Parque Warner Madrid

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bert Van Staeyen.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bert via bert.vs@pretparken.be.

Attractie: El Hotel Embrujado Terug naar lijst


Omschrijving

In de avondzon zien we een duister gebouw opduiken: het Hotel Embrujado. We treden binnen langs een verroeste poort vol spinnenwebben en komen uit op een binnentuin waar de planten dood zijn, de vazen gebroken en de fonteinen kapot. Een lichte nevel verspreidt zich langzaam over deze onheilspellende plek en we besluiten binnen te treden in het hotel. We treffen er een verlaten lobby met schilderijen die ons nakijken en een duistere figuur op de trap. Af en toe rinkelt de telefoon in de receptie, maar er volgt geen antwoord. In de volgende ruimte komen we in de bibliotheek terecht waar twee beeldhouwwerken ons toespreken en ons het verhaal vertellen van Eduardo en Isabella die in het hotel op bezoek zijn voor hun huwelijksfeest. In een spiegel verschijnt de bruidegom Eduardo die met een plotse knal weer verdwijnt: hij sterft een geheimzinnige dood in het Hotel Embrujado. Vervolgens worden we uitgenodigd op het feest van Eduardo en Isabella. We schuiven aan bij een lange bankettafel met heerlijke, feestelijke gerechten. Nadat de lichten doofden is dit feestmaal echter omgetoverd tot een beschimmeld hoopje eten dat overmeesterd is door muizen en ander ongedierte. Aan het hoofd van de tafel zien we de bruid Isabella verschijnen die al eeuwen wacht op haar bruidegom Eduardo. Hij zal echter nooit arriveren op zijn eigen huwelijksfeest. Dit maakt Isabella dermate emotioneel dat ze de ganse boel op zijn kop zet: letterlijk!

Voor wie geen Spaans spreekt is het verhaal in de attractie zelf erg moeilijk te volgen. Voor wie het romantische, maar tegelijk fatalistische verhaal kent, is deze madhouse puur genieten: Isabella is een sterke animatronic die je keer op keer weet in te pakken met haar indringende blik en emotionele klaagzang. De griezelige sfeer is universeel en komt bij elke toeschouwer goed over.

El Hotel Embrujado is een bijzonder sfeervolle madhouse met een gedetailleerd interieur, pakkend verhaal en uitmuntende sfeer: opnieuw een echte topper in dit park.

Specificaties

Type attractie: Madhouse
Model: Mad House
Bouwer:
Vekoma
Opening: 2002
Minimum lengte: 90cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's