Romus et Rapidus (Parc Astérix)

Omschrijving attractie

De kolkende wateren van Romus & Rapidus zijn een sensatie voor jong en oud. Wees wel op je hoede en houd je stevig vast, want het water en de baan hebben verraderlijke verrassingen voor je klaar ! Deze rapid river van de Zwitserse constructeur Intamin maakt al sinds het openingsjaar van het park deel uit van het attractieaanbod. Ze is te vinden in het Romeinse themagedeelte van het park, relatief dicht bij de ingang.

Destijds heette de attractie nog 'La Descente du Styx'. Die naam verwijst naar een rivier die de doden moesten oversteken op weg naar de onderwereld. Volgens de Grieken en Romeinen moest je daar tol betalen aan de veerman die je met zijn boot naar de andere oever bracht, overledenen kregen daarom steeds een muntstuk mee in hun mond. Na een ongeluk met dodelijke afloop was die connotatie vanzelfsprekend minder gepast. In 2008 kreeg de attractie daarom de naam Romus & Rapidus, verwijzend naar de tweelingzonen Romulus en Remus die volgens de Romeinse mythologie het oude Rome gesticht zouden hebben. De attractie werd ook aangepast en uitgerust met nieuwe boten om de veiligheid te verhogen.

Het ongeval vond plaats in 2006. Een Belgisch kind van zes jaar was verdronken, nadat ze zonder begeleider aan boord was gegaan. Waarschijnlijk had ze zich niet goed vastgehouden, of was ze gaan rechtstaan tijdens de rit, waardoor ze in het water is terechtgekomen. Eens in het water, werd ze aangetrokken door de sterke waterpompen. Alle hulp kwam te laat. Het park werd vrijgesproken in de zaak. Vooraleer de attractie weer toegankelijk te maken, werden er belangrijke veiligheidsvoorzorgen genomen. BLIJF TEN ALLEN TIJDE ZITTEN TIJDENS DE RIT, EN VOLG DE ORDERS VAN HET BEDIENEND PERSONEEL OP!
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rapid River
Opening: 1989
Lengte: 540 meter
Aantal voertuigen: 25 boten met 9 passagiers per boot
Speciale elementen: golven - tunnel
Minimum lengte: 100cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 130cm

Foto's