop; 1x cobra roll; 1x looping
Kostprijs: 20 miljoen euro

Specificaties

Type attractie: Omgekeerde boemerangachtbaan
Model: Giant Inverted Boomerang
Bouwer:
Vekoma
Opening: 2002
Hoogte: 58 meter
Lengte: 367 meter
Topsnelheid: 106 km/u
Aantal inversies: 3
G-Krachten: 4.00 G
Aantal voertuigen: 1 trein met 32 passagiers per trein
Speciale elementen: Verticale drop (voor- en achterwaarts)
Minimum lengte: 137cm
Maximum lengte: 195cm

Foto's