La Renaissance du Château (Puy du Fou)

Omschrijving attractie

Dit renaissancekasteel opent de poort voor het publiek. In elke zaal wacht een wonderbaarlijke ontmoeting: met oude bewoners, met geesten, met levende schilderijen, ... Sinds 2016 kom je in een aanpalende kapel oog in oog te staan met de (echte?) ring die ooit aan Jeanne d'Arc zou hebben toebehoord.

Deze doorwandel-attractie heeft ruime tijdslots. Toch zal je hier voor het betreden even moeten wachten, omdat je enkel in groep wordt doorgelaten. Je ontmoet tijdens de kasteel-verkenning meerdere acteurs. Fotograferen is gedurende heel de rondleiding verboden. Wie wil, kan een gift doen bij de ring van Jeanne d'Arc. Wie nog meer van goede wil is, kan bij het verlaten van de crypte en op verzoek van een geest de 'Blijde Boodschap' gaan verkondigen aan zijn medemensen.

Weetje: Hoewel er twijfel bestaat over de authenticiteit, werd de ring door Puy du Fou in Londen gekocht voor 376. 883 euro. Het V.K. was not amused toen dit kleinood hierdoor het land moest verlaten. Er dreigde zelfs een diplomatiek relletje tussen de ooit vijandige grootmachten.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Doorloopattractie
Opening: 2014

Foto's