NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Battle Galleons Terug naar lijst


Omschrijving

Splash Battle attracties kennen we al enkele jaren van in Walibi World en sinds 2008 ook uit Bobbejaanland als "Banana Battle". Opvallend is de omvang van de attractie: de attractie neemt bijzonder veel plaats in op het meertje en de boten die doorheen de thematisatie varen zijn behoorlijk groot. Je kan met 8 personen plaats nemen zodat je aan beide kanten van je schip water kan afvuren.

Alton Towers heeft de attractie goed doordacht: al van in de wachtrij neem je deel aan de attractie. Het is daarom niet verwonderlijk dat het park in dikke letters aankondigt dat je al kletsnat kan worden, nog voor je de attractie goed en wel start. Terwijl je wacht maak je een wandeling over het piratenkasteel, over een lange pier die in het midden van de attractie loopt en door de imposante piratenboot. Regelmatig kom je waterkanonnen tegen om de mensen die rondvaren door de attractie nat te spuiten. Dit betekent evenwel ook dat de mensen in de bootjes jou ook kunnen raken en dat je best beschutting zoekt achter de wanden van de wachtrij.

Door deze knappe vondst, start de attractie al vanaf het moment de je door de ingangspoort stapt en verveelt het wachten niet. Op het kasteel, waar je eigenlijk enkel kan kijken naar de ride, leert een piratenstem je een extra woordje 'Piraten-Engels', wat voor een komische noot zorgt.

Eens je met z'n achten plaats neemt is het werken geblazen: al draaiende mik je op doelen, rumvaten in dit geval, om de watereffecten van de attractie uit te schakelen. Daarnaast probeer je de mensen aan de kant en in de wachtrij te trakteren op een douche, zo niet doen zij dat bij jou. Niet alle effecten zoals water schietende skeletten of kanonnen stonden aan, aangezien het niet zo'n warme en zonnige dag was. Desalniettemin kom je -zoals de borden waarschuwden- SOAKED uit deze attractie. Net zoals bij alle andere splash battles die ik tot nu toe deed blijft geen plaatsje op je lichaam droog. Zelfs een poncho of regenjas zal je niet helemaal kunnen beschermen tegen de grote hoeveelheden water.

Onder splash battles is deze Battle Galleons zeker een topper. De fun start al van in de wachtrij en ook de rit zelf is lang en gevarieerd. Met zowel een breed aanbod aan doelen en mogelijkheid om de andere opvarenden te raken en de toeschouwers verveelt het geen moment. Enige factor die negatief is aan de lengte van de attractie is dat het draaien aan de hendel om water te spuiten na een tijd vermoeiend wordt. Toch blijft het de vraag of zo'n attractie waar je zó nat uit komt, in een klimaat als dat van Engeland een verstandige keuze is. Ik zie me hier op een frisse dag niet ingaan. Want zelfs de warme-luchtblazer die je aan de uitgang vindt (en hier in prijs zakt van £2 naar £1) kan je niet helemaal opdrogen.
Kans op nat worden

Specificaties

Type attractie: Splashbattle
Model: Interactive Boat Ride
Bouwer:
Mack Rides
Opening: 2008
Minimum lengte: 90cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 110cm

Foto's