OzIris (Parc Astérix)

Omschrijving attractie

Over de ATTRACTIE

7 april opende Parc Asterix het seizoen 2012 met een volledig nieuw themagebied: Egypte. De sterattracties van dit nieuwe themagebied (en tevens ook de grote nieuwigheid van het park) was deze omgekeerde "inverted" coaster: OzIris, van gerenommeerd achtbaan constructeur Bolliger & Mabillard. B&M achtbanen staan bekend om hun comfort, soepelheid en pittige elementen. Ook OzIris heeft al deze kwaliteiten, alsook een erg knappe thematisering om het plaatje compleet te maken! Het park investeerde in totaal 21 miljoen in de zone. Het bedrag voor de coaster zelf bedroeg 9,8 miljoen euro.

Het VERHAAL

Magier Iris keert na een kort verblijf in Gallië, en na een ontmoeting met Asterix en Obelix, terug naar huis om er een Egyptische tempel te bouwen. Om zijn reputatie eer aan te doen maakte hij een nieuwe betovering die bezoekers doet vliegen en rondzweven als vogels.
"Bij Toutatis kijk mij aan, je bent een vogel !"

TRIVIA

De Egyptische magiër Iris is te zien in een Asterix animatiefilm. Bekijk een fragment uit Les douze travaux d'Asterix (De twaalf werken van Asterix), uit 1976. De Egyptische bouwstijl alsook Iris zelf zijn duidelijk te herkennen in de attractie en wachtrij van Oziris.

Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Omgekeerde inversie-achtbaan
Model: Inverted Coaster
Bouwer:
B&M
Opening: 2012
Hoogte: 35 meter
Aantal inversies: 5
Aantal voertuigen: 3 treinen met 32 passagiers per trein
Minimum lengte: 130cm

Foto's