NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: The Towers & Gardens Terug naar lijst


Omschrijving

Het begin van de torens

Gesticht op de plek van een kamp uit de ijzertijd, hebben er veel verschillende gebouwen bestaan vóór de bestaande Towers, maar van 1412 tot 1924 behoorden ze allemaal tot dezelfde familie: de Talbots (Earls of Shrewsbury).

Het begin van Alton Towers als attractie

Het terrein van Alton Towers werd voor het eerst voor het publiek geopend door de 18e graaf in 1860. In 1890 trok Alton Towers een menigte van 30.000 mensen om acrobaten, leeuwentemmers, olifanten, bands en vuurwerk, evenals de tuinen, te bekijken. Aan het begin van de 20e eeuw begon de twintigste graaf (die belangen had in de Talbot Motor Car Company die hij had opgericht) steeds meer tijd door te brengen op zijn landgoed Ingestre. Lady Shrewsbury woonde tot 1923 alleen in de Towers na de dood van haar man in 1921. Hoewel het grootste deel van het landgoed al in 1918 was verkocht, werden in 1924 de resterende gronden en Alton Towers zelf verkocht aan een groep lokale zakenlieden. Dus na zo'n 700 jaar gingen de Towers en het landgoed uit de handen van de graven van Shrewsbury.

Wat daarna?

Het huis en de tuinen bleven open tot het uitbreken van de oorlog, toen het werd gevorderd als trainingskamp voor officierscadetten. Het Ministerie van Defensie behield het bezit van de gebouwen tot halverwege de jaren vijftig, waarna het - na enige juridische discussie over de staat ervan - uiteindelijk werd teruggegeven aan de toenmalige eigenaren, Alton Towers.

Hoewel het park in de jaren '60 en '70 een bekende toeristische attractie was geworden, werd het pas in 1980 bekend als themapark, met de introductie van de toen revolutionaire Corkscrew-achtbaan.

Maak eens een wandeling

Neem een pauze van al het attractiegeweld en geniet van een wandeling door de elegante tuinen. Ideaal voor een familiepicknick of een verkwikkende wandeling op een warme zomerdag. Met weelderige uitgestrekte gazons, levendige bedden en serres om alle bezoekers tevreden te stellen, zijn de Alton Towers Gardens zeker een kijkje waard tijdens uw bezoek.

Tip

Neem een kortere weg door deze tuinen om het Forbidden Valley-gedeelte van het park te bereiken, de thuisbasis van Nemesis en Galactica.

Specificaties

Type attractie: Bezienswaardigheid

Foto's