La Machine à Voyager dans le Temps (Futuroscope)

Omschrijving attractie

Reis doorheen de tijd in het steeds terugkerend gezelschap van de knotsgekke 'Raving Rabbids'.

In dit pavillioen betreed je het 'musée crétin'. Hier hangen allerlei bekende schilderijen, maar dit keer met de konijnen in de hoofdrol. Hier kan je al opmerken dat er een vlieg de taferelen verstoort. Hierna kom je nog in de 'salle des tableaux' waar een souvenirfoto kan worden gemaakt om vervolgens het 'cabinet de curiosités ' te bezichtigen. Uiteindelijk belanden we op een WC-pot waar we de konijnen terug zien die nog altijd achter de irritante vlieg aan zitten. In hun poging om de vlieg te raken met een vliegenmepper slopen ze de WC-muur en ontdekken ze een oud labo waar een tijdmachine staat. Het duurt niet lang of de tijdmachine neemt ons, de WC-pot, de konijnen en de vlieg mee in de tijd. Tijdens deze hilarische reis bezoeken we onder andere Lascaux en zien hoe muurschilderingen gemaakt worden, in het oude Griekenland zijn we getuige van het ontstaan van de Olympische spelen en in Amerika komen we te weten waarom Indianen rond het kampvuur dansen.

Het ritsysteem is een ETF 'Track bound Multi Mover' het best vergelijkbaar met mouse au chocolat. Het thema is naar de hand van Jora Vision in nauwe samenwerking met Ubisoft die ook de 3D-animatie verzorgde.

Het gebouw is vormgegeven als een futuristische 'Arc van Noa', de voorganger van deze attractie was namelijk 'Les Animaux du Futur'. Van 2008 tot en met 2013 reisde men hier niet naar het verleden maar naar de toekomst. Hetzelfde ritsysteem als nu reed toen langs lege decors waar je door middel van augmented reality de dieren van de toekomst kon spotten.

Voor wie maar geen genoeg kan krijgen van deze knotsgekke konijnen is er aan de andere kant van Futuroscope het restaurant La Crêpe Volante. Hier kan je Bretoense maaltijdpannenkoeken en creatieve dessertpannenkoeken eten in thema van de 'Raving Rabbids'.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Darkride met karretjes
Opening: 2014
Aantal inversies: 0
Ritduur: 7min 30sec
Aantal voertuigen: 6 treinen met 15 passagiers per trein
Maximum capaciteit: 650p/u

Foto's