Vandland (Fårup Sommerland)

Omschrijving attractie

Het waterpark van Fårup Sommerland is één van de belangrijkste attracties van het park. Vele gasten spenderen een groot deel van hun bezoek in dit waterparadijs met een uitgebreid aanbod aan glijbanen, een golfslagbad en veel waterplezier voor kinderen.

Een bezoek aan Vandland is inbegrepen in de toegangsprijs voor Fårup Sommerland. Er kunnen lockers gehuurd worden voor een prijs tussen 20 en 60 DK. Let op: eenmaal locker geopend => mogelijk opnieuw betalen voor hersluiten. Wetsuits zijn niet toegelaten als zwemkledij.

Bekijk best de park-kalender om zeker te zijn wanneer Vandland geopend is. Het park meldt voor 2020: geopend van 5 juni t.e.m. 16 augustus.

Vandland bestaat uit volgende attracties:

GLIJBANEN
Vandkanonen (Minimumlengte en -gewicht: 1m30 & 45 kg – Maximumgewicht: 130 kg)
Geopend: 2015 – Bouwer: Aquarena
Vandkanonen is de spectaculairste glijbaan in Aquaparken. Het is een glijbaan van het type Double-AquaLoop: er zitten dus twee loopings in verwerkt! De glijbaan start in een 17 meter hoge cabine waarvan de vloer wegklapt. Daarna ga je in vrije val naar beneden, waarna de twee loopings volgen, die echter niet volledig verticaal zijn. Desondanks zorgt deze vuurrode glijbaan voor een sensationele ervaring!

Vandfaldet (Minimumlengte: 1m30 – Minimumleeftijd: 16 jaar)
Geopend: 2015 – Bouwer: Aquarena
Vandfaldet (Deens voor ‘De waterval’) is een vrijevalglijbaan. Net als Vandkanonen, die in hetzelfde jaar opende, zorgt deze glijbaan ook voor een behoorlijke kick. Je glijdt namelijk bijna recht naar beneden vanop een hoogte van meer dan 13 meter. Lang duurt deze ervaring zeker niet, maar je zal misschien wel even moeten bekomen.

Vandslangen (Minimumlengte: 1m10)
Geopend: 2011 – Bouwer: WhiteWater West
Op deze glijbaan, van het type Family Raft Ride, glij je naar beneden in ronde boten voor twee tot drie personen. Hierbij glij je in de bochten regelmatig de wanden van de glijgoot op, wat voor een spannend effect zorgt.

Vandcyklonen (Minimumlengte: 1m20)
Geopend: 2007 – Bouwer: Polin
Van deze glijbaan moet je glijden met tweepersoonsbanden. Je gaat door een gesloten blauwe buis, die uitmondt in een grote trechter. Na een aantal rondjes te draaien, glij je door een gat in het midden verder naar het opvangbad.

Waterslide (Minimumlengte: 1m30)
Geopend: 1989
Waterslide was één van de glijbanen die bij opening van Aquaparken in 1989 al aanwezig waren. Deze open glijbaan is 130 meter en heeft geen speciale elementen, maar toch is deze bochtige baan de moeite om uit te proberen.

Surf Hill (Minimumlengte: 1m30)
Geopend: 1989
Liggend op een matje glij je, met je hoofd vooruit, naar beneden op één van deze vier evenwijdige glijstroken. Over een lengte van 120 m kun je racen met je vrienden en proberen je matje bij te sturen zodat je als eerste beneden aankomt.

Wild River (Minimumlengte: 1m30)
Geopend: 1989
Wild River is een bijzondere attractie waarin je op een eenpersoonsband van een heuvel naar beneden glijdt door goten waarin een sterke waterstroming heerst. Onderweg kun je kiezen uit verschillende routes waardoor je meerdere keren terug naar boven moet klimmen om de volledige attractie beleefd te hebben.

ZWEMBADEN
Regnskoven
Geopend: 2011 – Bouwer: WhiteWater West
Regnskoven (‘Het regenwoud’) is een waterspeelplaats waar vooral kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Hier vind je onder meer een grote ton vol water die regelmatig omkantelt, waterkanonnen en vier kinderglijbaantjes.

Bølgebassin (Leeftijd zonder begeleiding: 8 jaar)
Geopend: 1993 – Bouwer: WhiteWater West
Een golfslagbad kan natuurlijk niet ontbreken in een waterpark!

Børnevandland
Geopend: 1989
In dit bad kunnen kinderen spelen in het water. Er zijn ook vier kleine glijbanen voor hen voorzien.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Zwembad
Opening: 1989

Foto's