NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Nick Van den Berge.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Nick via Nick@pretparken.be.

Attractie: Devil's Mine Hotel Terug naar lijst


Omschrijving

In deze interactieve darkride is het bedoeling om met je laserpistooltje zo veel mogelijk doelen te raken en zo het hoogste aantal punten te scoren van je gezelschap. Bovendien kun je de rit zelf er een stuk interessanter mee maken, want door goed te mikken op het honderdtal doelwitten kun je allerlei effecten activeren.

Het attractiegebouw is gethematiseerd als een hotel uit het Wilde Westen en de rit start dan ook met een lugubere hotelreceptie met een onbetrouwbaar ogende piccolo die je helpt met je valiezen. Al snel blijkt dat er meer aan de hand is, want je rijdt vlak voorbij een gigantische stierenkop en de jachttrofee boven de open haard komt ook tot leven. Ook in de slaapkamer lijkt een arme ziel geen rust te kunnen vinden. In de plaatselijke saloon kan het glaswerk niet in bedwang gehouden worden.

Tegen het einde van de rit sta je oog in oog met de duivel waarnaar de attractie genoemd is, die op een weegschaal de opbrengsten uit zijn mijn lijkt te beoordelen. Even later is het tijd om ook echt de mijngangen te betreden. Deze prachtig belichte decors, die op dit punt volledig rondom het spoor heen zijn afgewerkt, vormen het thematische hoogtepunt van de baan. Even later sta je met gondel alweer in het station en kun je nakijken wie van de vier inzittenden de hoogste score heeft weten te behalen.

Ondanks het ietwat griezelige thema, is deze attractie geschikt voor jong en oud. De eenvoudige effecten zijn niet van die aard dat je meerdere ritjes zult willen maken om alles te beleven, maar je eigen score of die van je vrienden verbeteren is natuurlijk ook een goede drijfveer. Devil's Mine Hotel is wel de enige volledig overdekte attractie van PowerPark en heeft niet zo'n hoge capaciteit, dus bij slecht weer sta je hier lang aan te schuiven. Tijdens het wachten kun je je nog wel vergapen aan de animatronics van een cowboy en een klimmende indiaan, die ondanks hun beperkte bewegingen indrukwekkender zijn dan de meeste andere bewegende figuren tijdens de rit zelf.

Het ritsysteem en de gondels werden geleverd door de Italiaanse fabrikant Gosetto; voor het interactieve deel was het eveneens Italiaanse Losi Francesco, onder de merknaam Digipark, verantwoordelijk.

Specificaties

Type attractie: Interactieve darkride met karretjes
Model: Dark Ride (Park Model)
Bouwer:
Gosetto
Opening: 2007
Lengte: 105 meter
Ritduur: 3 minuten
Aantal voertuigen: 10 gondels met 4 passagiers per gondel
Speciale elementen: Schrikeffecten in de gondels
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's