Revolution / Mount Mara (Bobbejaanland)

Omschrijving attractie

Revolution was jarenlang de topattractie van Bobbejaanland en is nog steeds uniek in de wereld.

Voor het seizoen 2016 transformeerde het park de achtbaan naar Mount Mara:

Achter The Forbidden Caves piekt de mysterieuze vulkaan Mount Mara. Zittend in een karretje met een Samsung Gear VR-bril op het hoofd daal je af in deze vulkaan. Diep beneden doe jij, in de rol van geoloog, onderzoek naar de effecten van vulkanische activiteit op het klimaat. Zeer interessant, tot er iets ernstig misgaat…

De vulkaan barst uit! Misschien niet geheel onbelangrijk om te vermelden: de allernieuwste pretparkattractie Mount Mara is Sanskriet voor Duivelsberg… Zouden de kwade geesten van The Forbidden Caves hier iets mee te maken hebben? Het onderzoeksteam moet zo snel mogelijk zien te ontsnappen aan de vlammenzee. Wanneer je de top van de vulkaan bereikt hebt, rijd je op volle snelheid met een quad door de brandende jungle. Lukt het jou om op tijd weg te komen?

Wat Mount Mara zo’n vernieuwende en spectaculaire attractie maakt, is het gebruik van Virtual Reality. Door middel van de Samsung Gear VR-bril beland je plots te midden van de vulkaan en is de jagende vlammenzee ontzettend realistisch. Door het gebruik van de allernieuwste technieken komen de gevaren echt tot leven en stijgt de spanning tot een hoogtepunt!
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Indoor Steel Coaster
Opening: 1989
Hoogte: 26 meter
Lengte: 720 meter
Topsnelheid: 50 km/u
Ritduur: 2:20
Aantal voertuigen: 1 trein met 60 passagiers per trein
Speciale elementen: Indoor
Minimum lengte: 100cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's