NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Abenteuerfahrt durch die Piratenstadt Terug naar lijst


Omschrijving

In deze kleinschalige darkride neem je plaats in een als boot vormgegeven wagentje, voor een spannende tocht doorheen een duistere piratenstad. Onderweg kom je verschillende verrassingen tegen: een straat die plots overstroomt, een op hol geslagen rollende ton of een instortend plafond.

In tegenstelling tot andere door piraten veroverde gebieden in bijvoorbeeld de Caraïben of Batavia, vind je hier geen drukbevolkte scènes vol piraten en hun capriolen. De stad is eerder verlaten, en de paar rudimentaire animatronics, gebouwd door de inmiddels ter ziele gegane firma Römer, kunnen niet concurreren met de grotere parken.

Abenteurfahrt durch die Piratenstadt kan echter uitpakken met een aantal knappe effecten, die de scènes tot leven brengen en die de attractie, die met een beperkt budget gebouwd is, naar een hoger niveau tillen. Bepaalde schrikmomenten maken de attractie wel wat minder geschikt voor jonge of angstige bezoekers.

In 2020 kreeg de attractie een grondige opknapbeurt, waarbij onder andere de volledige verlichting werd vernieuwd. IMAmotion installeerde een grote projectie van een piratenschip.

De attractie ligt ietwat verborgen in de hoek van de piratenzone van het park en wordt gemakkelijk overgeslagen. Maar u, als trouwe bezoeker van de parkgids, weet natuurlijk beter: mis deze attractie niet!

Specificaties

Type attractie: Darkride met karretjes
Bouwer:
Metallbau Emmeln
Opening: 1997
Aantal voertuigen: 5 karretjes met 4 passagiers per karretje
Speciale elementen: watereffecten
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 8 jaar

Foto's