Gröna Lund

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Nick Van den Berge.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Nick via Nick@pretparken.be.

Attractie: Twister Terug naar lijst


Omschrijving

Twister bezit naast het in de naam vervatte bochtenwerk ook een hele hoop airtime, wat bij houten coasters vaak goede punten oplevert in de eindbeoordeling. Twisterritjes bezorgen de inzittenden niet minder dan negen airtime-momenten; waaronder een grote Camelback heuvel langs de promenade. De rit heeft ook veel strakke wendingen, en cross-overs, maar de echte onverwachte gouden achtbaanmomentjes komen wanneer de trein al ver over de helft van zijn parcours is. Dan wordt echt alle gekheid bovengehaald tot je in de remmen vliegt. Tegelijkertijd blijft de typerende nostalgische en plaatsefficiënte stijl van Gröna Lund ook herkenbaar.

De coaster kreeg een uniek karakter door zijn positie naast het water en neemt zijn passagiers mee over het spooktreingebouw en zowel boven en onder de tracks van Jetline en Kvasten. Het wordt daarom warm aanbevolen om de handjes binnen de voertuigen te houden. Enthousiastelingen die de handjes wel buiten zwieren riskeren ze te verliezen aan een ontmoeting met een van de verschillende steunbalken en baanonderdelen.

Het was voor de Gravity group vast geen simpele klus om de baan tussen de rails van Jetline, Vilda Musen en Kvasten te weven toen de bouw van start ging op 9 augustus 2010. De investering bedroeg samen met de verbouwing van de onderliggende spooktrein 81 miljoen Zweedse Kronen (8,5 miljoen €). De opening in 2011 ging vergezeld van volgende uitspraak door Peter Osbeck, de ride manager van Gröna Lund. "Twister is een baanbrekende houten achtbaan. Het is de perfecte aanvulling op het park. Dankzij haar unieke en toch klassiek design en state of the art, op maat gemaakte treinen, zal de coaster zowel coasterliefhebbers van alle leeftijden, sensatiezoekers en gezinnen aanspreken". Ook toenmalige CEO Jan Roy was in de wolken over de kwaliteit van de nieuwigheden.

Specificaties

Type attractie: Houten achtbaan
Model: Wooden Coaster
Bouwer:
The Gravity Group
Opening: 2011
Hoogte: 152 meter
Lengte: 480 meter
Topsnelheid: 61 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 3.00 G
Aantal voertuigen: 2 treinen met 6 passagiers per trein
Minimum lengte: 120cm

Foto's