Rasti-Land

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Strohnado Terug naar lijst


Omschrijving

Op het eerste gezicht lijkt dit maar een klein achtbaantje, dat spint als het rijdt, maar niets is minder waar. Naast de drie gondels die gewoon horizontaal ronddraaien, is aan deze baan een extra element toegevoegd, door de laatste gondel anders te laten spinnen dan de rest. In deze laatste wagen je ga namelijk overkop als het treintje in beweging is. Je zit hier ook met het gezicht naar elkaar toe, in plaats van naast elkaar.

Het parcours van deze achtbaan is niet lang, maar als je degelijk kunt spinnen of overkop draaien, kun je zeker een heftige rit krijgen op deze achtbaan. Het draaien van het 'hamsterwiel' gebeurt trouwens niet volledig ongecontroleerd. Na de bandenlift van de attractie passeert de trein een magneetstrook, en pas daar begint de gondel rond te tollen.

De naam van de attractie is een combinatie van 'stro' en 'tornado', en zowel de spinnende als de overkop draaiende gondel zijn beschilderd met een motief alsof het strobalen zijn die door de wervelwind worden meegevoerd.

OPGELET: de lengte- en leeftijdvereisten in de tabel hieronder gelden voor de gewone gondels. Voor het 'hamsterwiel' geldt een minimumlengte van 130 cm en een minimuleeftijd van 8 jaar.

Specificaties

Type attractie: Draaiende achtbaan
Model: Mixed Coaster
Bouwer:
SBF Visa Group
Opening: 2022
Hoogte: 6 meter
Lengte: 60 meter
Topsnelheid: 29 km/u
Aantal voertuigen: 1 trein met 14 passagiers per trein
Speciale elementen: hamsterwiel-gondel
Minimum lengte: 100cm
Minimum leeftijd: 4 jaar
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm
Minimum leeftijd zonder begeleiding: 6 jaar
Maximum lengte: 195cm

Foto's