Mammut Tree (Conny-Land)

Omschrijving attractie

Unieke attractie, zeker uitproberen.

Mammut-Tree was de nieuwe eyecatcher die het park over het verlies van zijn dolfinarium moest helpen. Het is een unieke beleving die een ongeluk met een kabelbaan simuleert.

De rit duurt 2,5 minuten en heeft een theoretische capaciteit van 720 personen per uur. De bouw van de attractie nam amper 6 maanden tijd in beslag. Voor het project werden verschillende ideeën gecombineerd. Roland Bartholet en Gerhard Mack van Swiss Rides stonde in voor de levering van de Kabelbaan. De directeur van Conny-Land, Roby Gasser en de hoofdtechnicus, Mike Amann beslote nom ook effecten toe te voegen aan de attractie. TBF-PyroTec leverde uiteindelijk de show met geluid-, wind-, vuur- en rook-effecten. De attractie koste 2.4 miljoen Zwitserse frank en was daarmee de op één na grootste investering van het park tot dan toe.

RITVERLOOP (met spoilers)
In de gondels voor 16 personen vliegen bezoekers over Conny-Land waarbij ze door een 25 meter hoge Mammutboom vliegen. Op de terugweg blijft de gondel in de boom zitten en wordt het donker. Vervolgens weerklinkt het geluiden van explosies, doorbuigend metaal. De boom lijkt vuur te vatten en de gondel begint te schudden. Er volgt een dramatische stilte waarbij de ruimte gevuld wordt met rook. Plots gaat de gondel daarna in vrije val naar beneden om vervolgens weer veilig aan te komen bij het laadstation.

Meer foto's

Specificaties

Type attractie: /
Bouwer:
Swiss Rides
Opening: 2014
Ritduur: 2.5
Aantal voertuigen: Onbekend aantal treinen met 16 passagiers per trein
Minimum lengte: 100cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 130cm

Foto's