NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Challenge of Tutankhamon Terug naar lijst


Omschrijving

Reken af met de onderwereld van Egypte en scoor een enorme schat.
click for the BIG picture
CHALLENGE OF TUTANKHAMON is een next generation attractie die bij de hele familie in de smaak zal vallen, zowel bij kinderen als tieners, als bij ouders en zelfs grootouders. Deze dark ride combineert geschiedenis met mythologie, aangrijpende gebeurtenissen met intens plezier. Het wedstrijdelement geeft de attractie een extra dimensie waardoor de bezoeker er maar niet genoeg van zal krijgen, aldus John Wood, CEO van Sally Corporation.

Deze attractie heeft een oppervlakte van 1597 vierkante meter en werd ontworpen door het Amerikaanse Sally Corporation. Het herbergt 54 animatronische figuren, wezens en personages, waaronder monsterachtige cobra's en schorpioenen, een jakhals met drie koppen, vliegende scarabeeën, gemummificeerde soldaten en gigantische standbeelden die tot leven komen en de bezoekers schijnbaar aanvallen. In totaal zijn er 130 interactieve doelen verspreid over de attractie die de bezoeker moet zien te raken met zijn Ankhinator, een laserpistool dat het kwade afweert en waarmee topscores kunnen behaald worden.

De batterijgestuurde voertuigen hebben zes zitplaatsen en zijn uitgerust met laserpistolen en een digitaal miksysteem dat niet alleen de individuele score weergeeft (op boordschermen), maar ook tactiele feedback en audio-informatie geeft. Om nog meer spanning aan deze unieke attractie toe te voegen, bestaan er verschillende eindes, afhankelijk van de score van de bezoekers: een lage score betekent het einde van de rit, maar de avonturiers die Seth kunnen verslaan zullen uiteindelijk de schatkamer vinden.

De invoering van deze attractie is beslist een mijlpaal in de geschiedenis van Walibi Belgium. Nergens ter wereld is er een andere attractie die de techniek en thematisatie van deze dark ride evenaart.

Gezien de twee landstalen in België«, zijn alle aanduidingen en gesproken audio zowel in het Frans als in het Nederlands.

Het verloop van de attractie
De Challenge of Tutankhamon (Uitdaging van Toetanchamon) neemt de bezoekers mee op een avontuurlijke trip naar de onverkende gangen in de graftombe van Koning Toetanchamon. Die gangen worden bewaakt door de Egyptische god Seth, meester van onheil en chaos, en zijn leger van mythologische goden en demonen. De bezoekers laten zich niet afschrikken door de waarschuwingen omtrent de vloek uit de Oudheid en ze volgen een 3.000 jaar oude kaart die onlangs ontdekt werd door de bekende archeoloog Dr. Xavier Gaudet. Zo hopen ze tal van schatten uit de Oudheid te vinden, misschien wel waardevoller dan de schatten die gevonden werden tijdens de expeditie van Howard Carter in 1922.
Er kunnen natuurlijk altijd grafplunderaars opduiken en instortende muren kunnen de schatten vernielen maar het is de bedoeling de gouden artefacten te redden om die veilig te bewaren in het Museum van Oudheid in Cairo. Maar eens de bezoekers zich in het labyrint bevinden, wordt de vloek werkelijkheid: een nachtmerrie van schrikwekkende wezens, geluiden, geuren en mysterieuze verschijningen.

Attractie-ervaring: Tijdens dit avontuur vol actie wordt getest hoeveel lef de gasten hebben om de strijd aan te binden met reusachtige mythische wezens en hoe goed ze hun Ankhinator met laserstraal kunnen gebruiken om obstakels te overwinnen en zo te voorkomen dat de oude schatten van Toetanchamon vernield worden.

Ontwerp: Sally Corporation (The Great American Dark Ride Company) Jacksonville, Florida, USA

Formaat van de attractie: 1.597 vierkante meter
Overdekte rij: 213 vierkante meter

Animatronische figuren: 54

Doelwitten: 130 (interactief)

Wagentjes: 13 wagentjes van 6 passagiers: ETF Ride Systems "Multi-Mover"

Capaciteit: 900 personen per uur

Opvallend: Drie mogelijke aflopen. Meertalige soundtracks en bebakening.

Must-do attractie
Overdekte attractie

Specificaties

Type attractie: Interactieve trackless darkride
Model: Multi Mover
Bouwer:
ETF Ride Systems
Sally Dark Rides
Opening: 2003
Speciale elementen: Drie mogelijke aflopen
Minimum lengte: 80cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's