Wodan Timburcoaster (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Op 31 maart 2012 opende Europa-Park met 'Wodan Timburcoaster' haar elfde achtbaan. 'Wodan' is na 'Silver Star' de tweede rollercoaster die niet door parkeigenaar Mack gebouwd werd en daar is een erg goede reden voor: constructeur GCI behoort namelijk tot de absolute wereldtop als het om houten achtbanen gaat. In de Benelux waren ze al verantwoordelijk voor 'Heidi The Ride' in Plopsaland De Panne, 'Troy' in Toverland en de duellerende 'Joris en de Draak' in de Efteling. Deze woodies bieden ijzersterke ritervaringen en de statistieken van 'Wodan' hoeven niet onder te doen voor deze beide exemplaren. Integendeel: met een lengte van ruim 1 kilometer en een hoogte van zowat 40 meter behoort 'Wodan' tot de grotere houten achtbanen van Europa.

De rit start met een sterke afdaling en een daarop volgende nauwe tunnel. Ook daarna blijven de treinen van 'Wodan' zich pijlsnel door fijne bochtencombinaties en ondergrondse passages bewegen. Dankzij de hoge gemiddelde snelheid lijkt een ritje relatief snel afgelopen, maar 'Wodan' is hoe dan ook een van Europa's betere wooden coasters. De wachtruimte werd bovendien prachtig uitgewerkt rond de Ijslandse godenwereld, waardoor aanschuiven beslist geen straf is. Gelukkig maar, want deze coaster staat vrij hoog op het verlanglijstje van zowat elke bezoeker van Europa-Park. De meesten gaan dus onmiddellijk bij aankomst naar het IJslandse themagebied, waardoor je 's ochtends al meteen lang in de rij moet staan voor een ritje. Doe 'Wodan' bij voorkeur kort voor sluitingstijd aan, want dan zijn de wachttijden op z'n kortst. Hou er wel rekening mee dat hotelbezoekers soms al voor openingstijd in dit gebied kunnen.

Tijdens het winterseizoen is deze attractie open, tenzij bij slechte weersomstandigheden.

Deze attractie heeft een Single Rider wachtrij

Advies voor mindervaliden

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Wodan Timburcoaster.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Wooden Coaster
Bouwer:
GCI
Opening: 31 maart 2012
Hoogte: 35 meter
Lengte: 1050 meter
Topsnelheid: 100 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 3,50 G
Ritduur: 3 minuten en 30 seconden
Aantal voertuigen: 3 treinen met 24 passagiers per trein
Speciale elementen: Fly-trough station
Minimum lengte: 120cm
Minimum leeftijd: 6 jaar

Foto's