Poseidon (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Poseidon was op 12 juli 2000 de grote nieuwigheid in Europa-Park. Deze waterachtbaan en het Griekse themagebied werden gebouwd ter ere van het 25-jarige bestaan van het park. Met Poseidon presenteerde Europa-Park een uniek attractietype dat nergens anders in Europa te vinden was. En de bezoekers wisten dit best te smaken: ze stonden werkelijk uren in de rij om mee te varen in een van Poseidon's bootjes.

Ook vandaag blijft Poseidon een populaire attractie met vaak lange wachttijden tot gevolg. Maar laat je hier niet door afschrikken, want Poseidon is een absolute must-do in Europa-Park. Naast het grote fungehalte van de baan, is deze attractie immers ook nagenoeg perfect in scène gezet. Om het thema - de mythologische stad Troje - uit te werken, spaarde men kosten noch moeite: alleen al de wachtruimte is een attractie op zich. Vanuit de imposante Griekse tempel vertrek je uiteindelijk op een tocht met niet minder dan twee splash-elementen. Door ook achtbaangedeeltes in de rit te verwerken, bouwde Europa-Park een verrassende attractie van uitmuntend niveau. Mis Poseidon dus in geen geval!

Tijdens het winterseizoen is deze attractie gesloten.

Advies voor mindervalide bezoekers

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Poseidon.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Water Coaster
Bouwer:
Mack AG
Opening: 12/07/2000
Hoogte: 23 meter
Lengte: 836 meter
Topsnelheid: 70 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 5 minuten en 50 seconden
Aantal voertuigen: 22 boten met 8 passagiers per boot
Speciale elementen: Combinatie tussen achtbaan en splash
Minimum lengte: 120cm
Minimum leeftijd: 6 jaar

Foto's