Maximus' Blitz Bahn (Toverland)

Omschrijving attractie

Maximus' Blitz Bahn is de vervanger van Woudracer, de elektrisch aangedreven bobsleebaan die vertrekt vanuit Wunder Wald en die zich grotendeels buiten de tweede hal bevindt.

Door de jaarrond opening van het park werd de baan intensief gebruikt en aangezien ze grotendeels in open lucht lag, was ze onderhevig aan de verschillende weersomstandigheden zoals vrieskou en hitte. Eerst werd gekozen voor dure herstellingen, maar al gauw bleek dat dit niet mocht baten. Gezien de populariteit en eigenheid van dit type attractie werd besloten om de baan grotendeels af te breken, maar wel een nieuwe in de plaats te bouwen.

Maximus' Blitz Bahn is niet zomaar een vervanger. Toverland greep deze kans aan om meteen voor een versie met de nodige theming en beleving te gaan en de tweede hal, Wunder Wald, deels te restylen en upgraden. De rechterkant van de hal, en dus ook de bobsleebaan, kreeg hierbij een Oostenrijks thema.

Maximus Müller is een Oostenrijks uitvinder die vroeger al in Toverland heeft gewoond, meer bepaald in Villa Fiasko. Je kan er vandaag nog steeds zijn uitvindingen terugvinden. Na een verblijf van enkele jaren in Oostenrijk is hij terug van weggeweest om z'n nieuwste uitvinding te bouwen: de snelste bob ooit!

De nieuwe bobbaan kreeg een overkapping waardoor deze beter beschermd wordt tegen vrieskou en hitte, wat de levensduur ten goede zal komen. Tevens kregen de nieuwe wagentjes on board muziek, opnieuw van het gerenommeerde IMAscore die ook de muziek voor de Magische Vallei geleverd heeft. De wachtrij werd interactief en ligt in een Oostenrijkse chalet. Tijdens je rit wordt gemeten wat je rondetijd is. Bij aankomst kan je dan op je foto je rondetijd zien en deze op een speciale website invoeren. De snelste gasten kunnen leuke prijzen winnen.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Bobsled Coaster
Opening: 2015
Topsnelheid: 45 km/u
Aantal voertuigen: 10 treinen met 2 passagiers per trein
Speciale elementen: Tunnel, Snelheid zelf te bepalen
Minimum lengte: 90cm

Foto's