Euro-Mir (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Vijf spiegelcilinders, negen treintjes en een dreunende technobeat... Euro-Mir is de topattractie in het Russische themagebied en stralen in de skyline van Europa-Park. De rails van deze achtbaan winden zich rond vijf imposante glazen torens. Dit zorgt niet enkel voor een uniek uitzicht, maar ook voor een unieke belevenis. Nadat je bent ingestapt, belandt je op een spiraallift in de grootste glazen cilinder. Hier wordt je op de tonen van het speciaal gecomponeerde nummer 'Project Euro-Mir' de hoogte ingezogen om vervolgens op 30 meter hoogte rond de torens te cirkelen. Pas enkele minuten na het instappen, kom je tenslotte bij het snellere gedeelte van de attractie. Dit is een eerder korte, maar bijzonder krachtige opeenvolging van intense bochten. Pittig detail bij dit alles: je kan de rit zowel voor- als achterwaarts meemaken. Euro-Mir is echter zo onvoorspelbaar dat je dit nooit op voorhand kunt beslissen.

Ondanks het eerder beperkte snelle gedeelte, is Euro-Mir wel een rit voor de durvers. Als je houdt van hoogte, snelheid en pompende technobeats, is Euro-Mir dan ook beslist een attractie naar jouw hart!

Advies voor mindervaliden

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Euro-Mir.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Spinning Coaster
Bouwer:
Mack AG
Opening: 1997
Hoogte: 28 meter
Lengte: 980 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 4,0 G
Ritduur: 4 minuten en 47 seconden
Aantal voertuigen: 9 treinen met 16 passagiers per trein
Speciale elementen: Half indoor, spiraallift, draaiende karretjes
Minimum lengte: 130cm
Minimum leeftijd: 8 jaar
Maximum lengte: 195cm

Foto's