DinoSplash (Plopsaland De Panne)

Omschrijving attractie

Dinosplash is Plopsaland's versie van de klassieke boomstamattractie die elk zichzelf respecterend pretpark eigenlijk hoort te hebben. Je vaart met enkele bochten naar een eerste lift, gevolgd door een kleine afdaling met actiefoto, waarna je met een tweede lift het hoogste punt van de attractie bereikt en daarop de meer spectaculaire afdaling volgt. Het is een van de oudste attracties van het park.

In 2019 kreeg de attractie een grondige make-over qua thematisatie. De attractie werd volledig gestript waarbij het oude thema (Kasteel van koning Samson) volledig werd weggehaald en vervangen door een dinosaurus-thema. Doorheen de attractie vaar je langsheen verschillende dino's (waarvan sommige animatronics zijn) en vaar je door twee vulkanen. Met de ombouw was een investering van vijf miljoen euro gemoeid.

Bij opening was "de Boomstammetjes" de hoogste en grootste "Log Flume"-attractie van de Benelux. Het toenmalige Meli-park zette de attractie in 1989 oorspronkelijk in de markt met de naam 'Splashdown', wat later werd ingekort tot 'Splash'. Sinds 1995 moest het park zijn record afgeven aan Walibi Belgiums Flashback. Het blijft wel een van de grootste attracties van het park.
Ook in het plopsa-tijdperk wisselde de attractie al eens van naam: toen De Draak, de powered coaster van dezelfde leverancier die over het parcours van de boomstammen slingert, geopend werd, veranderde de naam van "Boomstammetjes" naar "Het Kasteel van Koning Samson", om enkele jaren later weer terug naar de oude naam veranderd te worden. Samen met De Draak vormde deze boomstamattractie de kasteelzone. In 2019 veranderde de naam zoals eerder vermeld naar Dino Splash.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Log Flume
Bouwer:
Mack AG
Opening: 1989
Hoogte: 16 meter
Lengte: 520 meter
Ritduur: 4m30s
Speciale elementen: dubbele drop
Minimum lengte: 100cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's