Ramses (Parque de Atracciones de Zaragoza)

Omschrijving attractie

Ramses is niet de meest creatief ontworpen achtbaan, maar wel een bijzondere. De achtbaantrein word opgetakeld op een helling om er vervolgens af te donderen. De hele rit bestaat uit één enkel V-vormig dal, met onderaan het station.

Hoewel Ramses bestaat uit tweemaal dezelfde achtbaan naast elkaar, is er doorgaans slechts één van beide kanten geopend. Tot enkele jaren terug was dit steevast de achterste zijde, maar ondertussen is het de voorste achtbaan die open is voor het publiek. De naam van de attractie verwijst uiteraard naar Ramses II, welke bekend stond als de grootste Farao aller tijden en degene die de opdracht gaf om te tempel van Aboe Simbel te bouwen. De thematisatie van de achtbaan is uiteraard gebaseerd op deze wereldberoemde tempel. Aan beiden kanten van de baan staan 2 sfinxen van liefst 12 meter hoog.

Ramses opende in 2000 in Parque de Atracciones de Zaragoza maar stond eerder al in het ter ziele gegane park Parqua de Atracciones de Montjuic in Barcelona. Daar opende 'Vikingo' - de toenmalige naam van de achtbaan - in 1988.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Shuttle Coaster
Bouwer:
Safeco
Opening: 2000
Minimum lengte: 140cm

Foto's